Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dilema placa de baza.

Vizitator kyo

Postări Recomandate

Buna tuturor. A venit vremea sa upgradez placa de baza si procesorul insa nu sunt foarte decis ce sa aleg. Decizia mea sta intre Asrock P45XE impreuna cu 4 gb rami si un eventual procesor Q6600. Cealalta placa este DFI Lanparty Dark P45-T2RS Plus la care nu mai merg usburile si southbridge se incalzeste cand calculatorul este oprit , si un procesor Q6600, si 3 gb rami care ii am pe pe calculatorul de pe care postez. Nu vreau sa compun un sistem foarte performant in primul rand pentru ca am bugetul destul de limitat, undeva la 500 Lei. In al doilea rand nici nu am de gand sa instalez jocuri cu pretentii. In al 3-lea rand ma gandesc ca mai bine pun bani deoparte pentru un eventual SSD decat sa dau mai mult pe placa de baza sau procesor. Din sistemul curent pot folosi urmatoarele piese, Nvidia 250 GTS, cooler thermalright ultra 120 extreme, 3 gb rami, hdd 250 WD blue 7200 rpm, 3 ventilatoare 120 mm si carcasa. As aprecia daca ma-ti putea ajuta, poate opinia voastra este ceva mai obiectiva decat a mea. Am uitat sa mentionez ca as vrea sa fac si ceva overclock, nimic exagerat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu8982

13

• DonNCSS

9

• ovy83

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dupa parerea mea,eu as zice sa nu mai investesti in socketul 775,este deja o generatie trecuta moral si fizic.Mai repde ai incerca sa vinzi procesorul/placa de baza/memoriile si sa te orientezi spre ceva nou.Ai zis ca ai 500lei la dispozitie,din vanzarea configuratiei pe care o ai mai scoti macar 150-200lei.Eu zic ca mai repede merita sa iei o configuratie noua:

http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/847777/

Link spre comentariu
Vizitator kyo

Da, m-ai cam pus pe ganduri. Nu ma prea ''pricep'' la generatiile astea mai noi de placi de baza, poate si de aia m-am uitat. Ca performante cum sta configuratia care ai propuso? Ca nu ma prea pricep

Link spre comentariu

Sa stii ca este un procesor ok acel pentium dual-core,bate chiar si q6600-le la performante(acesta fiind un quad).Duce jocurile ok,numai sa ai si placa video buna.In timp ai posibilitatea sa treci la un i3 sau...i5 poate,iar 4 gb de ram sunt arhisuficienti pentru ceva jocuri si browsing(deja de la 4gb+ DDR3 e hotie mare pretul).P.S:In primul post ai zis ceva de SSD:sa stii ca nu-i cine stie ce smecherie cu el(am si eu unul in pc),inafara ca ai timpi de acces mai mici pe windows si boot-eaza mai repede nu prea te ajuta(poate doar daca faci editare grafica si iti trebuie viteza de citire/scriere mare).

Link spre comentariu

Un Phenom II X4 965 Black Edition care era de prin generatia lui Core 2 Duo quad sterge pe jos cu "duo".Mie mi-a parut rau ca am dat 800 Ron pe un Duo E6750(cam acum 3-4 ani nu mai stiu sigur) puteam sa imi iau un quad de la AMD de rupea tot in aceasi bani.Eu iti recomand sa mergi pe AMD nu vei fi dezamagit am trecut de la E6750 la FX-8320 e ca si cum as avea vreo 5 dual core duo,plec la relantii cu pc-ul din panta. Configuratiile pe AMD bat orice la capitolul pret performanta de exemplu 500 Ron AMD versus 500 Ron Intel intre, 25-30% mai multe putere la AMD.Placile de baza AMD sunt mai accesibile, la 500 Ron iti iei o placa AM3+ cu tot ce iti doreste sufletul poti sa configurezi orice da absolut,placa mea de baza are 6 pagini in bios pline cu meniuri de configuratii nu e zi sa ma joc cu ele.Later edit: prietenul de sus o sa iti faca o configuratie pe Intel si eu una pe AMD.Specifica un buget.La AMD faci overclock lejer am dus Fx-8320 in 4400 Mhz cu 1,390 Volti,benchmark cinebench r15 ,57 grade temperatura la sfarsit cu un coler hyper 412s cu 2 ventilatoare configuratie psuh pull.

Link spre comentariu

o alta configuratie pe care ti-as recomandao este pe socket FM2+ .am facut pentru cineva cu o placa Asus A88 A88XM si un proc AMD A6 X2 6400K si 4GB ram. deocamdata nu-i trebuie placa video dedicata...am ramas surprins cum merge CRYSIS 3 pe detalii medii...acel procesor are video in el Radeon HD8470D-bunisor pentru un buget mic.

Link spre comentariu

Eu iti propun urmatoare configuratie, un dual core nu e bun la nici un joc, mai ales pentium,jocuri mai noi ma refer studiaza ce e in imaginea de mai jos. Poti sa pui intrebari, este o configuratie pentru gaming.Am ales o placa de baza mai ieftina dar de firma.

Posted Image

Link spre comentariu

In loc sa fi pus 8gb de ram,mai bine ii puneai doar 4(si pentru cei care zic ca nu te poti juca doar cu 4gb ram se inseala amarnic,eu am doar 4gb si am jucat toate shooter-ele,unele aproapte maxed-out,altele mai putin)si ii tranteai acolo si un sirtec de 400w macar(mai mult ca sigur are ceva no-name).

Link spre comentariu

Eu am 4GB ram si sursa sirtec(ai nimerito cu sursa) si nu am probleme,da am pus 8GB rami pentru ca e recomandat din cauza ca windowsul foloseste mai mult ramii pe hard adica swap cand ai 4GB rami.Swapul ingreuneaza hardul ,la 8GB se poate scoate swapul,oricum nu e problema cu 4GB rami atat cata vreme sunt buni.Eu am 4GB AMD Performance Edition 1333Mhz CL8 ,ma dau si eu mare ca am rami AMD :d .

Link spre comentariu

De fapt e optiunea aia cretina numita si page file,eu am dezactivat-o din cauza SSD-ului(nu-i placea lui de anceasta aptiune)Ma intreb de unde ai scos treaba aia cu "pentiumul nu este bun in jocuri"(nu mai suntem in 2005,cand un amd era parfum in jocuri).Ia sa cauti mataluta review-uri cu acel pentium si ai sa vezi ca scaleaza ff bine in jocuri pentru banii pe care ii dai pe el.

Link spre comentariu

Ma intreb de unde ai scos treaba aia cu "pentiumul nu este bun in jocuri"(nu mai suntem in 2005,cand un amd era parfum in jocuri).Ia sa cauti mataluta review-uri cu acel pentium si ai sa vezi ca scaleaza ff bine in jocuri pentru banii pe care ii dai pe el.

Dual core nu mai e recomandat in gaming, asta vorbind daca avem placi video cu o putere mai mare 800 Gflops putere de precesare bruta,nu se merita folosirea placilor performate pe dual core,Core i3 nu recomandat pentru gaming,Battlefiled 4 suporta 8 threduri adica 8 nuclee.Eu am o placa video R9 270X nu as puneo niciodata pe un dual core nici R7 260X care la randul ei e destul de puternica. Ideea e de a cumpara ceva care in timp sa nu fie nevoie de a fi schimbat,daca vreua sa pun o placa video mai performata sa nu fie nevoie sa schimb procesorul.
Link spre comentariu

Daca ar putea face rost de un Phenom II X4 si o placa de baza pentru el ar fi super.Oricum ar fi bine sa mareasca unpic bugetul ca e cam putin pentru ceva decent,acel Athlon care l-am pus ar fi cel mai recomandat ,ar putea sa puna rami mai putini si fregventa mica si sa mearga pe ce am pus eu,s-ar cam incadra.Placa de baza care am puso e pe soket FM2+(suporta Athlon II scrie la producator) si are PCIe 3.0 care e foarte bun

Link spre comentariu

Ca sa faci ceva mai serios pentru overclock ce e mai jos trebuie, prima placa de baza nu are racire pe partea de alimentare a procesorului.Ce am facut eu depaseste bugetul de 2 ori,dar e o configuratie mai solida.Din configuratie se poate renunta la cooler si sa il iei mai tarziu dar placa de baza trebuie sa ramana daca ai de gand sa faci overclock.

O placa de baza solida este foarte indicata.Am pus o singura placuta de rami de 4GB 1866 eventual poti sa mia cumperi una ca sa ai dual-chanel.Poti sa pui DDR3 mai slab de 1333 pe placa dar macar sa fie noi nu la mana a doua,eu nu recomand produse la mana a doua,am luat o tapa de zile mari cu o placa video.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări