Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Setari Mach3 pentru TB6560-4V5-motoarele nu misca

Vizitator mihaib0nciu

Postări Recomandate

Vizitator mihaib0nciu

SalutSunt nou pe aici si in acest domeniu. Imi place, insa, sa mesteresc si sa ma implic in lucruri noi.Am achizitionat de curand cam tot ce am nevoie pentru a construi un CNC cu fir incins.Placa cu drivere este TB6560 4V5 si nu reusesc deloc sa o configurez in Mach3 ca sa se miste motoarele.Fac tot ce zice manualul si degeaba.O sa exemplific mai jos cu text si cu poze pentru a intelege mai bine despre ce e vb:-Toate piesele sunt achizitionate de pe un site romanesc.-Placa TB6560 -4V5-Sursa 24v 13A-4 motoare - descriere de pe site (pas cu pas 1,9Nm, 3A pe faza in conexiune bipolar paralel, ideale pentru folosirea cu drivere mpp cu TB6560, 4 fire poate fi conectat bipolar) mai multe informatii despre ele doar in poze-Cablu paralelPlaca PCI Parallel am achizitionat-o seperat dintr-un magazin. Este un Gembird si suporta modul EPP, pe care l-am si activat din bios. (asa am inteles ca trebuie)Problema este ca desi fac setarile din manual, nu reusesc sa misc nici un motor, nici macar sa bazaie sau....Cand calculatorul este oprit si Cablul paralel conectat, axele motoarelor sunt tari.Cand calculatorul se aprinde acestea se pot roti cu mana.Motoarele nu au fire colorate. Au doar 4 albastre si 2 portocalii. Am vb. cu cel de la care le-am luat si mi-a spus sa le conectez asa: 1- (a-), 3- (a+), 4-(b-), 6-(b+). Mufa motoarelor trecute numerele de la 1-6.Nu stiu ce pot sa mai fac?Multumesc mult.PS: vad ca nu pot sa pun decat 6 poze. Pot sa mai incarc intr-un coment ulterior?Eventual le pot sterge pe cele care nu intereseaza.

post-84352-139829777577_thumb.jpg

post-84352-139829777586_thumb.jpg

post-84352-139829777595_thumb.jpg

post-84352-139829777605_thumb.jpg

post-84352-139829777612_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mishu_g

4

• Ionut Pavel

3

• Badman

2

• marianx

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator mihaib0nciu

Salut,Mersi pentru raspunsul prompt. Initial am crezut ca trebuie updatat diverul de la LPT1 si l-am bagat manual. Apoi am vazut ca mi-ai zis sa vad ce este la other devices. Era ceva cu PCI....ceva ce eu credeam ca este portul firewire, insa i-am dat driverul trimis de tine si acum a aparut PCI Multi-IO Controller. Am dat la proprietati dar nu stiu ce e acolo.In Bios nu am ca setari decat ce se vede.Mersi!

post-84352-139829777743_thumb.jpg

post-84352-139829777761_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator mihaib0nciu

De fapt a aparut si LPT3 care are doua adrese acolo.Am setat la port 2 D057 si a aparut 0xd057. (inca nu sunt sigur ca am bagat ce trebuie)Am refacut setarile pinilor si acum cand misc de sageti a inceput sa bazaie ceva. E un mare pas. Sunt fericit ca si cum s-ar misca. :)

post-84352-139829777772_thumb.jpg

Link spre comentariu

Presupun ca ai o singura mufa de port paralel pe placa PCI. Nu ai nici o treaba cu BIOS-ul, acesta nu recunoaste decat portul implicit. Setarile portului pe PCI le faci din device manager (acolo la Port Settings). Acum trebuie sa mergi in Mach 3 la Port setup.... si in loc de 0x378 (port 1) sa pui 0xD050 sau 0xD040 (care dintre ele merge.

Link spre comentariu
Vizitator mihaib0nciu

Am incercat si D050 si D040, dar nu merge decat cu D057.Merge in sensul ca, acum, cand misc din sageti, motoarele scot niste sunete.Daca umblu la motor tuner sunetul se schimba, dar inca nu reusesc sa le fac sa se miste.Sunt putin blocat din nou. :|

post-84352-139829777791_thumb.jpg

Link spre comentariu

Mach3 functioneaza pe windows 7 doar daca i se aplica un patch de pe site-ul lor, si doar pentru 32 de biti, pe 64 nu va merge niciodata. Ideal este windows xp, nu mai are nevoie de nimic si merge corect.

Link spre comentariu

Mergi la diagnostics in mach3 si vezi semnalul Estop. Daca ai butonul cablat, cand apesi pe el ar trebui sa se schimbe valoarea acestui semnal.Mai vezi ca pe undeva pe la motor tuning ai ceva de genul pulse width (pune aceasta valoare la 10uS).Posibil ca marianx sa aiba dreptate, nu am testat.

Link spre comentariu
Vizitator mihaib0nciu

Patch-ul era pentru win Vista. Nu am vazut nici un patch pentru win 7. Al meu este pe 32 bit.Nu am buton pentru Estop, asa ca l-am lasat pe 0.

Link spre comentariu
Vizitator mihaib0nciu

O sa mai fac maine niste incercari, pentru ca nu il am acasa. Poate o sa incerc si win XP. Totusi testul de la Mach3 functioneaza fara probleme.Ionut Pavel, te referi la setarea Step Pulse (mai e si Dir Pulse)? Aceea merge pana la 5 us. Am umblat pe acolo dar aceleasi simptome. Inca ceva ce mi-a atras atentia: cand misc de sageti, nu conteaza axa accesata, bazaie toate motoarele, nu doar cele de pe o axa anume.O sa mai vad maine ce pot sa-i fac.Mai astept sugestii de la voi.Multumesc tuturor pentru ajutor. De doua zile ma chinui macar sa aud un bazait.O seara buna!

Link spre comentariu

Am patit si eu la fel cu adaptoarele PCI !!! Nu am reusit sa ii dau drumul absolut de loc ; ca fapt divers, pe un calculator care rula perfect Mach3 pe Win XP am pus Win 7 si nu a mai vrut sa functioneze.Acum am doua vechituri de laptopuri care au port paralel si merg cu ele pe XP fara probleme.Cred ca problema aceasta ar trebui dezvoltata putin de catre cei care au rezolvat "software"

Link spre comentariu
Vizitator mihaib0nciu

Am patit si eu la fel cu adaptoarele PCI !!! Nu am reusit sa ii dau drumul absolut de loc ; ca fapt divers, pe un calculator care rula perfect Mach3 pe Win XP am pus Win 7 si nu a mai vrut sa functioneze.Acum am doua vechituri de laptopuri care au port paralel si merg cu ele pe XP fara probleme.Cred ca problema aceasta ar trebui dezvoltata putin de catre cei care au rezolvat "software"

Dar testul din Mach3 cum mergea? Era ok?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări