Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Beco-LED tip "filament"

Postări Recomandate

N-am vazut inca unul real,dar uite aici o fotografie mai mare a interiorului,mie mi se pare ca sunt ceva gen Cob alungite iar pe o ramura e plusul pe cealalta minusul.Probalil in loc sa le puna pe o placuta rotunda le-au pus pe o tija sau cam asa ceva.Cel din imagine e de 4 w deci nu e mare lucru 1w pe fiecare ,,filament'.Sunt curios daca lumineaza tot focalizat pe o anumita zona sau au reusit sa le faca sa lumineze uniform in toate directiile.

http://i61.tinypic.com/145rpj.jpg

LE Cred ca am gresit,acum vad ca cele doua din dreapta sunt inseriate cu cele doua din stanga,parca ar fi legate cate doua in serie si apoi in paralel.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

9

• Alexutz

4

• Dr.L

3

• marius_3004

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai sunt 4 baghete distribuite cam la 90 grade deci daca au leduri cu un unghi de 90 de grade au acoperit 360 grade.Curios sunt cum lumineaza o singura bagheta,adica ea singura lumineaza de jur imprejur sau doar intr-o anumita directie.

Link spre comentariu

Eu cred ca sunt LED-uri filament la propriu si fiecare LED emite lumina la 360 grade .Se poate ca anodul sa fie o bacheta centrala , acoperita cu un strat semiconductor ce e legat de un terminal la celalalat capat iar intreg ansamblul sa fie acoperit de luminofor pentru spectrul de lumina destinat . Astfel , Anodul se poate comporta si ca un radiator .Am incropit un desen in paint cam cum cred eu ca sunt dispuse straturile .Pe facebook urmaresc paginile celor de la Shomine , Dmxsolution Led si Bridgelux .Cei de la Showmine folosesc si comercializeaza LED-uri ce se alimenteaza Direct la 220V , totul ffind incapsulat in LED ( punte redresoare , cipurile cu LED-uri , PWM , etc . Luati ca factor de comparatie PWM-urile LED-urilor de la Laptopurile cu display LED . Cantitatea de lumina emisa de gamaliile alea fara sa se incinga .Postez si doua poze luate de la Showmine pentru comparatie.Una cu montajul la vedere pentru un tip de LED-uri si al doilea este LED-ul cu toate incapsulate.Puteti sa urmariti si voi pe facebook paginile celor trei . Cel putin Dmxsolution Led au pus in functiune o gramada de iluminari cu LED-uri printre care Dansez pentru Tine . Vedeti pagina lor.

post-19468-139829779889_thumb.jpg

post-19468-13982977989_thumb.jpg

post-19468-139829779895_thumb.jpg

Link spre comentariu

Asta cu dedicatie de la BridgeLux:DF6UiFYx9n8 De ce nu ar avea filamentele alea 1W sau 1,5W?Sau daca o banala lanterna da 1600 lumeni cu un LED SST-90 :Jp-yy7MKwcs Asa , ca si comparatie!

Link spre comentariu

Ledul ala are ceva racire la 1600lm iar lanternele scad curentul profitand de adaptarea ochiului sau...au un radiator baban, ca a mea. Intr-un becoled apar alte probleme, in primul rand de pret. Daca s-ar pune radiatoare bine dimensionate, n-ar mai costa 30-50lei in care intra turma de cheltuieli alde transport, tva samd.

Link spre comentariu

Cu 60 lei gasiti in magazinul suedez din Baneasa Shopping City becoled de 1000 lumeni(asa declara producatorul, mie imi pare ca e mult peste un incandescent de 100W, care totusi, scoate 1350 lumeni...)-lumina e incredibil de buna, in plus, in doi ani, la 6 ore utilizare pe zi si-a scos banii, iar apoi ai marele avantaj ca nu deterioreaza fasungul, care la corpurile obisnuite de iluminat e din plastic(o melamina, dar totusi mai sensibila la caldura decat ceramica), si nici nu afuma tavanul in timp, precum incandescentul. Ca unghi de difuzare a luminii, e excelent.

Fiindca m-am mutat recent in casa noua, am decis ca tot apartamentul sa fie luminat pe LED, iar cel mai bun raport pret-calitate l-am gasit acolo.

Link spre comentariu

Nu atat Becul cu LED soclu E27 e scump cat taxele. Vezi Vama , TVA, Adaosul comerciantului si tot asa .

Nu a zis nimeni ca nu are racire dar bezi bine ca racirea este chiar corpul de aluminiu al laternei .

Oricat s-ar adapta ochiul tot 1600 lumeni baga daaaaar ai un PWM acolo. Am prezentat lanterna aia foton cu LED de 3W si 250 Lumeni :

http://www.webhtb.ro/aygun/foton/

Link spre comentariu

Sa nu se inteleaga gresit, becoledurile sunt bune daca-s facute cum trebuie si eu am pus problema racirii si a calitatii componentelor. Limitarea radiatorului e data de insusi soclul E27 pe care il gasim in lustre, aplici, deci e firesc ca suprafata disipanta sa fie drastic limitata. O lanterna acceptabila cu led de 10W are o suprafata mai mare decat la becoledurile ieftine. Cele de 3-4W sunt ok.

Link spre comentariu

icon_jook icon_jook icon_jook La baie, am ajuns la concluzia că nu merită puse becoled-uri, funcţionează prea putin timp lumina acolo, şi nu se vor amortiza niciodată.Iar CFL-uri(becuri economice) nici atât, la 15-20 de aprinderi zilnic, s-ar duce pe copcă becul în doua luni. Deci, pun becuri cu incandescenţă. Numai că producătorii de corpuri de iluminat nu prea mai fabrică corpuri dotate cu fasung ceramic, numai plastic(o fi o melamină plasticul ăla alb, cât de cât rezistă la temperatură, dar nu se compară cu un fasung ceramic).Becurile cu incandescenţă marca Iskra sunt o porcărie infectă, din patru bucaţi, două s-au ars într-o secundă, când le-am probat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări