Sharky Postat Martie 8, 2012 Autor Partajează Postat Martie 8, 2012 cuplarea intarziata e data de RC-ul de dupa bistabil.Daca omiti bistabilul atunci o data cu disparitia erorii se va relua ciclul de cuplare intarziata.Resetul poti sa il tii apasat tot timpul, daca nu vrei sa pui un cond. Functia SET e prioritara fata de Reset, deci in caz de avarie tot avaria are cuvantul si opreste releul. Daca resetul e tot timpul apasat atunci e ca si cum bistabilul nu ar exista.Pentru reducerea arcului intre contacte se pot pune 2 conzi electrolitici inseriti cu minus la minus si in paralel ei o rezistenta de descarcare asa incat in timpul de cuplare intarziata conzii sa se descarce ca sa nu cupleze releul peste ei incarcati.Dupa cum am spus, rabdare ca pana la urma tot scot varianta noua de schema, mult simplificata. ASA cum e e cam prea universala si multe piese sunt inutile in majoriatea cazurilor. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 9, 2012 Autor Partajează Postat Martie 9, 2012 apropo, daca aveti alte idei de functii, etc, le implementez si pe alea, numai scrieti aici.A, o sa mai pun si protectie la HF, ca am vazut ca sunt amatori de asa ceva.IAr alta chestie care vreau sa o definitivez va fi suprimarea arcului cu niste condensatori. IAr pentru partea de HF voi folosi un PTC. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 ideal ar fi ca pe langa etajul de protectie sa pui si monitorizarea "protect, clip, overload " .. asa ca o idee , doar ca se complica montajul destul de mult , dar ar fi util pentru onstructorii amatori de amplificatoare.. eu acu lucrez la un etaj de li,itter , o sa-l postez aici cand e pus cat de cat la punct cu toate ca topicul nu are in comun mare branza cu limitterul.. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 9, 2012 Autor Partajează Postat Martie 9, 2012 n-o sa pun asa ceva pentru ca nu il pot pune cu alimentare comuna cu ventilatoarele.La mine in amplif voi alimenta releele si ventilatoarele din niste prize scoase de pe traf la o tensiune adecvata.Pentru procesare, daca o sa pun ori pun traf separat, ori mai bobinez niste spire pe tor.Cine vrea sa puna ceva in plus n-are decat sa combine schemele. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 18, 2012 Autor Partajează Postat Martie 18, 2012 Varianta preliminara.prot 2.pdfAtentie, nu toate valorile au fost calculate.Schema e mai mult de principiu si o parte din ea nu a fost testata!Contine prot la DC, temp, supracurent, HF, cuplare intarziata si control simplist al ventilatorului.In principiu e schema anterioara tunsa pe unde se poate.Protectia la scurt va merge doar pt amplificatoare cu iesire de tip emitor comun.Varianta finala o voi posta dupa implementarea fizica.Din pacate, din lipsa de timp liber n-am reusit sa fac prea multe, dar intr-un final tot o voi finaliza si implementa. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 dupa cum e realizata protectia DC si dupa calculele mele ea actioneaza cand la intrarea J5 "simte" aproximativ 2V ,sau gresesc cumva? Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 18, 2012 Autor Partajează Postat Martie 18, 2012 ceva de genul.Consider ca orice difuzor e capabil sa inghita 2V pe termen nelimitat. Totodata rareori apare asa ceva la iesire. Amplifele nu amplifica DC si nu sunt nici cuplate in DC. Link spre comentariu
zal Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Atenţie că există aşa numitele DC amplifier, cele fără separare galvanică cu cond la intrare, diferenţial simplu sau dublu cu fet (dar pot fi şi cu bipolari), astea au cele mai variate derive la ieşire. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 18, 2012 Autor Partajează Postat Martie 18, 2012 Apoi clar. Cine se teme de 2V la iesire sa faca alta schema. Sau sa adauge ceva amplificator la intrare care sa urce nivelul DC-ului.Eu nu ma complic, consider ca nu e necesar. Ar fi util in cazul unor tweetere ribon cuplate direct, dar parca mai simplu in cazul lor ar fi un simplu condensator. Link spre comentariu
ionzugravu Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 propun o alta modificare la schema ta ...deocamdata n -am pus valorile pieselor ...dar voi vedea pe parcurs cam ce o sa pun ,daca le pastrez pe cele din schemele de unde m-am inspirat sau voi face mici modificari ...vreau o parere inainte de a ma apuca de lucru icon_axe :smt103: icon_toilet protectie personalizata 2.pdf Link spre comentariu
ionzugravu Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 s-a strecurat o mica greseala ...am uitat sa pun o rezistenta ... scuze ... protectie personalizata 2.pdf Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 27, 2012 Autor Partajează Postat Martie 27, 2012 Mi se pare cam alambicata partea de ventilatie si de protectie la scurt.Totodata nu vad nevoia de a folosi sursa dubla. Adica in final vei avea 4 tensiuni de alimentare pe montaj? Hai sa zicem ca nu folosesti +15 ci +12, dar 3 tensiuni pentru o protectia banala e prea de tot.Eu am avut in minte in primul rand simplitatea, fara a sacrifica prea mult in performante.PEntru ventilatoare daca vrei sa pui piese multe mai degraba ar merge un generator de PWM cu 555 care sa lucreze dupa o panta exponentiala plus ceva histerezis.M-am jucat in simulator, dar cand am vazut cate piese sunt de pus, mai degraba o rezistenta de putere strapata de un mosfet. Evident pentru cine vrea totul e alta treaba. Link spre comentariu
zal Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 Butonul de resetare prezintă o problemă, dacă apare un defect serios, nu o încălzire exagerată şi ciobanul apasă insistent fără să mai oprească ampliful, sau să scadă volumul? C5 se poate omite sau se poate pune de 1uF nepolarizat, tip mkt, mkp... Trz ce comandă ledurile de stare, e bine să fie legaţi în colectorul lui T5, aşa chiar avem confirmarea că releul a cuplat. Să înţeleg că voi doar simulaţi montajele astea? Dacă vă ajută cu ceva, o schemă funcţională realizată numai cu trz: Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 28, 2012 Autor Partajează Postat Martie 28, 2012 Daca ai citi topicul ai vedea ca prima schema a fost construita si functioneaza!ACum cer sugestii pt varianta a doua a schemei.Va fi folosita in Quad! Dupa ce finalizez ampliful ma apuc de protectie.PAna atunci adun idei.Scopul meu e sa fie cat mai simpla, ieftina si sa serveasca scopului propus. Nu sunt adeptul schemelor alambicate doar pentru a obtine 1-2% in plus in performanta si avand in vedere nivelul forumului ar fi mai indicat sa nu abordam asa ceva.LEgat de butonul de reset, daca ai fi citit cu atentie sau ai fi cautat tabelul de adevar al bistabilului ai fi vazut ca intrarea SET are prioritate in fata Reset. Deci bizonul nu are decat sa apese pe reset, atata timp cat protectie simte defectul releul ramane deschis. LA o adica daca se doreste autoresetare butonul poate fi strapat. In momentul in care defectul dispare se incepe cu ciclul de cuplare intarziata.Totul poate fi urmarit usor pe schema. Link spre comentariu
zal Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Mă refeream la schema proiectată de ionzugravu. Părerea mea e că vă cam complicaţi în unele puncte, eu aş aborda mult mai flexibil o schemă de genul ăsta şi nu aş uita nici de siguranţele necesare oricărui amplif pe alimentări, în fond astea sînt protecţia supremă. Există scheme de amplifuri care nu au nevoie de atîtea protecţii externe şi scheme pe care nu le ajută oricîte ar fi. N-ar trebui uitate nici integratele specializate de protecţie, alea sînt chiar ieftine şi vă scutesc de multă bătaie de cap cu proiectări, simulări, etc. Legat de Quad (sau oricare alt amplif cu alimentare simetrică), ce valoare au rez de pe care se citeşte curentul? În orice caz spor la treabă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum