Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglare bias dupa schimbare finali

Postări Recomandate

Detin un amplificator care venea de fabrica cu finali 2n5629 si 2n6029 si curentul de bias reglat la 0.2mA respectiv 0.5mA Pentru ca finalii originali nu se mai gasesc am pus in interior mj15003 si mj15004 Intrebarea mea este curentul de bias ramane acelas ? Nu de alta dar valorile mi se par cam mici iar amplificatorul ramane suspect de rece idiferent de volum In rest am plificatorul pare sa sune ok Mentionez ca amplificatorul este un Scott r77s

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Atenţie la greşelile din scheme. Din cele trei scheme ale etajelor finale, doar la 75 corespund tensiunile de pe cablaj cu cele de alimentare de pe trz finali, la 77 şi 74 au păstrat aceleaşi date ptr cablaj şi au schimbat tens de alimentare. Deci orientativ pe b-e la trz finali (cosele 1-2 şi 5-14) vei avea în jur de 0,5V. Orice trz finale ai folosi, la polarizarea asta vor avea fiecare Ic0 specific. Mai mult de 25mA nu cred să fie.
Link spre comentariu

ok si pana la urma la ce valoare sa il pun ?

Fara semnal pe intrare si fara sarcina conectata la iesire va trebui sa ai acele tensiuni indicate in schema adica pe pinul 1 +34v, pe pinul 2 +39,5v, pe pinul 5 -39,5v iar pe pinul 14 -34v.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator amyelectro2008

Daca-mi permiteti, un etaj final are acele distorsiuni de trecere specifice atunci cand curentul de repaus este prea mic...acest lucru se poate constata simplu atunci cand se introduce semnal/muzica, se regleaza volumul amplificatorului aproape de minim, caz in care se poate auzi cum ,,haraie,, sunetul in boxe...Se regleaza curentul de repaus pana cand dispar acele distorsiuni...Desigur, daca nu exista vreun defect in schema, asa cum ar parea din relatarile colegului...Este posibil ca prin schimbarea tranzistorilor finali cu alti tranzistori, cu parametri diferiti, sa nu mai fie valabile recomandarile din schema...mai ales daca noii finali nu sunt imperechiati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări