Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor Telwin Superior 240 CE

giongiu

Postări Recomandate

In invertorul mentionat, am gasit pe fiecare ramura, unul din cei trei IGBT, GT60M303, in scurt. Din pacate, cautand pe net,nu am gasit tipul respectiv, asa ca rog pe cei ce au depanat modelul respectiv, sa spuna daca stiu vreo sursa, sau un echivalent testat de ei. Multumesc anticipat, pentru orice sugestie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• giongiu

10

• costinium6

4

• CIBY2

2

• em2006

1

Top autori în acest subiect

Multumesc!Aceeasi informatie am primit-o de la un coleg de forum, care in plus, mi-a recomandat si o alta varianta, FGL40N120. Desi ambii mi se par mai slabi decat originalii Toshiba, care din pacate nu se gasesc.

Link spre comentariu

nu am bagat nasul in superior 240 dar din ce mai stiu as verifica optocuplorii (daca ii are), diodele de pe porti, cateva rezistente pe langa igbt si fereasca cel de sus sa se fi dus treaba spre comanda. Nu sunt avizat pentru astfel de raspunsuri, deci nu va bazati pe ce spun.

Link spre comentariu

Stiu ce am de verificat, problema e alta... Invertorul e trifazat, iar eu nu am retea trifazata, deci nu-l pot alimenta pentru teste. Daca cineva stie o modalitate de a simula reteaua trifazata, il rog sa posteze.

Link spre comentariu

solutia e sa produci cu alte surse 650Vcc de oasesce puterese poate din 220 redresat si multiplicataparatul ala se alimenteaza cu vcc intre 600 si 650vccin 610Vca sta pe condensatori trifazatul

Link spre comentariu

ce e drept nu stiu aparatul dar monitorizare pe faze nu am vazut decat la un fronius si asta acu spe ani. daca legaturile auxiliare nu merg la comanda poti alimenta la 600vcc la filtraj, posibil sa citeasca si acolo si scoti mufa de la faze.

Link spre comentariu

Daca era asa, era simplu. Sunt monitorizate toate trei fazele, probabil in ideea de a opri invertorul daca pica o faza.

Ce monitorizare? Nu am schema la indemana, si pana marti nu o s-o pot consulta, dar din ce mi-aduc aminte cele trei faze intra in doua punti redresoare si apoi filtrajul este realizat cu doua baterii inseriate de cate doua condensatoare de 470uF/400V legate in paralel, iar pe fiecare baterie este cate o rezistenta de 200K (100+100), pentru egalizarea tensiunilor.In schema pe care o am nu este trecut tipul IGBT-urilor si nici al diodelor finale.Kitul de schimb este cel prezentat de @florin radu mai sus, dar fara nominalizarea componentelor.Frecventa de lucru este 32,5kHz.L.E.Am gasit-o pana la urma http://elektrotanya.com/telwin_superior_240_ce_inverter_sm.pdf/download.html
Link spre comentariu

La pag 8 e schema circuitului ce monitorizeaza fazele. Doua optocuploare comandate de D25, R56, R64, respectiv de D26, R74, R67. Iesirile optocuploarelor, inseriate, polarizeaza cu cca 8V, obtinuti din 12V cu divizorul R54/R55, pinul 9 la un comparator facut cu unul din AO din U5C, LM324, de la pag 10. Cred ca se poate pacali circuitul alimentand cu 380V, intre fazele JF6 si JF5 legat cu JF4, comandand astfel ambele optocuploare. Adica un traf/autotraf monofazat ridicator 230V/380V. N-am testat inca, urmeaza....

Link spre comentariu

E mai simplu de facut 2 intreruperi (PPR+, MFASE dinspre pcb prim) si 2 strapuri spre pcb control (1-4, 7-10).Dar o sursa trifazata e, in general, de preferat.Multe tipuri de invertoare facute pt alimentate trifazata nu merg alimentate in 2 faze, riplul e prea mare.Sigur, asta se justifica la un atelier axat pe astfel de reparatii.

Link spre comentariu

In seara asta am testat comanda invertorului. Am alimentat cu 380V, cu un traf ridicator. Dupa redresare, 500V. Daca lasam o faza in aer, ledul de avarie era aprins. Dupa care am unit fazele S si T, ledul s-a stins, semn ca invertorul a fost pacalit. A aparut semnalul de comanda in bazele IGBT, dar semnalul corespunzator celor higt, nu e in regula. Probabil aceasta a fost cauza defectarii. Prima oscilograma, semnalul corect, low, a doua, cel incorect , higt, ambele fara IGBT.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări