Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bec clasic vs. neon vs. halogen

robert1000

Postări Recomandate

Ti-au verificat contorul? Pai inseamna ca ai o multime de becuri in casa, ca altfel nu-mi explic scaderea dramatica a facturii. 

Eu unul am doar cate un bec in fiecare camera, hol, baie, etc. Si nu tin becurile aprinse decat cand am nevoie. 

In general consumul de electricitate e dat de electrocasnice, care consuma multicel : masina de spalat, aer conditionat, calorifere electrice, aeroterme, etc. Cand dau drumul la aerul conditionat, jongleaza cu cifrele contorul de zici c-a luat-o razna.

Link spre comentariu

Pai poate nu exista incalzitoare electrice (calorifer, boiler, plita/cuptor), spalatul e mai rar si la temperaturi joase (masina de spalat consuma mult pentru incalzit apa), nu exista conditioner (la jobul meu sunt doar 2 camere fara aer conditionat, si nici nu au nevoie...). Raman consumatori mai "mici" dar...."voinici", gen frigider, calculator, TV, care acumuleaza multe ore de functionare, care inmultite chiar cu putere mica, aduna niste kwh. Sau nu. Frigiderul e cam singurul care trebuie sa functioneze continuu; daca colegul are program lung, nu are timp de tv (si e tot mai greu de gasit ceva care sa merite sa ma uit la el, parerea mea), nu pierde mult timp pe computer (face-buci, gaming, etc.), sau poate utilizeaza ceva cu consum mic, gen notebook?

Oricum, probabil are un consum "atipic" de s-au apucat aia care furnizeaza energie sa-l verifice. 

Bravo, uite ca se poate, si nu-mi vine a crede ca traieste ca un pustnic, la opait.

Respecte.

Link spre comentariu

Am comandat un led de 3.5W ca inlocuitor pt un incandescent de 40W. La veioza il voi folosi. Acum ca e vara, nu vreau sa se incalzeasca si din cauza incandescentelor. Iarna, caldura degajata de becurile incandescente sau cu halogen e binevenita.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

dpdv al calitatii luminii vs.economie de electricitate recomand Ledare cu sticla bulbului clara NU alb laptos de la Ikeea ,din pacate in detrimentul pretului (35 lei).Aproape nu exista diferenta cu cel cu incandescanta

Link spre comentariu

De ce cu balonul clar? Si eu recomand Ledare, dupa 6 luni la utilizare modica vad ca nu le-a slabit deloc lumina. cele de 11W cu 600 lumeni costau 40 lei, iar cele de 16,5W cu 1000 lumeni, 60 lei.

Link spre comentariu

@spitfire 

nu sunt rele nici cele cu aspect laptos ,am cumparat ambele modele ,nu e rau nici cel cu aspect laptos insa cel clar are o lumina mai calda ,poate e chestie de gust ,in tot cazul sunt peste alte modele de becuri cu led de la alti producatori ,iar cu cele economice nu suporta comparatie ,acestea din urma fiind inferioare dpdv al calitatii luminii

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator stefanutz30

Eu am cumparat un neon de 120 cm de la Osram care bate la fund majoritatea becurilor de pe piata indiferent ca vorbim de LED-uri sau economice. La cei 35 de wati cat consuma imprastie o lumina alba naturala foartee puternica. Sunt foarte multumit de el. Il am de 3 ani deja si daca mai tine inca vreo 3 ani, il declar castigator si net superior in fata la toate becurile de pe piata. Binenteles raportat si la pretul lui adica 30 de lei.

Link spre comentariu

Ar fi util să pui o poză sau link cu acel tip de bec, poate vor și alții să-l încerce...

Eu folosesc acum în camere tuburi fluorescente de 36W alimentate prin ,,balasturi electronice,, de 20W. Consumă doar 20W, dar dau lumină ceva mai multă decât un singur tub de 20W, cel puțin asta e impresia mea....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări