Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare integrat sursa

costi_b

Postări Recomandate

Trebuie sa fac o sursa de 3,3V, 100mA cu alimentare din acumulator Li-Ion. Tensiunea de intrare e în intervalul 2,8-4,2V. Fiind vorba de alimentare pe baterii vreau sa fie in comutație, dar ar trebui buck-boost ca sa pot utiliza toată gama de tensiuni de intrare.

Vă rog să-mi recomandați un integrat dedicat pentru așa ceva și care sa nu coste de 3 ori cât microcontrolerul pe care-l alimentează.

Pentru 5V folosesc MCP1640 de la microchip. http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/22234B.pdf

Obținerea tensiunii de 3,3V prin stabilizare din cea de 5V e neeconomică.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi_b

2

• UDAR

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

1. Habar nu am cât costă microcontrolerul pe care îl alimentează (!).2. Dacă consumul pe 5V este predominant ( 250-300 mA ) atunci un LDO liniar la 100mA nu e mare nenorocire (66% eficiență ) . Dacă nu , vezi un charge pump tot de la Microchip ( ex. MCP 1252 ) cu o eficiență CEVA mai mare.3. Dacă nu ți-e greu să faci bobine și nu ți-e frică de experimentări atunci poți face un converter tip flyback ( Joule thief ) care să furnizeze ambele tensiuni și care ar putea să aibă o eficiență globală decentă ( fără să calculez , zic un 70% ).

Link spre comentariu

Mulțumesc de sugestie, se pare ca MCP125233X50IMS e ok pentru ce am nevoie. Sincer, nu m-am uitat până acum la charge pumps, credeam ca sunt dor pentru curenți foarte mici.Pe deasupra e disponibil la tme și la un preț rezonabil (5 lei)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări