Vizitator Andrei Bogdan Ceauru Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Apa de la noi din apartamente este teoretic fara probleme. Impuritatile care apar uneori se datoreaza depunerilor (nisip, rugina, etc) de pe tevile vechi de apa. De asemenea, o mare problema a apei de la robinet este concentratia mare de clor si mirosul neplacut si nefiresc. Tinand cont de aceste aspecte eu am ales acum vreo 2 ani de zile un sistem de filtrare in 5 stadii (sedimente, carbon activ bloc, carbon activ granule, dedurizare, membrana capilara) si isi face treaba foarte bine. Membrana capilara are orificii de 0,02 microni ceea ce inseamna ca opreste si bacterii si virusi care este posibil sa apara in apa. Pretul sistemului complet care se monteaza sub chiuveta a fost undeva la 500 de lei, iar toate cartusele, pe care le schimb o data pe an, ma costa aprox. 300 de lei. Calculand cata apa plata cumparam de la supermarket, eu ies foarte bine la bani si am scapat si de carat. Un model asemanator pe care l-a cumparat un prieten de curand este: http://filtro.ro/produse/sistem-de-ultrafiltrare-uf5 Si filtrul romanesc pare in regula, dar cel mai mult pe mine m-a interesat aspectul... Faptul ca se monteaza sub chiuveta este un beneficiu pentru mine. Link spre comentariu
Elisabeta Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 M ar interesa mai mult pt filtrarea apei, (recomandare un filtru,) care vine aproape neagra pe coloana,sa o pot folosi măcar la mașină de spălat, Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Dacă te duci la un magazin de profil, precum dede, și întrebi vânzătorul de la raionul respectiv ce îți recomanda, cu siguranță rezolvi problema. Recomandări poți primi multe, dar nu știi care e oferta din comerț. În principiu as recomanda o baterie de 3 filtre, din care măcar unul sa fie cu bumbac, dacă apa e precum spui de încărcată cu suspensii, deși îmi e greu sa cred ca primești apa potabila în forma aia. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Am văzut la tv că în unele localităţi din ţară apa din reţeaua de distribuţie numai potabilă nu se poate numi.Cum spune şi colegul mai sus, ar trebui cel puţin două-trei filtre înseriate, ca să nu schimbaţi cartuşul tot la fiecare lună.Iar primul să fie obligatoriu cu bumbac.Dacă îl folosiţi doar la maşina de spălat, luaţi unul cu cristale detartrante. Pentru apă de băut, musai ultimul filtru să fie cu carbon activ, iar înaintea lui unul cu bumbac. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 (editat) Ca nu e potabila e una, dar ca e neagra, e alta discutie. Poate fi temporar neagra sau cu turbiditate ridicata, in urma unor reparatii la retea, am patit si eu care nu ma pot plange in general de calitatea apei primita la robinet, dar asta nu e de durata, se curata pe masura ce se consuma. Daca regia de acolo furnizeaza apa potabila "aproape neagra" in regim permanent, atunci cu siguranta poate fi trasa la raspundere. Pt baut sunt filtre speciale care retin clorul si alte alea din apa de retea. Fireste ca sunt cu carbune activ. Sunt la cateva schimburi de filtru pt apa de baut. De fapt sunt doua in baterie, si de cand le-am instalat, nu mai cumpar apa plata. Cel mai tare ma deranja clorul, altfel calitatea apei e una buna pe tot timpul anului. Acum dupa filtrare, daca umplu doua pahare, nu reusesti sa deosebesti care e de la filtru si care e din PET. Editat Ianuarie 22, 2021 de doru3160 Link spre comentariu
Elisabeta Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Acum 1 oră, doru3160 a spus: Ca nu e potabila e una, dar ca e neagra, e alta discutie. Poate fi temporar neagra sau cu turbiditate ridicata, in urma unor reparatii la retea, am patit si eu care nu ma pot plange in general de calitatea apei primita la robinet, dar asta nu e de durata, se curata pe masura ce se consuma. Daca regia de acolo furnizeaza apa potabila "aproape neagra" in regim permanent, atunci cu siguranta poate fi trasa la raspundere. Pt baut sunt filtre speciale care retin clorul si alte alea din apa de retea. Fireste ca sunt cu carbune activ. Sunt la cateva schimburi de filtru pt apa de baut. De fapt sunt doua in baterie, si de cand le-am instalat, nu mai cumpar apa plata. Cel mai tare ma deranja clorul, altfel calitatea apei e una buna pe tot timpul anului. Acum dupa filtrare, daca umplu doua pahare, nu reusesti sa deosebesti care e de la filtru si care e din PET. Link spre comentariu
Elisabeta Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Vara e mai bine ca se folosește la irigații dar iarna e mai mereu neagra eu fiind chiar la capăt de coloana. Va mulțumesc pt răspuns! Link spre comentariu
lavynyu Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Subiectul imi aduce aminte de o stire recenta ! Cica vreo 3 milioane de dolari sau facut anul trecut in America doar din vanzarea apei minerale . Cifra in continua crestere dealtfel si cica majoritatea apei minerale avea defapt derivata apa din sursa de apa potabila de la robinet . Apa de la robinet trecuta prin anumite instalatii si filtre si desigur pe urma adaugarea de bioxid . Cam tot asa se intampla si in Ro. cu foarte multe ape minerale la sticla care au aparut peste noapte la multinationalele noaste dragi (moluri sau supermarketuri sau cum le mai zice ) . Deci putem si noi acasa sa ne filtram apa de clor si alte particule insa costa , ocupa spatiu si necesita mentenanta ! La bloc mai greu cu instalatiile dar se por folosi macar doua filtre rudimentare ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Acum 17 minute, lavynyu a spus: La bloc mai greu cu instalatiile dar se por folosi macar doua filtre rudimentare E de preferat o filtrare eficienta contra unei filtrari exagerate. Altfel risti sa bei apa distilata. Si apoi organismul trebuie antrenat sa produca anticorpi, nu trebuie sa-l tii in eprubeta. Nu il infectezi cu cantitati mari de substante sau microorganisme, dar apa fara saruri si in general fara nimic in afara de O si H nu prea e indicata consumului. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Preferabil cele mai simple filtre,că nu se doreşte apă potabilă.Cele cu cartuşe sunt f scumpe.Iar cartuşul trebuie schimbat periodic. Nu ştiu unde locuieşte Elisabeta findcă e stranie asta cu apa neagră.În oraşe numai după avarii se mai colorează,un timp,apa.Filtrarea de impurităţi solide se realizează 100% la staţiile de epurare. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 In functie de situatie se poate sa fie utila si o sterilizare cu radiatii UW. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Acum 19 minute, BRANCA a spus: Preferabil cele mai simple filtre,că nu se doreşte apă potabilă.Cele cu cartuşe sunt f scumpe.Iar cartuşul trebuie schimbat periodic. Pai și alea, cele mai simple, cu ce sunt, dacă nu le trebuie cartuș? Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Acum 4 minute, doru3160 a spus: Pai și alea, cele mai simple, cu ce sunt, dacă nu le trebuie cartuș? Zeama de ulei de sarpe tailandez....... Unele au un magnet care se pare ca atrage toate impuritatile.......... Altele au o piesa din plastic sub forma tubulara ce conecteaza intrare cu iesirea.......... Pot sa mai continui cu variantele existente pe piata, dar cred ca pe cititori ii intereseaza doar alea care chiar face ceea ce trebuie - adica sa filtreze. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Pai cu alea cu ulei de șarpe sa faci tu apa transparenta din apa neagra. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum