rauldan2005 Postat Martie 31, 2014 Autor Partajează Postat Martie 31, 2014 Pai daca AD aduce de la TM... pe baza de comanda atunci nu au sigur LT1339 THT pe stoc.In fine, nu conteaza. Cel mai important e sa decidem lista de component ca sa pot da comanda la piese. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Revin cu o modificare in schema sugerata de catre @Smilex, din cate inteleg placuta de comanda inca nu a fost definitivata, si modificarea acolo este, deci sper ca nu este prea tarziu.: Este vorba despre ceea ce s-a discutat anterior legat de deadtime-ul adaptiv si dubiul lui @UDAR legat de siguranta in functionare cu drivere incluse, discutam ieri cu Smilex asta si i-am zis de solutia de compromis cu condensatori si rezistente pe intrarile driverelor care sa simuleze portile MOS, insa mi-a atras atentia asupra faptului ca driverele au un prag de comutare la intrare mult mai mic decat mosfetii, iar RC-ul ala intarzie momentul in care se face off pe driver-ul ala, condul mentine intrarea pe on mai mult, asta ar putea fi o problema, si a venit cu o sugestie, pastrarea RC pe iesirea LT pentru simularea portilor mos dar comandarea intrarilor driverelor direct din iesirile integratului, se poate observa pe schema ceea ce vreau sa spun, personal mi se pare o ideie foarte buna si as zice ca merita implementata. O alta modificare am adus-o eu, am tinut cont de ce a zis @UDAR privitor la filtrarile alimentarilor pentru integrate cu electrolitici mici al caror ESR mare ar putea afecta functionarea montajului, si nu pot sa nu-mi amintesc faptul ca la un regulator buck ce l-am realizat eu mai demult, la iesirea UC palierul de sus de la ON era de fapt un soi de panta pe care nu mi-am putut-o explica deoarece alimentarea se mentinea ok vizualizata pe osciloscop, filtrarea alimentarii se facea cu electrolitic, nu stiu daca asta era cauza sau nu deci nici daca exista vre-o legatura insa stiu ca Ciss la mosfeti este de doar 6n in total si ca pana si 100n ar trebui sa poata face fata, observand ca se discuta despre eventualitatea folosirii de componente SMD la partea de comanda am zis sa modific aici filtrarile, pe drivere am pus 680n iar pe LT 1u, in ambele cazuri condensatori MLC SMD 1206, multe SMD-uri au limita de 100+, sunt insa si cateva la 10+ sau 25+ si mi se pare mult mai accesibil asa, iar pretul nu cred ca va fi o problema ( sub 1 leu bucata cu TVA ), cred ca acesti condensatori ar face treaba mult mai buna la filtrarea alimentarii integratelor. Oricum este doar o sugestie. PS: Referitor la limita de 100+, ceva compromisuri sunt convins ca se pot face, nu am timp acuma sa caut tot ca tre sa ma apuc de cablajul la un regulator buck ce-l fac pentru mine dar sunt convins ca putem gasi si variante cu o limita mai mica in ceea ce priveste numarul minim de componente, e absurd sa fii nevoit sa iei 100 de rezistente de 1k ( sa zicem ) pentru una singura necesara. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Am citit în fugă și în principiu sunt de acord , o să citesc mai atent deseară, în special soluția de simulare a MOSFET-ului . Cu condensatorii SMD , am putea să ne hotărâm pe 2-3 valori și atunci nu ar fi o problemă , la valorile mari este limită de 25. Sunt dispus să preiau - contra cost, desigur- condensatoarele SMD care rămân. Am vrut să te întreb mai demult și am tot omis - de ce ai pus dioda aia așa de mare pentru boot strap ? Eu cred că de 1A ajunge. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Mi-am facut putin timp si am cautat toti condensatorii pentru partea de comanda ( cred ca-s toti...), am gasit la majoritatea optiuni cu limita la 10+ ceea ce mi se pare ok, oricum e bine sa ai si 2-3 de rezerva pentru orice eventualitate, si preturile sunt ok. Nu pot pune aici link-urile ca nu vreau sa incalc tocmai eu regulamentul cu privire la reclame dar pot pune o lista cu codurile dupa care pot fi acolo foarte usor gasite.PS: Referitor la dioda de la bootstrap, atunci cand am desenat prima varianta de schema am ales pe aia in graba, evident ca multe alte variante sunt ok, preferabil schottky, 1-2A ar trebui sa fie arhisuficient, aici puteti alege voi orice considerati ca este potrivit. Link spre comentariu
giongiu Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Omul pare hotarat. Si chiar de nu va fi, munca celor doi colegi nu va fi inutila. Din proiect se poate inspira oricine, modificand sursa pentru alte tensiuni sau puteri. Eu unul sigur o sa comand integratul, sa vad cu ochii mei ce poate.Sper totusi sa vad finalizat acest proiect, ar fi prima sursa cu redresare sincrona, conceputa pe acest forum. Nu in ultimul rand, felicitari colegilor Marian si UDAR, nu neaparat in ordinea asta. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 ...@Raul probabil o sa dispara in ceata...Eu sunt convins ca nu va fi asa, sau oricum pana la proba contrarie prefer sa-i acord credit deoarece pana acum nu a dat nici un semn in acest sens ci dimpotriva a aratat determinare si disponibilitate, 2 calitati foarte importante zic eu. SI asa cum @Giongiu foarte bine spune, chiar daca @Raul nu ar realiza sursa nu este nimic grav, proiectul asta va ramane aici dimpreuna cu discutiile care au dus la rezultatul final, cu siguranta si altii se vor putea macar inspira din el daca nu neaparat sa-l reproduca, si atunci misiunea noastra va fi fost deja indeplinita. Link spre comentariu
rauldan2005 Postat Aprilie 2, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Hei....@Florinel - Daca nu eram interest de constructia acestei surse nu mai pierdeam timpul colegilor de pe forum. Nu stiu de ce ai ajuns la aceasta concluzie. Poate nu am participat destul de mult, asta a fost din cauza de necunostinta dar sa fi sigur ca am citit fiecare cuvintel al fiecarui post.De doua zile ma chinui cu matricea de leduri si asta mi-a consumat tot timpul.Sursa o voi construi 100% pentru ca am mare nevoie de ea.Asteptam sa ne punem de accord cu piesele si voi pune comanda.Chiar daca trebuie luate mai multe SMD-uri, ce raman le voi imparti la cine are nevoie de ele. Bineinteles prioritate au membrii acestui topic.Si inca ceva. Se pare ca vor trebui facute 2 surse (pentru 2 masini) dar momentan facem una care este urgenta si dupa pe cealalta. Link spre comentariu
giongiu Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Chiar daca integratul e smd, cred ca exista adaptoare smd-tht, astfel putandu-se folosi componente tht. Totusi da un telefon la adelectro..., poate au varianta tht a integratului.Din pura curiozitate, am sunat la adelectr... si-am intrebat daca au LT1339, varianta tht. Surprinzator, o au, la 43 lei, cu TVA inclus. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Raul stai linistit ca n-ai irosit timpul nimanui, si eu si @UDAR am inteles ca ai nevoie de ajutor ca altfel n-ai mai fi deschis topik aici, asa ca am facut tot ce detinea de noi.Ai deschis fisierul ala cu lista de condensatori? este cred eu destul de ok ce am ales acolo, marea majoritate sunt la cate 10 bucati minim, ceea ce nu mi se pare mult pentru un asemenea proiect, ar fi doar o varianta cu 100 de bucati dar pare ca este inevitabila, si pentru ceva mai mult de 2 lei cu TVA cu tot nu mi se pare o problema atat de mare. Daca esti de acord cu ce am scris acolo atunci o sa imi fac timp sa fac o lista si cu rezistente SMD tot pentru placuta de comanda evident, si vin cu ea aici, restul sunt chestii usor de gasit si in mare parte deja stabilite. Link spre comentariu
rauldan2005 Postat Aprilie 2, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Pentru mine e acelasi lucru. Cum e mai usor pentru @UDAR si @MARIAN la cablaj. Daca e mai usor cu SMD la controller, mergem cu SMD, daca nu, mergem cu THT.Astept si parerile lor.Update @MARIAN - Da da am vazut fisierul cu smd-uri. Mergem pe SMD-uri. Lista condensatorilor o avem, mai raman rezistentele si se poateda comanda la piese. Ai dreptate cu limita de 100 buc., toate 100 ajung la 2-3 lei deci nu e nici o problema.Ramane stabilit cu SMD la controller ? Link spre comentariu
giongiu Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Banuiesc ca nu Marian o sa-ti lipeasca integratul si componentele smd, pe cablaj. Ai facut vreun montaj smd, pana acum ? Daca nu, iti doresc mult noroc! Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 @rauldan2005 Chiar dacă @giongiu e ușor acid, are dreptate . TU trebuie să decizi dacă vrei SMD sau THT , s-ar putea ca dificultățile de realizare să fie mult mai mari. Oricum , va trebui să discutăm niște reguli. De exemplu - ce vias-uri folosim ( dacă folosim) , dacă trecem cu traseul printre extremitățile unui 1206, etc. Trebuie să ne spui ce tehnologie deții la cablaje. În altă ordine de idei, după ce extragi o listă cât de cât completă , vreau să o discutăm. Am mai spus, și îmi mențin poziția, sunt dispus să preiau contra cost excedentul rezonabil la unele poziții, la SMD mai ales. Deci , dacă trebuie 10 și se comandă 25 de , să zicem , 1µF/25V , sunt dispus să preiau și să plătesc diferența. Este evident că , acesta fiind un prototip, prețul total al componentelor va fi mai mare decât suma prețurilor din listă. Link spre comentariu
rauldan2005 Postat Aprilie 2, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Respect parerea tuturor si chiar daca unii folosesc alt ton sunt de parere ca e spre binele celui vizat.De lucrat am mai lucrat cu SMD-uri.Am o statie de lipit cu letcon (comandata in temperatura) e un homemade confectionata cu un traf dintr-un amplificatory audio de electromures de 24V. O statie de lipit cu aer cald. Pasta de lipit SMD, Flux AMTECH, tresa absorbanta.Cu SMD-uri am mai facut unele montaje cu PIC-uri si ATMEL-uri (in special microcontrolere). Cel mai mic SMD cu care am lucrat daca nu ma inseala memoria in acest moment a fost un FTDI (convertor serial-usb) variant SMD.Cablaje am facut si cu zmoala(cum spunea si unul din membri), lac de unghii, metoda cu transfer cu fierul de calcat si prin metoda foto.Bine, toate in regim de amator, sa nu va ganditi la nu stiu ce montaje super complicate.Ca viasuri intre suprafete de obicei foloseam restul de picioruse de la rezistente, erau perfecte.Ce sa zic, nu imi este frica de SMD-uri. Daca stric ceva o iau de la capat, asta e.Invatam, Invatam, Invatam Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 OK , păi e foarte bine! De mâine încep draftul și la cablajul ăsta . Finalizarea - după ce sunt piesele. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Am început să lucrez la cablajul pentru daughter board dar mi-am dat seama că e prematur. Contează și dacă e 0805 în loc de 1206 deci m-am oprit. Aștept lista , să discutăm , cum am zis . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum