Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa coboratoare de la 12v la 5v de putere

rauldan2005

Postări Recomandate

Nu mă refeream la cum arată placa, ziceam că dacă faci o placă separată cu condensatori .... Eu așa am înțeles din chestia cu șuruburile.Nu am apucat să discutăm, eu am gândit o placă de dimensiunile radiatorului, aproximativ , pusă paralel cu acesta , așa cum am spus, ca să iasă ceva compact. Nu am gândit o construcție gen hobby cu mai multe module și plăcuțe puse într-o cutie. Nici nu am gândit o cutie - e mult mai bine pentru răcire. Dar aici poate ar trebui să-l ascultăm și pe Raul.Oricum, ținând cont de faptul că am desenat condensatorii mai mici decât în realitate , e clar că nu poate rămâne așa. Analizez , să văd și cu alți condensatori ce iese. Ăștia erau tentanți ca preț.

Link spre comentariu

Stai putin, n-am zis sa se faca o placa separata pentru condensatori, si daca asta s-a inteles atunci imi cer scuze ca nu am fost mai clar. O placa principala cu un singur strat pentru partea de forta si una micuta pentru partea de comanda, asta a fost ideea mea. Ramane ideea cu prinderea tranzistorilor pe dedesubt pe radiator, doar electroliticii de pe alimentare se muta in genul cum am aratat eu mai sus.

Link spre comentariu

OK , eu clar că o refac - dar mai spre seară. Când ai timp , fă și tu una să vedem ce iese. Îl aștept și pe Raul cu păreri la partea constructivă , că doar el o să le facă.

Link spre comentariu

Am refăcut , cu schimbări destul de importante. Am mutat driverele și ce ținea de ele pe ”daughter board”. Am adăugat și niște ceramici , pe traseul ”scurt” de înaltă frecvență , între +12V și masă. Postez o singură poză deocamdată. Verdele mai dechis e masă. Roșu este stratul de sus.

post-14234-13982978531_thumb.png

Link spre comentariu

O chestie importanta: sugerez ca alimentarea si iesirea sa treaca intai prin bancul de condensatori. Ca frecventele mari (armonicile rezultate in urma comutarii) pot trece direct la fire, condensatorii fiind mai departe

post-8163-139829785345_thumb.png

Link spre comentariu

O să am în vedere și varianta asta . În fond la intrare e mai mare curentul de riplu ( circa 35A ) decît cel continuu (circa 23 A ) deci ideea e bună. Pentru armonici am pus și ceramicii.

Link spre comentariu

Salutare.Imi cer scuze pentru absenta mea in ultimele doua zile. Am trecut la munca "de jos", ajutand un prieten la o fundatie (de beton) :)Ma bucur enorm sa vad ca s-au facut pregrese la partea cablajului.@UDAR - Cablajul modificat arata foarte bine. Imi place cum ai folosit tot ce se putea folosi din cablajul de jos.Eu am incredere 100% in voi si am sa urmez instructiunile voastre intocmai.Cum am mai precizat. Daca pentru voi e bine, atuci pentru mine e perfect

Link spre comentariu

Sal din nou.Pe placa de putere se pot lasa 2 gauri in lateral pentru a prinde radiatorul pentru mosfeti ? Sau vor fi 2 radiatoare cate unul pentru grupa de sus si grupa de jos ?La "daughter board" - Aceasta va fi separata fata de placa de putere cu conexiune prin fire sau va fi pusa direct pe placa de putere (pe verticala) cu conectori mama/tata ?

Link spre comentariu

Nu cred că voi mai lucra la proiect în seara asta, (am cîte ceva de pregătit pentru mâine ) , dar , evident , răspund la întrebări . Deci , se vor prevedea nu două ci chiar patru găuri de fixare ( în viziunea mea ) . Amplasarea lor , după definitivarea 95% a cablajului și după alegerea radiatorului. Eu o văd cu un singur radiator , e mai simplu și mai robust mecanic. Oricum , din calculele noastre avem sub 15W pe toți tranzistorii + diodă.Daughter board-ul ( ar fi trebuit să zic -a !) se va fixa cu conectori verticali sau chiar cu pini lipiți, în niciun caz cu fire . Am făcut deja o concesie mutând driverele de lângă tranzistori. Acum ele vor fi amplasate cât mai aproape de baza plăcuței pentru a avea trasee cât mai scurte spre porți.

Link spre comentariu

Ca să mai facem un pas înainte, LT1339 disponibil la T... e SMD , mergem SMD majoritar pentru controler (daughter board) ? Driverele sunt disponibile și, și. Trebuie să finalizăm o dată și lista aia... Plus că trebuie de știut pentru cablaj.

Link spre comentariu

Nu am nimic impotriva sa lucrez cu SMD la partea de controller, numai ca baietii de la magazinul polonez cer comanda minima de 100 buc daca nu mai mult la majoritatea SMD-urilor din cate am vazut eu.Nu e problema, comandam o plasa intreaga pana la urma :))

Link spre comentariu

Aici trebuie să optimizăm. Este , sigur , aberant să iei 100 de rezistențe pentru una. Magazinul Ad.... criticat ceva mai devreme este singurul , totuși, care are prețuri decente la cantități mici . Eu ziceam că fac o comandă la ei , nu am făcut-o încă deci am putea să ne împărțim dacă ne decidem.

Link spre comentariu

Fac o lista de piese de pe schema lui @marian si trimit un mail la AD sa vedem ce au pe stoc. Eventual intreb si varianta SMD si THT.UPDATE: Am aruncat o privire pe AD si am observant ca nu au nici mosfetii si nici torul deci tot la magazinul polonez ramane comanda. Cred ca e mai bine daca ramane SMD doar LT-ul si restul componentelor THT, asta e parerea mea. Inca odata, nu am nimic impotriva controlerului cu SMD, daca se decide SMD, vom merge pe SMD.

Link spre comentariu

AD aduc direct de la tme! Stocurile si preturile afisate sunt pur informative...AD e avantajos pt cei din buc, ca nu mai platesc transport de la TME. Preturile sunt cam aceleasi (acu ceva timp erau chiar mai ieftine, ca si AD le lua mai ieftin, ca avea discount pt cantitate). Dar mai pot aparea si varii probleme, care pot duce chiar in situatia (reala!) descrisa de marian.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări