Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator telefon.

ilzul

Postări Recomandate

Va salut! De curand mi-am schimbat mobilul, iar actualul dispozitiv are un acumulator de 3100mAh. La el folosesc un incarcator de 1A.Problema mea este ca dureaza extrem de mult sa il incarc si nu imi place ... M-am gandit sa imi construiesc un incarcator "de rezerva" de 2A.Detin 2 transformatoare de 11.5V 8.4A, cum as putea sa dimensionez amperajul in asa fel sa ajung la 2A? De asemenea pentru 5volti ziceam ca voi folosi un LM7805, dar dupa ce am citit datasheet-ul am descoperit ca tine maxim pana la 1A.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ilzul

5

• zal

3

• Radiotelegrafist

2

• cristi71

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

este cam riscant pentru telefon cea ce vrei sa faci tu mai bine cauti un incarcator de 2-3amperi cu taate ca sunt cam rari,daca nu gasesti posteaza la sectiunea(cumparari) ca am eu.

Link spre comentariu

nu repar telefoane,insa modulul electronic de incarcare din telefon nu va incarca niciodata un acumulator de 3100 ma/h cu mai mult de 1 amper,deci cred ca alimentatorul nu are tensiunea corecta si nu curentul...

Link spre comentariu

@Zal, imi cer scuze, la alimentator faceam referinta.@Giorgi tv, cel mai probabil nu o sa il car dupa mine, are undeva la 500g. @cristi71, hmm foarte posibil sa fie adevarat :nas:, o sa incerc sa masor tensiunea, insa in gol nu cred ca va avea vreo importanta...

Link spre comentariu

Încărcătoarele actuale ptr tel. mobile au o sursă în comutaţie. Încărcarea acumulatorului e monitorizată de telefon, unele acumulatoare necesită un timp mai lung de încărcare, altfel ar exploda. O încărcare sigură se face cu circa 10% din curentul debitat de acumulator, una mai rapidă e la latitudinea producătorului. Încărcătorul ăla de 1A e arhisuficient.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări