Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa de laborator 0-50v 0-5a

Postări Recomandate

• 4 luni mai târziu...

caut de mult o schema de sursa reglabila de tensiune si nu gasesc nicaieri una buna  :26  :tryre

ma refeream la cablaj @Fulgerik , traful vine dupaia , dar sa ma asigur eu cu un cablaj  pentru o sursa buna care scoate 30 hai maxim 50 v pe 1 sau 2 a 

Editat de xragon
Link spre comentariu

Incearca o sursa in comutatie. Se gasesc pe acest forum de vanzare, sunt ieftine, au eficienta/randament ridicat si nu se incalzesc. Asigura si folosirea corecta a puterii din traf.

Daca esti pretentios poti suplimenta filtrarea la iesire cu un set de bobine si condensatori de capacitate mare.

Parca @mirceacra are ceva la 0-32V si 5A  sau chiar o varianta cu monitorizare curent si tensiune inclusa.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
On 3/13/2014 at 7:26 AM, xragon said:

vreau sa fac un amplifcator de 100w , si nu am un traf pentru el , trebuie sa am 36v si 3.5a pe canal si unul nou e cam scump si ma gandeam sa fac o sursa reglabila , temporara doar pentru acest proiect.post-68562-139829774246_thumb.pngpost-68562-13982977426_thumb.jpgce ziceti , ar scoate cei 50 de v pe 5a ?

Buna ziua. Ma intereseaza schemele din postarea citata.

1. Se pot folosi mai multe tranzistoare 2N3055 in paralel, cu rezistoare in emitor ?

2. Se poate folosi in locul lui 2N3055 un montaj darlington, format din BD243 (driver) si 6 x TIP35C ?

Multumesc...

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspunsuri.

Intre timp, am gasit schema atasata. Este functionala ? Aici e articolul complet, din pacate nu inteleg limba rusa iar traducerea nu este prea buna: https://usamodelkina.ru/12022-linejnyj-laboratornyj-blok-pitanija-na-operacionnyh-usiliteljah.html

S-ar putea folosi blocul format din DA1.3 si componentele aferente ca si semnalizare a suprasarcinii pentru schema cu 2 AO din a doua schema atasata ?

1539173841_bandicam-2018-10-10-15-08-59-923.jpg

post-5050-0-28228200-1353606940.jpg

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

Cumpara traful care iti trebuie pentru acel amplificatot si esti mai castigat.

La fiecare din schemele propuse de tine, iti trebuie un traf  cu ceva putere mai mare,  Trebuie sa tinem cont si de pierderi. 

Folosesti un traf pentru reducerea tensiunii din retea, folosesti o punte redresoare, folosesti ceva tranzistoare pentru stabilizare. Toate acestea mananca curent electric pe care il consuma prin incalzire. Randamentul este mic.

Edit: 

Scuze. Acum am vazut anul de deschidere a acestui topic.

Mishu_17, cer scuze.

Totusi puteai sa deschizi un topic nou, sau sa urmaresti, aici, pe forum,  ceva despre surse reglabile.

Stima.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări