Vizitator Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Văzând explicaţia din filmuleţul ăsta: Unlocking a car with your Brain şi ştiind că vorbeşte un profesor de fizică de la University of Cambridge (am probat personal - fenomenul e real, nu e scamatorie), prima întrebare ar fi: Cum de nu se fac antenele cu/din apă? Cum se face că până acum, radioamatorii nu au observat şi nu au folosit astfel de proprietăţi ale apei? O explicaţie mai plauzibilă (cred eu) ar fi că, atunci când duci cheia la cap, braţul şi corpul formează o antenă acordată pe frecvenţa de emisie a cheii. Dacă ar fi aşa, atunci de ce creşte raza de acţiune când se foloseşte bidonul cu apă? Link spre comentariu
maxxim33 Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Au fost testate si antenele cu ...apa dar cred ca un rapot de unde swr ar fii destul de greu de stabilizat. Aici un radioamator japonez la treaba 9tIZUhu21sQ#t=64 Link spre comentariu
validae Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Pe acelasi principiu se pot folosi si pomii inalti si drepti ca plopii, de exemplu.S-au facut experimente si in acest sens, am citit mai demult despre asta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Interesant, dar tot nu inteleg de ce bidonul cu apa marea raza de actiune a cheii. Link spre comentariu
radu42 Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Se face emisie pe raze ionizate....iar pentru cazuri de urgenta se foloseste o simpla sirma si nu o intreaga instalatie aiuristica cu rezultate incerte.In domeniul militar poate stirni hohote de ris,eventual sa moara vreunul de ris pe vreun portavion ! Iar controlul dat pe repetor...este un control dat repetorului nu corespondentului (cu exceptia controlului de modulatie ).Daca zicea ca-l aude pe direct la 20 km era ceva...asa pe repetor e simplu de tras concluzii eronate.Iar chestia cu bidonul as incerca-o si eu cu un bidon de bere...as masura distanta de actionare functie de nivelul din sticla...in scadere ,desigur ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Ce sunt alea "raze ionizate"? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum