XAN77 Postat Octombrie 29, 2006 Partajează Postat Octombrie 29, 2006 incerc sa migrez de la PIC la atmel, miam comandat cateva atmega8 si pana or sa vina miam printat datasheetul si am de studiat. Am inteles de pe prima pagina ca are 3 pwm-uri dar la tmr1 si 2 unde scrie despre pwm nu prea inteleg cum leas folosi, e o abordare total diferita de PICuri, eu as vrea sa stiu daca acest MC are intradevar 3 pwmuri care pot lucra independent adica cu valori ale dutycycle diferite si sa mearga toate 3 in acelasi timp, ca daca am certitudinea ca se poate mai citesc printre randuri pe acolo :smt003 Link spre comentariu
mitescu Postat Octombrie 29, 2006 Partajează Postat Octombrie 29, 2006 Organizarea celor 3 PWM este data de repartitia pe timereIn aceste conditii se impun cateva reguli/restrictii de care trebuie sa se tina seama la utilizarea PWM: - OC1A si OC1B sunt pe Timer1 (16 biti)- OC2 este pe Timer2 (8biti)- Clock-ul de la Timer1 (din selectie) - da frecventa primelor doua PWM-uri-Clock-ul (din selectie) de la Timer2 - da frecventa ptr. al treilea PWM-Utilizarea PWM conduce la restrangerea facilitatilor in utilizarea timeruluicorespunzatorDin punct de vedere al utilizarii (prin program) :- se alege ceasul convenabil din sursa si prescaler- se seteaza in registrii de control modul de lucru.- si in faza urmatoare se poate schimba "din mers" valoarea de OCExista intradevar cateva limitari la utilizarea PWM (frecvente de lucru putine la numar, greutate in schimbarea frecventei de lucru "din mers", etc...)O alta deficienta decurge din modul in care producatorul (Atmel) prezinta in datasheet modalitatile de lucru. Este foarte "stufos" si cu referiri multiple , ceea ce conduce la o intelegere mai greoaie a modului de lucru.Dar o data pricepute lucrul devine destul de simplu. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 29, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2006 pe mine nu ma intereseaza sa schimb frecventa pwmurilor ci doar duticycle. Deci inteleg ca daca renunt la a mai folosi timerele la altceva atunci am 3 semnale de pwm la frecvente fixe (ca nu ma intereseaza variabile) si cu duty cycle independent . Da ? Ce rezolutie are de fapt acest dutycycle la fiecare pwm ? banuiesc ca 8 biti la fiecare .... si aveti un exmplu de cod asm care foloseste si seteaza cele 3 iesiri pentru a fi folosite ca pwm ?p.s. am observat ca e complicat in datasheet, ca la pic e super clar si pe intelese . Link spre comentariu
Vizitator DragosP Postat Octombrie 29, 2006 Partajează Postat Octombrie 29, 2006 ...Deci inteleg ca daca renunt la a mai folosi timerele la altceva atunci am 3 semnale de pwm la frecvente fixe (ca nu ma intereseaza variabile) si cu duty cycle independent ....Ce rezolutie are de fapt acest dutycycle la fiecare pwm ? banuiesc ca 8 biti la fiecare ....Timer-ele pot fi folosite în continuare la ce vrei tu, ţinând cont însă de restricţiile de frecvenţă din aplicaţia ta, relativ la pwm. N-am acum datashet-ul lui atmega8 în faţă dar scrie acolo destul de clar care-i rezoluţia pwm-urilor (8, 9, 10 biţi).În ceea ce priveşte documentaţia, mie cel puţin mi se pare foarte clară. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum