feri.visky Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Un radioreceptor cu detectie de la RP in caseta de bachelita rosie... Pana aici nimic deosebit... Interiorul insa difera de cel al aparatelor cunoscute care au cate 2x3 bobine din sarma monofilara CuE plus matase si condensatoare realizate prin bobinare de fir subtire izolat pe un fir gros (1.5-2 mm) si lung de 30-40 mm (rezulta cateva 10-100 pF)...Exemplarul meu are 2x4 bobine executate cu lita de IF(!) si in plus condensatoarele sunt de tip placheta cu izolatie de mica...! Inclin sa cred ce este un exemplar timpuriu care respecta proiectul initial fara modificari si economii... cred...Inca un aspect care ma face sa cred ca este un exeplar timpuri... Este vorba de detectorul cu cristal de la Radio Progres, varianta mare si de o constructie cu elemente executate cu o tehnologie incipienta... Link spre comentariu
puriu Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Intr-adevar este o varianta veche. Detectorul cu galena costa 15 lei. La varianta finala era unul mai prost ce costa 5 lei. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 16, 2014 Autor Partajează Postat Martie 16, 2014 Intr-adevar , avea suport de carton presat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum