costi_b Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Trebuie sa fac o sursa de 3,3V, 100mA cu alimentare din acumulator Li-Ion. Tensiunea de intrare e în intervalul 2,8-4,2V. Fiind vorba de alimentare pe baterii vreau sa fie in comutație, dar ar trebui buck-boost ca sa pot utiliza toată gama de tensiuni de intrare. Vă rog să-mi recomandați un integrat dedicat pentru așa ceva și care sa nu coste de 3 ori cât microcontrolerul pe care-l alimentează. Pentru 5V folosesc MCP1640 de la microchip. http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/22234B.pdf Obținerea tensiunii de 3,3V prin stabilizare din cea de 5V e neeconomică. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 1. Habar nu am cât costă microcontrolerul pe care îl alimentează (!).2. Dacă consumul pe 5V este predominant ( 250-300 mA ) atunci un LDO liniar la 100mA nu e mare nenorocire (66% eficiență ) . Dacă nu , vezi un charge pump tot de la Microchip ( ex. MCP 1252 ) cu o eficiență CEVA mai mare.3. Dacă nu ți-e greu să faci bobine și nu ți-e frică de experimentări atunci poți face un converter tip flyback ( Joule thief ) care să furnizeze ambele tensiuni și care ar putea să aibă o eficiență globală decentă ( fără să calculez , zic un 70% ). Link spre comentariu
costi_b Postat Martie 15, 2014 Autor Partajează Postat Martie 15, 2014 Mulțumesc de sugestie, se pare ca MCP125233X50IMS e ok pentru ce am nevoie. Sincer, nu m-am uitat până acum la charge pumps, credeam ca sunt dor pentru curenți foarte mici.Pe deasupra e disponibil la tme și la un preț rezonabil (5 lei) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum