puriu Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 La puterea asta alimentarea din acumulatori este incomoda. Incarcarea dureaza mai mult decat descarcarea. Mai simplu este cu un generator de 5 kW pana in 3000 RON. Parerea mea! Link spre comentariu
Vizitator dexterboot Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Multe din componente le am deja ...Am facut chiar azi rost de placa de cablaj de 3mm grosime pentru ca m-ati speriat cu amperajul .Am nevoie de ajutor in a alege sectiunea conductorului din transformatoarele de inalta frecventa si numarul de spire .Am numarul de spire doar pentru transformatoarele din schema postata de mine ...Nu stiu ce numar de spire trebuie sa aiba cele 4 ETD49 si ce sectiune trebuie sa aiba primarul si secundarul pentru a obtine 400V 10A...Mai am nevoie de ajutor pentru inlocuirea driverului DC - cel original foloseste circuitele integrate KA7500 si LM324. Eu dispun de SG3525 SG3524 si TL494 - ar fi interesant sa pot inlocui in circuit fara nicio modificare KA7500 . drv.pdf Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 TL494=KA7500La placa, e importanta grosimea stratului de cupru, care e de zeci-sute de microni. Link spre comentariu
Vizitator dexterboot Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Pe placi de genul asta se fac invertoare de sudura - practic aceleasi placi se gasesc in invertoarele de sudura tehnoweld - nu stiu ce depunere are insa e strong se poate vedea cu ochiul liber.Multumesc pentru ajutor Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Am inteles.Dar sa stii ca si placile alea se incalzesc bine si se bazeaza pe racirea cu aerPe cat posibil, scrie tot ce stii de la inceput, ca sa nu mai apara replici/intrebari inutile Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Am mai scris . Ai cea mai mică informație că schema aia funcționează și scoate 4000W? S-ar putea să greșesc dar eu nu cred că scoate atât ( asta în cazul în care funcționează corect ). Link spre comentariu
puriu Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 La transformatoarele de inalta frecventa de curent mare nu se foloseste sarma obisnuita, ci sarma Litz (multe conductoare foarte subtiri, izolate intre ele si impletite). Este foarte scumpa, 3 - 30 $/m. Link spre comentariu
bratueduard Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Principial, schema de start este bunicica (mai toate invertoarele peste 2Kw folosesc scheme asemanatoare si 10-12 trafuri.Am eu un invertor la munca care este de 4KW din 24 si scoate 395 de volt dupa redresare (tensiunea la care lucreaza puntea H) in sarcina de vreo 3000W cand am facut masurartori.Cu cablajul gros,au rezolvat-o cu un strat de staniu si armaturi de sarma pe cablaj. :)Personal nu va recomand sa va apucati sa construiti asa ceva, o sa aveti probleme la transformatoare. Link spre comentariu
Vizitator dexterboot Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 @UDARAm informatia ca schema postata de mine poate 2500W iar la intrare trebuie aplicata tensiunea de 48VPostati va rog o schema care credeti ca raspunde cerintelor mele daca spuneti ca aceasta nu este ok Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Păi eu tocmai asta spuneam , că e greu de făcut o astfel de schemă ( de fapt schema nu e greu de făcut, e greu , chiar imposibil de garantat că o să meargă , fără să o testezi ). În concluzie - nu pot posta o astfel de schemă .Referitor la schema postată , eu NU am afirmat că nu merge. Mi-am exprimat doar o îndoială pe care mi-o mențin ( deși abia acum vorbim de 2500W în loc de 4000 ... E o diferență ) din următoarele motive :- la convertoarele push pull tensiunea maximă pe drenă este de 2xUalimentare + șpițuri adică peste 100V cu bateria încărcată. Tranzistoarele propuse au 80V.- legarea rezistențelor de sesizare a curentului în modul propus este absolut riscantă - s-ar putea ca prin unele tranzistoare să treacă curent foarte mic și prin altele foarte mare.- folosirea unui singur driver pentru patru tranzistori ( și acela subdimensionat ) este o soluție foarte proastă . Nu știu cum s-ar putea face cablajul ca să evite buclele excesive ale traseelor de poartă.- legarea în serie în alternativ nu oferă nicio garanție asupra distribuției tensiunilor , probabil cu o execuție industrială ( identică ) a transformatoarelor să fie OK. Normal trebuia redresată și controlată fiecare ieșire , apoi înseriate.- dintr-o estimare sumară , rezultă o frecvență de lucru peste limitele lui KA7500 ,mie mi-a ieșit ( dar poate am greșit ) 400kHz. - nu rezultă în nici un fel din schemă ce măsuri se folosesc pentru evitarea dezechilibrării fluxului ( ”flux walking”)- mai aveam rezerva cu 1000W pe un miez E42 , acum la 625W nu știu, oricum e mult . ( Probabil pe ETD59 de care vorbești că le ai , dar eu comentez schema )Cam astea au fost primele mele impresii în legătură cu schema , de aceea am pus întrebarea, pentru că pe net circulă fel de fel de scheme. Dacă am supărat pe cineva , îmi cer scuze. Link spre comentariu
Vizitator dexterboot Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Am reusit cu 6xETD49 Am la iesite 415V - 12.8 A :dans:Daca pun un consumator mai mare si creste curentul incep sa se incinga instantaneu transformatoarele pfffff mergeeeeee Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Felicitări ! Mai multe detalii ar fi utile și interesante în același timp . Link spre comentariu
nel65 Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 schema cu componentele reale folosite si cablajul,frecventa de lucru ,bobinaje ,etc... se poate?oricum ,felicitari! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum