Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce nu se fac antene cu/din apă?

Vizitator

Postări Recomandate

Văzând explicaţia din filmuleţul ăsta:

Unlocking a car with your Brain

şi ştiind că vorbeşte un profesor de fizică de la University of Cambridge (am probat personal - fenomenul e real, nu e scamatorie), prima întrebare ar fi:

Cum de nu se fac antenele cu/din apă?

Cum se face că până acum, radioamatorii nu au observat şi nu au folosit astfel de proprietăţi ale apei?

O explicaţie mai plauzibilă (cred eu) ar fi că, atunci când duci cheia la cap, braţul şi corpul formează o antenă acordată pe frecvenţa de emisie a cheii.

Dacă ar fi aşa, atunci de ce creşte raza de acţiune când se foloseşte bidonul cu apă?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

1

• validae

1

• radu42

1

Top autori în acest subiect

Pe acelasi principiu se pot folosi si pomii inalti si drepti ca plopii, de exemplu.S-au facut experimente si in acest sens, am citit mai demult despre asta.

Link spre comentariu

Se face emisie pe raze ionizate....iar pentru cazuri de urgenta se foloseste o simpla sirma si nu o intreaga instalatie aiuristica cu rezultate incerte.In domeniul militar poate stirni hohote de ris,eventual sa moara vreunul de ris pe vreun portavion ! Iar controlul dat pe repetor...este un control dat repetorului nu corespondentului (cu exceptia controlului de modulatie ).Daca zicea ca-l aude pe direct la 20 km era ceva...asa pe repetor e simplu de tras concluzii eronate.Iar chestia cu bidonul as incerca-o si eu cu un bidon de bere...as masura distanta de actionare functie de nivelul din sticla...in scadere ,desigur !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări