vlad_2770 Postat Octombrie 29, 2006 Partajează Postat Octombrie 29, 2006 Care este diferenta intre Quick Format si formatarea normala. Am inteles ca si dupa formatarea normala se mai pot recupera datele. Eu stiam ca formatarea normala testa HDD de BAD-uri scrind si citind fiecare locatie. La WIN XP si WIN 2003 mai este asa?multumesc Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 29, 2006 Partajează Postat Octombrie 29, 2006 La quick format iti sterge doar tabela partitiei si ti-o rescrie, deci termina mai repede.La full format iti formateaza fiecare locatie de pe hdd (nu-mi vine denumirea acum, e prea dimineata), deci termina muuult mai greu.Atat in urma quick format cat si in urma full format se pot recupera datele daca nu mai scrii nimic pe hdd dupa ce l-ai formatat.Iti recomand sa folosesti partition magic pentru formatari, atat in dos cat si in windows, deoarece "are grija" de datele tale cand faci jonglerii cu partitiile. Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 29, 2006 Partajează Postat Octombrie 29, 2006 formatează cu PM o partiţie de 40-80 Giga (cum fac majoritatea începătorilor, fac o partiţie cât tot hardul, pe care trântesc tot, moldoveneşte... şi la prima cădere serioasă a windozelui, ia datele de unde nu-s!!!), şi, mai ales dacă hardul a mai fost folosit, o să dureze până mori de plictiseală.foloseam şi eu PM, simplu, uşor, rapid... cu condiţia să nu depăşeşti mărimea partiţiei de 5 giga... acum folosesc GParted, versiunea iso bootabil (se găseşte cu un search pe google), şi formatează şi (re)partiţionează imediat partiţii indiferent de capacitate.oricum, NTFS nu folosesc... şi oricum pot alege sau nu să reformatez partiţiile la instalarea windowsului, şi în cazul ăsta prefer o formatare full!!(N.B. musai să aveţi 128 de RAM în sistem, şi să NU editaţi iso-ul cumva, că are un script de autotest, şi dacă nu iese suma corectă nu bootează nimic!!!) Link spre comentariu
Zerro Postat Octombrie 29, 2006 Partajează Postat Octombrie 29, 2006 Puteti incerca si Acronis cu cele 2 utilitare veritabile ... Disk Director si True Image ... stie orice tip de partitie si multe alte facilitati de mare ajutor ... Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 29, 2006 Partajează Postat Octombrie 29, 2006 Eu pe hdd-ul meu de 40 gigei am facut o partitie de 7,3GB cu partition magic, pentru win si programe, iar restul spatiului l-am alocat altei partitii in care imi tin datele. La prima cadere de win....who cares. Format c, reinstall win and soft. Si asta este.Recunosc faptul ca nu am testat si alte programe de partitionare care sa mearga in dos si sa stie multe tipuri de partitii.PS: NTFS e superior FAT32. Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 29, 2006 Partajează Postat Octombrie 29, 2006 Puteti incerca si Acronis cu cele 2 utilitare veritabile ... Disk Director si True Image ... stie orice tip de partitie si multe alte facilitati de mare ajutor ...cât face licenţa?? :yawinkle: Link spre comentariu
Golem Postat Decembrie 5, 2006 Partajează Postat Decembrie 5, 2006 Hiren BOOT CD- e freeware, ai pe cd-ul bootabil tot ce-ti trebuie, memtest, partition tools, Prime95, si alte 100 chestii. :supz: Link spre comentariu
Vizitator Ovidiu Augustin Postat Decembrie 8, 2006 Partajează Postat Decembrie 8, 2006 Puteti incerca si Acronis cu cele 2 utilitare veritabile ... Disk Director si True Image ... stie orice tip de partitie si multe alte facilitati de mare ajutor ...cât face licenţa?? :yawinkle:iti dau eu p gratis dak vrei ... fac o imag de CD ... si o pun pe un site gen rapidshare ... sa imi spui dak vrei ... PM Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Decembrie 9, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2006 da-mi si mie te rog o adresa a unui site unde pot sa pun ceva la share (am nevoie sa pun ceva de 35 de mega).merci Link spre comentariu
Vizitator Ovidiu Augustin Postat Decembrie 9, 2006 Partajează Postat Decembrie 9, 2006 incearca pe rapidshare.de ... dar trebuie sa iti faci cont ... Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 9, 2006 Partajează Postat Decembrie 9, 2006 Puteti incerca si Acronis cu cele 2 utilitare veritabile ... Disk Director si True Image ... stie orice tip de partitie si multe alte facilitati de mare ajutor ... cât face licenţa?? :yawinkle: iti dau eu p gratis dak vrei ... fac o imag de CD ... si o pun pe un site gen rapidshare ... sa imi spui dak vrei ... PM amice, gparted e deja gratis... aşa l-au hotărât cei care l-au creat... există şi o variantă "de usb stick", dacă nu te înduri să scrii un cd sau dvd bootabil, (şi pe care nu se mai poate pune nimic altceva) cu numai 40 de mega de soft, şi chestia aia ştie mai multe tipuri de partiţii decât ai să ai ocazia să foloseşti vreodată!!! Blind, numără câte utilitare mai cu capu' pe umeri ştiu să lucreze BINE cu NTFS, şi câte cu FAT32. când numărul o să fie măcar egal, am să folosesc şi eu NTFS. până atunci, cel mai bun file-system mi s-a părut reiserFS, urmat de ext3, şi apoi FAT32... (poate după lansarea oficială a lui vista să apară mai multe soafte capabile să repare/formateze/redimensioneze corect NTFS-uri... până atunci, nu prea ai altă alternativă decât cele scoase chiar de microsoft... chit că au o interfaţă de kko, şi lente ca dracu', sunt singurele care chiar sunt în stare să facă ceva...) Link spre comentariu
Golem Postat Decembrie 12, 2006 Partajează Postat Decembrie 12, 2006 până atunci, cel mai bun file-system mi s-a părut reiserFS, urmat de ext3, şi apoi FAT32... :rolleyes: Bizar!!! Si cum faci o imagine de DVD pe fat 32?!FAT 32 suporta numai fisiere de pana la 4GB!!! Sau o captura cu TV tunerul?Iar ca sa pui XP-ul pe fat32, trebe sa n-ai ce face, dc vrei sa-ti scaneze hdd-ul de cate ori pica curentul &stuff...si sa-ti crape xp-ul dupa 2-3 saptamani... Link spre comentariu
tarzanx Postat Decembrie 12, 2006 Partajează Postat Decembrie 12, 2006 formatarea la install de Win XP poate face partitiile cum vrei tu.dar e recomandat sa le faci cum vrei tu inainte, ca nu e greu.Datele se pot recupera dupa formatare FAT32 nu suporta fisiere mari de 4 Gigi.NTFS nu se vede de sub Win 98 SE.(pt cine il mai foloseste eu le fol. pe ambele)cum fac ca partitiile NTFS sa se vada sub 98 SE? Link spre comentariu
Golem Postat Februarie 14, 2007 Partajează Postat Februarie 14, 2007 Instalezi pe 98 un programel, NTFS reader, care te lasa sa citesti partitiile NTFS, nu si sa editezi/scrii/stergi Link spre comentariu
radue Postat Februarie 14, 2007 Partajează Postat Februarie 14, 2007 FAT32 nu suporta fisiere de 2 GB ! :smt006 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum