Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertor 6v-12v cc

tommymd

Postări Recomandate

Buna ziua!Vreau sa fac un convertor de la 6v la 12v cc cam de 3A. Am gasit aceasta schema care ar scoate 2A si poate fi crescut curentul de iesire prin cresterea C4, C5 and C7 la 2200uF (cel putin asa scrie).post-49333-139829775854_thumb.jpgProblema mea este ca cei doi tranzistori sunt cu germaniu si nu stiu cum si cu ce as putea sa-i inlocuiesc.Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat sau eventual cu o alta schema.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• UDAR

2

• tommymd

2

• Marian

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema aia e mai degraba un experiment, nu vad cum ar putea mari tensiunea la nivelul scontat si in nici un caz nu poate asigura cei 2A asa cum este configurata. Ceea ce ai nevoie este un boost, un regulator in comutatie de tip step-up, se poate realiza pe baza mai multor integrate, UC384x, MC34063... etc.

Link spre comentariu

Există mii de scheme consacrate și verificate , inclusiv cu mult blamatul , dar eficientul în scheme boost MC34063, care costă 1-2 lei. Nu știu de unde tendința asta după scheme ”exotice” , poate doar de dragul unui experiment. PS Fără să stau să analizez schema aia ( cu TDA 2003 ) îmi pare a conține și greșeli iar cea cu NE555 este de Casa pionierilor .

Link spre comentariu

TDA2003 nici atunci cand e folosit ca amplificator audio NU se deschide la mai putin de 8V, ma indoiesc sa mearga in schema postata la doar 6V. Pentru convertoare gen 12V - 24V ar fi bun ...

Link spre comentariu

O sursă cu LM2577 ( mai ales cele provenite de pe eBay ) NU POATE furniza 12V/3A alimentată la 6V. Eu când vorbeam de MC34063 mă gândeam , evident, la schemele cu tranzistor extern.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări