Vizitator danutzpanyvino Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Salut. Mi-am cumparat un display RC1602-LLH-JWV. Am vrut sa afizez un text si am facut montajul. Problema este ca atunci cand afiseaza imi apar caractere din limba japoneza.M-am uitat in datasheetul displayului dar nu am descoperit ceva care sa ma ajute sa imi afizeze caractere normale. Acolo scrie ca jw inseamna english and japanese standard font. Banuiesc ca acuma displayul este facut sa afizeze caractere japoneze. Cum il pot face sa imi afiseze caractere normale(englezesti)? Acesta este datasheetul: http://www.tme.eu/ro/Document/9a19f7b62 ... JWV%20.pdf Link spre comentariu
vasile eugen Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 De afisat iti afiseaza doar ce ii dai.Poate fi si de la legaturi incorecte.Cel mai bine este sa pui si schema care ai facut-o si hexul.Sau un montaj cu integratul scare il ai. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 @danutzpanyvino Afișajul nu are nicio setare de limbă. Controlerul are în ROM-ul lui un set de caractere ( maxim 256 ) din care un subset este - de obicei- subsetul LATIN ( nu englezesc ) cu cîteva semne uzuale și caractere speciale iar al doilea subset poate fi japonez, chirilic, chinez, coreean ,arab, etc. Pentru a afișa un carecter i se transmite afișajului un cod - un număr între 0 și 255 . Deci SOFT-ul tău scrie în japoneză ( poate fără să vrea ! ) nu afișajul. Link spre comentariu
Vizitator danutzpanyvino Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Acesta este softul:sbit LCD_RS at RC7_bit;sbit LCD_EN at RB6_bit;sbit LCD_D4 at RC0_bit;sbit LCD_D5 at RC1_bit;sbit LCD_D6 at RC2_bit;sbit LCD_D7 at RC3_bit;// Pin directionsbit LCD_RS_Direction at TRISC7_bit;sbit LCD_EN_Direction at TRISB6_bit;sbit LCD_D4_Direction at TRISC0_bit;sbit LCD_D5_Direction at TRISC1_bit;sbit LCD_D6_Direction at TRISC2_bit;sbit LCD_D7_Direction at TRISC3_bit;void init(){trisc = 0;trisa = 0;trisb = 0;ansel = 0;osccon = 113;Lcd_Init();Lcd_Cmd(_LCD_Cursor_off);Lcd_Cmd(_LCD_RETURN_HOME);}void main() { int i; char txt[7]; i = 1; init();Lcd_Out(1, 1, "Hello bai!");Lcd_Out(2, 1, "ia uite ca merg");Delay_ms(2000);Lcd_Cmd(_LCD_CLEAR);Lcd_Out(1, 1, "textu numaru'2");Lcd_Out(2, 1, "si pe linia 2");Delay_ms(2000);Lcd_Cmd(_LCD_CLEAR); while (i < 65535) { IntToStr(i, txt); lcd_out(1,1,txt); Delay_ms(300); i++; }}Am folosit o placa de dezvoltare de la PIckit2 cu controlerul Pic16f690. Am simulat si in Proteus, dar acolo afiseaza ok. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Verifică DB7 , pare că ar fi în 1 în loc de zero. Poate fi de la legături.LE M-am mai gândit, poate fi și afișajul cu probleme . Cifrele ți le-a scris corect ? Link spre comentariu
Vizitator danutzpanyvino Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Verifică DB7 , pare că ar fi în 1 în loc de zero. Poate fi de la legături.LE M-am mai gândit, poate fi și afișajul cu probleme . Cifrele ți le-a scris corect ?Cifrele nu le scrie corect, apar tot simboluri aiurea.Ma gandesc sa incerc cu alt display. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Dacă te uiți în datasheet o să observi că scrie caractere cu codul cu 128 mai mare , respectiv cu DB7 în 1 în loc de 0. De asta m-am găndit la vreun fir, lipitură, etc în zona lui DB7 . Pe de altă parte asta ar fi afectat posibil și alte comenzi - ștregerea ecranului de exemplu. Dacă e de la afișaj e mai complicat - sau inversează cumva cele două subseturi de caractere sau îl dă numai pe ăsta. Ai putea să-l pui să scrie caractere din al doilea subset ( cu coduri mai mari ca 128 ) să vezi ce se întâmplă. Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Verifica la ce clock si pentru ce tip de oscilator ai compilat si ce ai in realitate. Link spre comentariu
bratueduard Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Semnalul EN (enable) la display, de ce este pe portul B la pic?Merita pus pe C6 si modificat codul corespunzator. poate asa o sa "scrie" si displayul in engleza... Link spre comentariu
Vizitator danutzpanyvino Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Am reusit. Trebuia doar sa schimb pinul de RS de pe portul RC7 pe portul RA5. Asa banuiesc ca s-au activat celellate 128 de caractere Link spre comentariu
Vizitator danutzpanyvino Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Si in sfarsit functioneaza.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum