Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa coboratoare de la 12v la 5v de putere

rauldan2005

Postări Recomandate

Sper sa ma insel dar par sa fi disparut postari si de pe la alte subiecte, culmea e ca initial am crezut ca-i ceva de la PC-ul meu, de la mine, dar se pare ca nu este asa..

Link spre comentariu

Suntem sabotati :) Glumesc evidentAm ramas si eu mirat.Revin cu ce am scris in ultimul post.Am facut un mic update la lista componentelor.Am pus si driverele SMD (sa fie) si vedem cum ne descurcam mai bine la cablaj.Pentru controller este nevoie de dublu placat sau nu se stie inca si e mai bine sa fie si dublu placat pentru a avea variante ?

Link spre comentariu

Ar mai fi o chestie, @UDAR are dreptate cand zice ca MBR760 pentru D1 e prea mare, apoi ar trebui sa fie SMDS daca tot se face toata placa de comanda astfel, as propune asadar 10BQ040PBF, dioda SMD schottky la 1A si 40V, vad ca se pot lua 5 bucati si coasta 0,134 lei fara tva bucata, ramane sa vedem daca si UDAR este de acord cu propunerea mea.

Link spre comentariu

Mariane , gând la gând ! Tocmai am făcut prima ediție a cablajului pentru daughter board în varianta cu dioda SMD . Am pus THT doar cei trei electrolitici . Cred că pot să ofer ( dacă se consideră util ) ceva tantal recuperați dar de bună calitate . Trebuie să văd ce valori am.Atașez cablajul pentru observații , mai e de lucru . Vreau să-l fac mai puțin înalt și să mai optimizez trecerile precum și lățimile unor trasee.Acu e 40x74mm . 74 nu e problemă , așa se potrivește pe placa mare - dacă nu o mai modificăm .

post-14234-139829790529_thumb.png

Link spre comentariu

Frumos, si te admir pentru faptul ca ai rabdarea sa faci placi pentru pureci ( asa le zic eu la SMD-uri ), desi am unele componente de altfel destul de importante SMD, totusi nu ma vad utilizandu-le prea curand, cand ma uit la cat de mici sunt unele ca abea le vad cu lupa... ma apuca rasul... :rade:

Link spre comentariu

Acuma , de făcut cablajul e una . De lipit - e drept, fără solder mask - am coborât doar până la 0805, SOT23 , SOIC8 ( și cu ăsta mai greu ). Cam asta mi-e limita.

Link spre comentariu

@marian - Am facut update la lista. Am pus diodele 10BQ040PBF SMD (5bucati), e perfect pentru ca raman pentru a doua sursa.@UDAR - Arata foarte bine placa controlerului. Cu ocazia asta am gasit si raspunsul la "intrebarea" cablajului. E dublu placat la controller. Ce marimi au gaurile trecerilor ? Ca sa stiu ce burghiu pun pe comanda.Asa cu diodele SMD e in regula lista ?

Link spre comentariu

AM pus o placa dublu strat FR4 de 100mmX75mm. Daca latimea ramane asa cum e acum e super, pe inaltime se poate urca pana pe la 46-48 si asa din aceasta placa se pot face 2 controlere si pentru viitoarea sursa sau bineinteles ca varianta suplimentara in caz de greseli :)Pentru placa de putere tot dublu strat ?@marian - Si eu de abia astept (sa am ochii cat cepele) :) dar am sa fac tot posibilul sa iasa cat mai bine.

Link spre comentariu

Nu e critic burghiul , eu zic 0,6 minim dar și 0,8 că-l mai poți folosi și la altceva. Oricum , treci cu sârmă ...Da , cablajul e dublu strat . Atenție , ăla de la forță musai de 35 µm , preferabil de 70 dar dublu de 70 nu cred că se găsește normal. Să nu fie de 18. Se subînțelege cred că e FR4 și la forță e de 1,6mm . Plăcuța controlerului poate fi și mai subțire dar dacă e tot 1,6mm e OK. La controler, poate ați observat , am pus toate rezistențele de 0805 și toți condensatorii de 1206 . Mâine o să stau cu lista în față.ExpressPCB-ul meu nu proiectează solder mask. Așa cum am proiectat cablajul , nu cred că e nevoie , mai ales dacă zici că poate rămâne la 40mm.

Link spre comentariu

Am pus dublu strat de 35um dar 1.5mm. Nu am vazut de 1.6mm deloc si de 70um doar ceva PCB-uri de teste din cate mi-am dat seama.Poate sa ramana le 40mm doar daca nu ai vreo idee de a mari placa dar nu cred ca e nevoie.De la 1.5 la 1.6 e destul de mica diferenta.Pentru putere vom intari traseul cu ceva de cupru de instalatii electrice cum sugera @DR.L daca nu ma inseala memoria

Link spre comentariu

OK, așteptăm confirmarea și apoi un scurt ”brainstorming” ca să stabilim clar etapele și diviziunea muncii . Eu , clar că trebuie să definitivez cablajele - după confirmarea componentelor și dacă nu mai sunt observații - , trebuie să vedem dacă nu ne-a scăpat ceva, și apoi , cum am spus , să stabilim cum procedăm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări