Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vu-meter

Vizitator liviu666

Postări Recomandate

Vizitator liviu666

Salut,detin 2 bucati an6875 09 vreo 50 de leduri,o placa de test gaurita si cateva componente dintr-un vu-metru defect.Intrebarea mea este puteti sa-mi faceti o schema simpla pentru un vu-metru cu aceste controlere?Daca da cate leduri pot pune?puteti sa-mi faceti un mic desen cu paint?o sa-l pot face fara sa folosesc alimentare?adica doar sunet?comp de care dispun sunt urmatoarele:2 cond 50v 2.2 micro farazi2 cond 25 v 4,7 microo rezistenta 220 ohmsi ceva rezistentesi mai multe piese

post-76491-139829774505_thumb.jpg

post-76491-139829774509_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

2

• ilzul

2

• Dr.L

1

• Alexutz

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator liviu666
Ce zic de asta?

Mersi omule e cea mai simpla schema pe care am vazut-o pana acum,doar o singura intrebare mai am:

vad ca sunt legate doar 5 leduri per controller pot lega mai multe?adica 10-20?

Link spre comentariu

Pai are numai 5 iesiri = 5 LED-uri. Este un circuit vechi, nu stiu daca suporta mai multe LED-uri in paralel (adica se aprind mai multe in loc de numai unul). Trebuie citita datasheet.

Scheme cu 10 si mai multe LM3915. Ieftin si plin Internet-ul de el. Din datasheet cu 3915 si 3916:

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator liviu666

Tot spre 3914/3915 inclin si eu, e foarte usor de asamblat, ar merge si paianjen, cu ledurile fixate in panou si IC direct pe ele.

La cele cu Lm nu ma prea bag ca din cate am vazut necesita alimentare la 12v iar daca se prajeste risc sa-mi ajunga cei 12v in amplificator/telefon/pc etc.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări