davidneacsu Postat Martie 16, 2014 Autor Partajează Postat Martie 16, 2014 Exact durata nu va fi lungă, cînd vei auzi brumul iute vei băga stabilizatoare în surse. Ascultă sfaturile, nu sînt degeaba.eu sper sa nu se intample asta , dar daca se va intampla o sa bag . Si multumesc mult pentru sfaturi Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Prin redresare dublăalternanţă cum e cazul punţii şi filtrare tensiunea alternativă ''creşte'' cu radical din 2 (x1,41), în gol. Mai trebuie scăzute căderile pe diode, uzual 0,6...1V în funcţie de curent, dar ăsta e un aspect secundar. Principalul e că vei obţine o tensiune destul de mică ca s-o stabilizezi eficient la +12V, că aia bănuiesc a fi tensiunea montajului. Mai bine redresezi din secundarul de putere cu două diode şi un cond, apoi stabilizezi cu LM317 sau alt integrat.mi s-a mai sugerat sa folosesc un integrat la redresare dar e complicat , eu vreau sa fie cat mai simplu si de lunga durata .317 e stabilizator, nu redresor.şi ce e complicat la 317? e plin netul de calculatoare care să-ţi dea valorile necesare pentru rezistenţa de fixare a tensiunii de ieşire! Link spre comentariu
davidneacsu Postat Martie 18, 2014 Autor Partajează Postat Martie 18, 2014 317 e stabilizator, nu redresor.şi ce e complicat la 317? e plin netul de calculatoare care să-ţi dea valorile necesare pentru rezistenţa de fixare a tensiunii de ieşire!in primul rand nu am spus ca e redresor , in al doilea rand am spus ca e complicat pentru ca nu am mai lucrat cu asa ceva pana acum Link spre comentariu
zal Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Nu te muşcă. Studiezi pdf-ul de pe net, faci un montaj de test să te lămureşti cum se foloseşte şi apoi îl ''treci pe curat'' cum se spunea la şcoală, cu cablaj frumos, etc. Altfel vei obţine rezultate slabe, montaje greu de ascultat. Link spre comentariu
davidneacsu Postat Martie 18, 2014 Autor Partajează Postat Martie 18, 2014 Nu te muşcă. Studiezi pdf-ul de pe net, faci un montaj de test să te lămureşti cum se foloseşte şi apoi îl ''treci pe curat'' cum se spunea la şcoală, cu cablaj frumos, etc. Altfel vei obţine rezultate slabe, montaje greu de ascultat. o sa fac cu stabilizator si multumesc mult pentru sfaturi Link spre comentariu
robert1000 Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Intreb si eu pe cunoscatori.In cazul unei surse redresare + filtrare, simpla, e ok ca dupa condensatorul de filtraj sa adaug o rezistenta de 1K pusa in paralel ? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Neprecizând nici măcar valoarea tensiunii de la ieşireaacelui redresor, evident că nu este în regulă montarea"după ureche" a unui rezistor de o valoare arbitrar aleasă,adică cea de 1 KΩ. Respectiva valoare mai este dictatăşi de capacitatea condensatorului de filtrare, în sensulobţinerii unei constante de timp adecvate a circuituluiparalel RC astfel format.Cu aceste precizări, problema nu e (încă !) rezolvatăcomplet; mai trebuie calculată (obligatoriu !) şi putereadisipată pe rezistor. Link spre comentariu
zal Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Băbeşte, dacă e nevoie de descărcare la oprire, eu pun cîte 1kOhm ptr fiecare 10V, desigur că mai ajustez şi după capacitatea condensatorilor, dar 10mA consum e satisfăcător ptr majoritatea cazurilor. Importantă e şi puterea rez, ca să nu se încingă extrem. Link spre comentariu
robert1000 Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Traf 12V, 1A, cond filtrare 2200uf 50v, tensiune iesire dupa filtrare 13,9V DC.Ce valoare ar trebui sa aiba o rezistenta pusa in exemplul acesta? Am inteles ca adaugarea unei rezistente pusa in paralel in cazul unei surse nestabilizate reduce brumul la alimentarea unui amplificator. Link spre comentariu
zal Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Din contră, riplul creşte din pricina consumului suplimentar. Se pune doar dacă e nevoie de descărcarea cond la oprire, din cauza tensiunilor mari sau findcă unele scheme nu mai consumă, cond rămînînd încărcaţi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum