Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa coboratoare de la 12v la 5v de putere

rauldan2005

Postări Recomandate

Ai dreptate @UDARAm incercat sa caut rezistorii SMD dar nu stiu ce putere si tensiuni trebuie pentru fiecare.In rest condensatorii ii avem din binevointa lui @marian.Un mic update la lista propusa de @marian:1. 1210GC102KAT1A inlocuit cu C1206C102KGRAC - Motiv: stoc 0 - este vorba de C5 din schema2. CX0603MRX7R0222 - tot stoc 0 dar e singurul condensator SMD antiperturbatii de 2.2nEDIT: Sper ca denumirile condensatorilor nu sunt considerate reclame

Link spre comentariu

N-are nicio treabă CX.. acolo. Orice condensator de bună calitate ( preferabil NP0 nu X7R ) . CX e pentru electrosecuritate ... .Toți condesatorii mai mici de 1µ ( cu excepția ăstuia ) pot fi ceramic X7R de minim 50V. Electroliticii de 22µ pot fi tantal sau LoESR . Eu oricum merg pe ideea de a pune ceva ceramici consistenți în paralel, preferabil chiar pe driver. De asemenea , paralel cu electroliticii de 1000µ eu am prevăzut pe cablaj și cred că sunt utili niște ceramici - calea scurtă de HF - câte 4 bucăți de 4µ7 la minim 25V. Se găsesc la 10 bucăți.

Link spre comentariu

In timp ce definitivati lista de condensatoare inceputa de mine, o sa imi fac azi timp sa fac o lista si cu rezistentele unde ma voi asigura si ca exista pe stoc, si vin iarasi cu un word aici.

Link spre comentariu

Nu mai pot edita anterior.Vin si cu lista de rezistente:[attachment=0]Lista rezistente.rar[/attachment]Nu am inclus si rezistentele de 3,3 dintre drivere si MOS deoarece nu am gasit solutii la sub 100 de bucati insa oricum acestea preferabil ar trebui puse pe placa de forta cat mai aproape de mosfeti, deci pot fi THT.Bafta.

Link spre comentariu

Am reusit sa alcatuiesc si sa parchez lista componentelor pe siteul polonez.Atasez un document cu linkul catre cosul provizoriu.Doua intrebari : 1. Ce bobina L2 sa pun ? De ce putere ?2. Am cautat sunturile prin magazin dar nu le-am gasit, puteti sa ma indrumati putin ?

Lista.doc

Link spre comentariu

PWR4412-2SCR0100F - codul pentru șunt . L2 nu va fi deloc sau , oricum , nu va fi pe placă - eventual cîteva spire din cablul de alimentare pe un tor. 100µH la 25A e mult prea mare.3R3 și 1k putea fi și de 0,6W dar e ok așa.Mă mai uit , asta a fost la prima vedere.

Link spre comentariu

Referitor la shunt, ma uitam acuma pe codul de la el, sau mai bine zis pe produsul corespunzator acelui cod, acolo se specifica o rezistenta de 0,01m Ohm, adica 10u Ohm, ori este o greseala ori n-ai ce face cu ea. Eu ma refeream la asta: PWR4412-2SDR0100F adica 10m Ohm tot in formatul ala, si ar trebui 4 in paralel corespunzatoare a 2,5m Ohm necesari in schema ( de fapt 2,4, dar e destul de aproape ).

Valoarea L2 nu este batuta in cuie si nu trebuie neaparat pusa pe placa insa este necesara, sursa asta ar putea polua instalatia auto ( alimentarea mai exact ) fara acel filtru, condul ala de 2200uF nu conteaza de care este, riplul de curent pe el este mic tocmai datorita inductantei, si trebuie pozitionat inaintea acesteia, adica inspre acumulator cum s-a spune, este parte din filtrul LC care sa protejeze alimentarea de la acumulator de zgomotul de la regulator. Un tor poate la fel ca cel de la L1 pe care sa se dea cateva spire suficient de groase pentru a suporta curentul rms ar trebui sa ajunga.

PS: O sa ma uit mai atent pe lista din link si revin apoi cu comentarii daca mai sunt necesare.

LE:

Din lista aia cu produsele parcate as avea cateva observatii.

CC0603KRX5R6475 nu mai este necesar, nu mai retin sigur dar cred ca eu l-am propus, era pentru a simula portile mosfetilor la intrarea in drivere din cate stiu ( se poate sa ma insel ) ideea este ca in ultima varianta de schema nu se mai utilizeaza valoarea asta, oricum la 10V era prea mic.

12105C475KAT2A nu sunt sigur cde doresti sa faci cu el, in schema nu este prezent...

Ar mai lipsi D1 si D2, si eventual ceva socluri 8 pini pentru drivere, e mai usor de lucrat cu socluri la integrate, accidente se pot intampla oricui si in anumite conditii driverele pot pica, lipite direct pe placa vor fi dificil de inlocuit, in schimb pe soclu e o joaca de copii.

In rest cam asta ar fi din cate imi dau seama.

Link spre comentariu

Pai alea vin prin reclamele google personalizate pt fiecare utilizator: intrii la magazine de electronice, iti apar reclame cu ele.

Deci tme nu e practic sponsor...desi e :rade: . Adica forumul primeste niste bani doar cand dai click pe reclama.

Diferenta intre codul unei piese si link e un copy/paste...

Intreaba-l mai bine pe Vasile ce putem posta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări