Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

un senzor pt telecomanda

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

4

• niq_ro

2

Top autori în acest subiect

si sa inteleg ca in loc de bc177 pot folosi bc 107?merge?ca ma apuc chiar maine....si al doiela aspect ar fii urmatorul. ca sa alimentez acest montaj de la 220V pot folosi o dioda zenner de 1,3W?sau fac o mare gafa spunand asta? pt ca as dorii sa sting lumina din camera mea. :finga:

Link spre comentariu

pot sa alimentez acest montaj de la 220V folosind o dioda zenner de 1,3W?sau fac o mare gafa spunand asta? pt ca as dorii sa sting lumina din camera mea. sau o solutie mai putin buna ar fii alemtarea de la o batreie de 9V si o rezistenta si LM7805si eventual comutarea sa o fac cu un triac BT137 deorec detin mai multi dintr-un fost proiect

Link spre comentariu

pot sa alimentez acest montaj de la 220V folosind o dioda zenner de 1,3W?

Teoretic da, daca redresezi si filtrezi 220Vca care vor deveni vreo 310V, apoi pui o rezistenta inseriata cu zennerul (pe care o calculezi in functie de consumul montajului). Dar vei fierbe cafeaua pe rezistenta (toata puterea care este in plus o disipa rezistenta). Mai bine un traf + redresare+filtrare+stabilizare (daca vrei neaparat, dar nu e cazul). Din bateria de 9V nu prea merita, se consuma destul de repede.
Link spre comentariu

pai nu inteleg care este legatura? Sau altfel spus, ce are coada vacii cu stampila primariei? Traful il alimentezi din priza. Sau vrei sa stingi lumina cu o telecomanda?

Link spre comentariu
Vizitator alien1835

Ba nu o sa mearga acel montaj de pe bobtech pentru ce vrei tu sa faci... :smt102

Sa stii ca treb sa ai o amplificare foarte mare a semnalului infrarosu.

Am facut si eu acel montaj,trebuie sa nu depaseasca distanta de 0,5 m ca sa receptioneze acel semnal...

Ai nevoie de un montaj cu circuit integrat pt. amplificarea semnalului :weedman:

Oricum asta sa mai discutat aici

http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=11685

si nu numai aici

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări