Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensator motor monofazic 1,5kW

Vizitator da78n

Postări Recomandate

Vizitator da78n

Posted Image

Ma rugat cineva să-i resuscitez o moară mai veche (fabricată 1983) dotată cu un motor monofazic de 1,5kW.

Cum toate cablurile erau uzate şi nu prezentau siguranţă m-am pus să refac complet circuitul de alimentare. Aici am găsit şi 6 condensatoare (5buc de 3,75uF şi unul de 7,5uF) legate în paralel (în total 26,25uF). Condensatoarele erau şi ele în stare jalnică, cel mai probabil uscate şi uzate (cel puţin moral). La magazinul de cartier au în ofertă condensatoare nepolarizate de 25uF şi 30uF aşa că întrebarea mea este cum este indicat: să pun unul un pic mai mare sau un pic mai mic? Pe lângă capacitate şi tensiune mai este vre-o caracteristică care le face pe unele mai indicate la motoare decât altele?

Vă mulţumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

Top autori în acest subiect

Pune valoarea cat mai apropiata de cea initiala.Valoarea condensatorului este destul de critica, daca este depasita (prea mare), apare franarea rotorului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări