UDAR Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Vezi, de-ai nu mă prindeam eu din schemă - că n-am citit data sheet-ul ! Link spre comentariu
Marian Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Referitor la FCCM, nici eu nu cred ca este o problema in cazul de fata, pana la urma se poate alege o variatie de curent prin inductanta cat mai mica si eventual o rezistenta de sarcina minima permanenta, sau cel putin asa vad eu lucrurile, corecteaza-ma te rog daca gresesc.Pana aici lucrurile par a fi ok acuma ar ramane de decis cum se va face monitorizarea curentului, faptul ca SD este raportat la masa ajuta mult, pana la urma un simplu shunt inseriat pe masa ar putea fi ok numai ca este vorba despre un curent foarte mare deci si disipatie la fel de mare, iar traf de curent nu sunt sigur unde ar fi cel mai bine sa fie pus, tu ce zici? Link spre comentariu
bratueduard Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Ce ar fi sa realizati un cablaj si un transformator? (la 200W se bobineaza usor)Vedeti in atasament cele doua file in format Eagle.Este un invertor din 48DC la 220AC de 5000W perfect functional si foarte recent proiectat.Se converteste usor la parametrii solicitati.Trebuiesc scoase multe elemente din montaj pentru situatia dvs, dar daca vreti sa realizati ceva care functioneaza exact, sunt dispus sa va ajut. (nu ma intereseaza abordari materiale/pecuniare) invertor.zip Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 @bratueduard Cred că doreai să postezi la alt subiect ...@ marian În legătură cu FCCM e corect, zicea OP parcă depre 10A minim- eu vorbeam despre el în contextul a ce aș fi vrut să facă controlerul ”ideal”. Monitorizarea curentului - la controlerele CM e bine să fie monitorizat chiar curentul prin bobină deci un traf de curent în serie cu inductorul. Șunt spre masă nu agreez nici la o sursă normală , darmite aici unde masa e carcasa mașinii ! Deci NU , după mine, chiar dacă l-am putea pune de 1mΩ - la 50 A e OK căderea de tensiune. Mai mult dacă îl pui în serie cu sarcina e după condensator deci nu mai urmărește curentul prin bobină. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Pai traf de curent inseriat cu inductorul spre punctul comun dintre mosfeti am sugerat si eu initial numai ca asa cum ziceam, semnalul nu este tocmai simetric, umplerea cam 40%, poate ceva intrefier ar rezolva problema...cred... Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Ooops ! Că e asimetric nu-i mare bai dar are o foarte importantă componentă DC. Probabil că se poate rezolva cumva dar miroase a complicat. Până la urmă tot un șunt de 1-2mΩ plus un amplificator alimentat flotant iese mai simplu deși pare complicat. Noi vrem să obținem un produs funcțional suficient de simplu și de ieftin deci , din păcate , mai bine mergem pe căi bătute decât să inovăm prea mult.Completare . Vezi, nimic nu-i perfect . Un controler voltage mode ne scutea de problema urmăririi curentului - era ce-i drept necesară o protecție .Noapte bună! Eu am avut o zi grea și nici mâine nu-mi va fi ușor. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Nu modul de control al integratului este problema aici, ca oricum pinul 3 devine irelevant, faptul ca s-ar folosi acel pin ( si implicit controlul in curent ) ar insemna ca se pune off la un anumit prag insa asta ar proteja doar mosfetul de sus, cand UC este pe off IR tine mosfetul de jos deschis deci acesta nu ar fi protejat, in atare situatie pinul 3 devine asadar inutil si se poate da la masa, de la UC folosindu-se doar intrarea de feedback pentru stabilizare. Trebuie totusi protectie si se poate implementa la pinul SD de la IR, nu sunt insa asa de sigur de montorizarea cu shunt, adica daca e mai mare disipatia pe el e mare, daca il pui asa mic cum zici tu ( desi marturisesc ca nu-mi dau seama cum obtii 0,001 ohm ) atunci cablajul devine al naibii de important, rezistenta parazita a traseelor fiind cu siguranta mai mare de atat... Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Am cîteva minute libere așa că răspund acum. 1. La Current Mode informația de curent e esențială pentru reglaj NU NUMAI pentru protecție/limitare deci nu se poate fără .2. Cablajul este oricum o provocare dar nu în special în ce privește șuntul - folosim conexiunea ”4 fire”.Am zis aseară alimentare flotantă - nici nu e nevoie dacă pun shuntul la capătul spre condensator unde am aproximativ 5v deci o tensiune de mod comun de alternativ aproape nulă - și alimentez cu 0 și +12V. Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Daca pinul 3 e la masa, cred ca nu se mai poate vorbi de curent mode. De aceea, pentru limitarea curentului, trebuie folosit pinul SD al driverului, asa cum spunea Marian. In cazul asta s-ar putea folosi in locul UC384x, un TL494, sau SG3525, cu ambele iesiri in paralel. Desi cu UC e mai simplu si mai ieftin. Pentru citirea curentului, s-ar putea folosi un senzor Hall de curent, care se poate conecta oriunde, dar acesta e mai scump decat varianta sunt plus operational. http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 0-PFF.html Link spre comentariu
Marian Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 M-am uitat din nou putin in pdf-ul UC384x si am experimentat si cu multisim o ideie, si tind sa fiu de acord cu @UDAR, cu pinul 3 la masa nu se poate folosi amplificatorul de eroare, deci nu exista reglaj/stabilizare a tensiunii, trebuie ca pe pinul 3 sa se afle un semnal sincronizat cu oscilatorul ca sa isi poata face treaba comparatorul de curent, adica acesta are una din intrari spre iesirea amplificatorului de eroare prin divizor si 2 diode, iar cealalta la pinul 3, daca acesta din urma ar fi pus la masa, iesirea amplificatorului de eroare ar trebui sa fie negativa fata de masa pentru ca sa existe reglaj, ceea ce este imposibil, deci intr-adevar trebuie o informatie asigurata la pinul 3. Acuma asa cum spuneam, implementarea protectiei la acest pin nu asigura decat protejarea mosfetului serie, cel folosit pentru redresare sincron ar fi expus, acuma ce-i drept nici regulatoarele buck banale nu protejeaza dioda, probabil se mizeaza pe variatia de curent prin inductanta care oricum ar fi mult mai mica decat ceea ce suporta dioda ca si curent maxim, si cumulat cu limitarea curentului asigurat de la alimentare ar trebui sa fie suficient... nu stiu daca se intelege ceva din ce zic, sper ca da.LE: Daca se doreste totusi protejarea si a mosfetului de jos folosit la redresarea sincron atunci se poate totusi apela la pinul SD de la IR, iar la pinul 3 al UC se poate livra semnalul rampa de la pinul 4, fie printr-un tranzistor, fie direct printr-un divizor, am observat recomandarile astea tot in pdf, si am testat varianta cu tranzistor in multisim, este ok. Link spre comentariu
rauldan2005 Postat Martie 22, 2014 Autor Partajează Postat Martie 22, 2014 Va salut pe toti.Vreau sa va spun ca daca nu am mai postat asta nu inseamna ca nu am urmarit postul indeaproape.Ce spuneti de schema de mai jos ? 12v-to-5v.pdf Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 Tare. Dar integratul cat costa si de unde-l iei?Si mai e si problema cablajului, vezi daca nu au facut deja unul de test, ca sa respecte tot ce-i de respectat. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 Este exact genul de controler pe care îl căutam. Sunt mulțumit să constat că folosește ideea de amplasare a shuntului avansată și de mine . Acum , cât costă și de unde se pot procura controlerul și MOSFET-ii rămâne să săpăm.Eram pregătit să postez spre seară ceva cu UC3843 asemănătoare cu cea creată de @smilex ( din cîte am înțeles ) dar cu componente ceva mai ieftine și cu șuntul pe ”high side” dar nu e încă complet calculată și verificată.Ce ai găsit tu pare exact soluția la problemă. Să vedem de componente. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 Magazinul polonez are componentele - aproximativ. Controlerul e 50 lei !. Link spre comentariu
rauldan2005 Postat Martie 22, 2014 Autor Partajează Postat Martie 22, 2014 Sal.LT1339 am gasit la 34 Ron pe TME. Nu stiu daca toata schema va depasi 150 Ron, ceea ce mi se pare un pret foarte foarte bun pentru asa ceva. Spun asta deoarece am gasit convertoare in comert undeva la 200 Ron dar de maxim 20A.Am sa caut sa vad daca exista si un cablaj facut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum