giongiu Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Vreau sa-mi construiesc un anemometru, la care turbina e formata de regula din trei sau patru semisfere, antrenate de vant. Am facut diverse teste cu jumatati de mingi pinpong, care insa nu rezista in timp. In concluzie, m-ar interesa o modalitate de a realiza aceste cupe, din metal, eventual o modalitate simpla de ambutisare tabla aluminiu sau cupru. Pun si o poza cu un anemometru, cu patru cupe. http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Wea00920.jpg Multumesc anticipat pentru orice sugestie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 La un tigan tinichigiu te duci .... si ti-o face de zici ca-i din magazin. Bahtalo! Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 13, 2014 Autor Partajează Postat Martie 13, 2014 Cum n-am la dispozitie un tigan tinichigiu, am cautat pe net. Nu tigan tinichigiu, ci o alta metoda. Am gasit ajutor acolo unde ma asteptam mai putin, la prietenii pescari. http://ghidpescuit.ro/atelier-pescuit/v ... or-paleta/ Acum ma intreb daca am sansa sa gasesc o bila de rulment, de 50-100mm, sau o alta sfera sau semisfera de dimensiunea respectiva, cu care sa presez tabla in forma din plumb. Sau daca stiti o alta metoda, fara tigani, fie ei si tinichigii... Link spre comentariu
daredan Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Te duci la IKEA si găsești la parter la sectia de bucatarie o mulțime de cupe din inox cu diferite circumferinte. Sunt de fapt boluri din inox dar cred ca s-ar preta perfect la proiectul tau. Link spre comentariu
validae Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Sau cumperi cateva polonice din inox Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Da' cumpara unul gata facut, cu garantie ,si musai sa fie de ''firma'' Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 14, 2014 Autor Partajează Postat Martie 14, 2014 Daca aveam chef de raspunsuri la misto, apropo de tigani, postam la Bodega, unde circul e foarte gustat. Daca nu aveti sugestii pertinente si la obiect, va rog sa va abtineti. Nu ma intereseaza polonice, boluri, etc..... Link spre comentariu
Meta-fizica Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Cumperi 2 flotoare bazin de WC , le sectionezi la jumatate si obtii 4 cupe PVC , simetrice si usoare. Link spre comentariu
Voltus Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Merg si fundurile de la dozele de bere ( Aluminiu ) .E drept ca nu sunt chiar semisfere . Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Panza si fibra de sticla si liant la fel ca aia care fac butoaie. Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Daca aveam chef de raspunsuri la misto, apropo de tigani, postam la Bodega, unde circul e foarte gustat. Daca nu aveti sugestii pertinente si la obiect, va rog sa va abtineti. Nu ma intereseaza polonice, boluri, etc.....De ce nu le faci conice din tabla de aluminiu preferabil sau zincata?...... Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 14, 2014 Autor Partajează Postat Martie 14, 2014 Multumesc pentru sugestii. Fibra de sticla si rasina epoxidica, ar fi o solutie eleganta. Exista fir de fibra sticla, care ar merge infasurat pe o minge de pinpong de exemplu, apoi aplicata rasina. Dupa intarire, taiata mingea in doua. E de incercat....dar va trebui sa comand fibra si rasina. Si forma conica ar fi usor de realizat din tabla, chiar exista anemometre cu acest tip de cupa.La funduri de doze bere sau spray, m-am gandit si eu, dar parca nici grosimea si nici forma nu e cea mai potrivita. Misa, Pisica este numele de familie, Giongiu, tot un nume, dar a unuia din cainii mei. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Semisfere de inox de la cupele pentru inghetata, daca pretul nu este un handicap. Au dimensiunea apropiata de cea a mingilor de ping-pong. Tot pe langa polonice le gasesti. Trebuie sa mergi neaparat intrun supermarket la raionul de vesela. Sau poti merge la un strungar sa-ti faca un poanson semisferic dintrun fier oarecare. Dar la ambutisare trebuie unsa tabla cu putin ulei pentru a preveni ruperea sau incretirea tablei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum