Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensator de 4,7uF 100V , filtraj boxa satelit

Sergiu_FKU

Postări Recomandate

Salut, am achizitionat ieeeftin din targ un subwoofer dibeisi de 12 inch , si vreau sa il pun la o statie 2x15 , bon , pt el am filtre , dar vreau sa pun pe niste boxe romanesti de 20watt niste filtre care sa nu permita sa bage bass de loc in ele, daca ii pun pe borna + un condensator de 4,7uF ar fi deajuns oare , pentru ca vreau sa le folosesc ca sateliti pt subwoofer.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj_bryz

6

• Sergiu_FKU

6

• zal

2

Ai două amplificatoare în acea staţie şi vrei să legi trei sarcini, una direct (subul) şi două capacitiv, prin condensator. Pe unul din canale poţi face asta, să legi şi subul şi boxa mică în paralel prin condensator, ar rezulta o boxă mai mare din ele două, dar pe celălalt canal nu prea merge să legi doar o boxă mică prin condensator, e posibil să nu admită sarcini capacitive ampliful.Practic ai nevoie de un al treilea amplif ptr sub şi un filtru activ care să împartă semnalul între cele trei amplifuri.

Link spre comentariu

Precizeaza si tu ce stil de amplificator ai,cati ohmi suporta el, de cati ohmi sunt difuzoarele boxelor, ce ai macat la pranz... sunt detalii care trebuiesc spuse.....altfel eu i-ti spun ca da frate nu stiu ce impedanta au boxele tale dar spun sa pui subul pe un canal in paralel cu inca o boxa (cum spunea si Zal) si pe canalul celalalt pui a doua boxa...DACA pui condensator pe boxa pusa impreuna cu subul pe canalul STANGA de ex...impedanta va fi cam aceiasi pentru ca nu ii dai frecvente joase "satelitului"...CU CONDITIA ca difuzoarele sa nu aiba unul 2 ohm si altul 4 ohm sau valori dastea mici rau. PUNE 2 condensatori de 100uf la 100v polarizati daca nu ai altfel si ii pui inseriati pe + cu boxa satelit si i-ti vor lua basul exact cum vrei tu.....dar nu cu 4.7uf ....pentru ca vei auzii doar frecventele inalte..si cand spun inalte spun synthu-rile si tot ce ar trebuii sa mai scoata un 4.7(Sa spunem ca ce am scris mai sus e pentru viitor ...ca nu vei face in veci treaba cu un sub de 12 inch pe 15w........decat daca are 100db)

Link spre comentariu

Da dar acel sub e chinezesc si scrie pe el 125watt , dar daca are mai mult de 35 watt dau de baut la tot forumu icon_jook . As putea face asa cu condesatori in serie , sau m-am gandit , sa pun sub pe o iesire , si boxele pe cealalta iesire, cu tot cu condensatori ca sa fie echilibrat , apropo statia este un electromures 2x15watt reali, impedanta 4 ohmi, la fel si difuzoarele, sunt 2 romanesti de 20watt reali 4 ohmi cu tewtere 8ohm care se aud beton pt ca sunt visaton nu chinezarii. Nu imi permit sub visaton, si chiar de mi-as permite tot nu ma tine statia, ca are si ea o varsta :rade: . Dar acest sub e 1mil si la bani astia am zis hai sa incerc sa nu mor prost, sa vad ce poate babuta :da . Ce ziceti sa iau un filtru pt subwoofer si sa il pun pe iesire la statie. ?? :dans:

Link spre comentariu

Te-ai gandit mai bine si nu mai vrei sa i-ti faci boxele din topicul recent si ai zis ca e mai bine cu un sub. Ia o amplificare pentru el si aia e....sau mai bine schimba toata "instalatia" si ia ceva calumea si daca nu ai bani poti lua un sistem 2.1 si aia e.

Link spre comentariu

Azi de dimineata am facut un test, am facut bucati tot sistemu 5.1 , am luat subwoferu din el si l-am pus pe statie, pe 8 la iesire si pe 60% la laptop , se misca mai bine ca braziliencele vorba lu dj :aplauze .Apropo pe el scrie 145watt :ras: (poate 14 :ras: ) Deci poate si romanescu :ciuda: Si apropo, e ceva pt un aparat electronic ca dupa 32 de ani sa mai mearga :ciuda:

Link spre comentariu

Da am luat sub de la sistem si l-am pus pe amplif, ala e de 8 inch, asa ca am mai luat unu de 8 inch sal , de care pot spune ca sunt fooooarte multumit, misca membrana de o rupe , tubu are 100 w in 4ohm (maxim 30 reali) :cry: . Dar pt casa e ff ok, cand le dau drumu la amandoua tremura termopanele : :da Asa ca cei care critica electrmures si amplificatoarele romanesti , am o vorba pt ei : "Iesi acas`" :aut:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pai am pus pe + 2 condensatori de 100uF 100V si am legat ambele boxe(sateliti) pe un canal, iar subwoofer`u are un filtru care scoate doar bass, si e legat pe cealalta iesire. Dar acum am mai cumparat o statie pt el (IEI 35watt)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări