Vizitator da78n Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Ma rugat cineva să-i resuscitez o moară mai veche (fabricată 1983) dotată cu un motor monofazic de 1,5kW. Cum toate cablurile erau uzate şi nu prezentau siguranţă m-am pus să refac complet circuitul de alimentare. Aici am găsit şi 6 condensatoare (5buc de 3,75uF şi unul de 7,5uF) legate în paralel (în total 26,25uF). Condensatoarele erau şi ele în stare jalnică, cel mai probabil uscate şi uzate (cel puţin moral). La magazinul de cartier au în ofertă condensatoare nepolarizate de 25uF şi 30uF aşa că întrebarea mea este cum este indicat: să pun unul un pic mai mare sau un pic mai mic? Pe lângă capacitate şi tensiune mai este vre-o caracteristică care le face pe unele mai indicate la motoare decât altele? Vă mulţumesc. Link spre comentariu
validae Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Pune valoarea cat mai apropiata de cea initiala.Valoarea condensatorului este destul de critica, daca este depasita (prea mare), apare franarea rotorului. Link spre comentariu
Vizitator da78n Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Am montat unul de 25uF. Momentan motorul merge şi am sesizat nici o problemă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum