Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UP/DOWN COUNTER

Postări Recomandate

Supun atentiei un numarator realizat de mine cu PIC16F 887, destinat folosirii la masina de bobinatNumaratorul are urmatoarele functi-incrementare, decrementare cu 1-reset -posibilitatea de a seta valoarea de la care sa incrementeze-posibilitatea de a seta un prag pentru a opri motorul masinii(count=prag, motorul se opreste)-salvarea datelor in eepromDescriereNumaratorul are 6 switch-uri, UP, DOWN, OK, RESET, EXIT, INVERT-UP, DOWN pentru reglarea variabilelor prag si count-OK, EXIT intrare in menu respectiv iesire din menu-INVERT=0 numaratorul incrementeaza , INVERT=1 numaratorul decrementeaza-RESET resetare numarator, resetare prag MENU-la o apasare scurta a butonului OK intra in prima pagina de menu in care se ajusteaza valoarea count si la parasirea paginei datele se salveaza in eepromApasarea butonului reset in interiorul pagini duce la aducerea la 0 a variabilei count_la apasarea lunga a butonului OK intra in pagina a doua de menu in care se ajusteaza valoarea variabilei prag, la parasirea pagini datele se salveaza in eepromApasarea butonului reset in interiorul pagini duce la aducerea la 0 a variabilei prag-apasarea butonului reset in afara paginilor de menu aduce numaratorul la 0- apasarea simultana a butoanelor OK si EXIT duce la restartul montajului-pentru salvarea valori numaratorului se apasa butonul EXIT in afara paginilor de menu-butonul INVERT trebuie sa fie cu retinere-la prima alimentare se mentine apasat butonul OK pentru a reseta eeprom-ul-butoanele UP si DOWN se folosesc doar in menu-Functii pini-RB0 pin la care se conecteaza contactul de incrementare, decrementare(este necesara trecerea prin 0 pentru a incrementa un nou inpuls)-RB1=INVERT activ 1logic-RB2 pin destinat ledului de semnalizare intrare si iesire din menu-RB3 pin destinat actionari motorului-C0, C1= UP, DOWN-C2= OK-C3= RESET-C4= EXITAfisajul este cu anod comun, MCLR este intern, oscilator intern calibrat la 8MHz Schema electrica este in atasament(este necesar inserierea cu catozi a unor rezistente de limitare si montarea unor tranzistori pentru comanda anozilor )PS Simularea din isis nu functioneaza, dar counterul este perfect functional, lam testat practic

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu simuleaza din cauza ca este destul de stufos softul si proteus se inpotmoleste la softuri stufoase.@thunderer nu am postat acolo pentru ca nu am proiectat inca un pcb, testul a fost facut pe placa de dezvoltare. Am facut public acest proeict pentru ca toata lumea sa aiba acces, ma refer la segmentul care nu cunosc programare Din acest segment am facut si eu parte si stiu ce inseamna sa ai nevoie.Multumesc si pe aceasta cale dl. Bercioiu pentru rabdarea de care a dat dovada in incercarea de a strunii un afon in programare.

Link spre comentariu

Nu cred ca softul e prea stufos pentru proteus, am simulat programe mai complexe si au functionat perfect. Nu simuleaza deoarece pic-ul din simulare este 886 si sigur ai compilat pentru 887. La afisajele de tipul ala, in simulare, se pun rezistoare pe digiti spre masa sau vcc in functie de timpul afisajului.

Link spre comentariu

Tota aiurea... Ce clock ai folosit?Cand ai butoane mai multe, este bine sa folosesti rezistentele interne de pe portul B. Iese cablajul mai compact.Oricum, eu unul te felicit pentru realizare! Acum foarte putin timp, nu stiai cu ce se mananca, iar acum ai realizat un montaj functional.Bravo!

Link spre comentariu

Am modificat clock-ul de la 500khz pana la 20mhz inclusiv 8mhz la cat ruleaza softul si nici o schimbare in simulare. Proteus reactioneaza sasa din cauza delay-urilor introduse de eeprom si de secventa de tact. In simularea ta nu exista delay de nici un fel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări