Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Latime trasee cablaj in amplificatoare audio

Postări Recomandate

Cu smoala, oja, vopsea, markere, carioci etc. asta e o epoca de mult apusa in opinia meaSi de ce sa ma ma chinui asa cand am un program cu o librarie de componente cu dimensiunile exacte ale componentei, pana chiar si diametrul terminalului o am acolo, iar daca nu am o anumita librarie o pot face eu ?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna ziua.

Nu am mai deschis alt topic pentru ca tot cam la asa ceva se refera intrebarea mea.

Vreau sa fac un cablaj pentru o orga de lumini cu triacuri. (care am facut-o pe test si imi place cum merge).

Cam ce latime si ce distanta ar trebui sa fie intre traseele de la triacuri, pe unde circula curent alternativ? (becuri de max 100w, deci 220v 0,5A)

Eu m-am gandit sa le fac de 2 mm si sa le cositoresc, dar nu stiu daca trebuie si o anumita distanta intre ele.

Multumesc!

Editat de tommymd
Link spre comentariu

am un raspuns pentru latimea traseelor (avand in vedere ca nu stiu ce grosime are stratul de cupru, o sa-l consider pe cel mai subtire), dar nu gasesc un raspuns pentru distanta dintre ele, sau poate sunt mai greu de cap. Ce am inteles eu, e ca acei curenti de frecventa inalta necesita spatiu mai mare intre trasee (nu stiu cat) dar ma intereseaza cat ar trebui sa fie minim pentru 220v 50Hz.

Link spre comentariu

..... ce curenti de inalta frecventa? Da,  fa trasee de 2 mm , cupru de pe cablaj e de regula 35 microni , si lasa distanta tot de 2 mm ,e foarte bine , iar in final poti sa lacuiesti cablajul , nu se va oxida in timp si e si o protectie impotriva umezelii. :)

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru bunavointa de a-mi raspunde!

O sa fac totusi un comentariu, care a facut si subiectul unei discutii cu unii din profesorii mei. (oare unde au disparut marii profesori, care te si invatau ceva, aceia pe care multi ii elodiaza?)

Tara asta mai are oameni destepti, doar ca are foarte multi inculti. De asemenea, cei care stiu ceva, nu vor sa-i invete si pe ceilalti. Cand intrebi ceva, ti se spune: ''Nu stii? Pune mana si citeste'' sau: ''pana maine imi faci un referat''. Asta se perpetueaza, iar spiritul egoist al romanului, spune: '' eu atat m-am chinuit pana am gasit chestia asta, de ce sa-i dau mura in gura la asta, sa se chinuie si el''.

Eu sunt medic (cu preocupari exotice), dar daca ma intreaba cineva ce sa ia pentru o anumita afectiune, nu-l pun sa citeasca sa caute ce are sau sa citeasca un prospect ca sa stie cum sa se vindece singur.

Asta este asa, ca o reflectie interioara pentru toti cei care se gandesc de 2 ori inainte sa ajute pe cineva.

Editat de tommymd
Link spre comentariu

Da, la un studiu mai atent m-am lamurit. Multumesc!

Doar ca traim in asa zisul secol al vitezei si faptul ca sunt foarte ocupat, imi lasa prea putin timp pentru unele din micile mele placeri si incerc sa fac cat mai multe in scurtul timp liber pe care il am la dispozitie.

Sunt unii binevoitori de pe acest forum care m-au ajutat foarte mult, si le multumesc inca o data.

PS: Daca e cineva interesat, am facut o orga de lumini cu microfon. E extraordinara in a ocupa timpul copiilor mici. Daca le arati ca la diferite sunete se aprind becurile si ii pui sa incerce sa aprinda doar cate un bec, nu prea aveti liniste dar ii va tine ocupati o perioada :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări