Vizitator aandrei Postat Octombrie 26, 2006 Partajează Postat Octombrie 26, 2006 Stiu ca este vorba despre o "Singapore-ie"; totusi, niste oameni s-au gandit si cred ca are vre-o noima. Eu nu inteleg dar poate dumneavostra imi puteti lamuri si mie de ce s-a procedat asa (avantaje? dezavantaje?). Boxele fata de la sistemul ENZER HT 1358 au 4 difuzoare si un orificiu/tub (Bas Reflex?). In spate au 2 perechi de borne pentru fire, conectate in paralel prin niste "sine" detasabile. In fata au 3 difuzoare (2 perfect identice, tweeter-ul)si orificiul. Pe o laterala au un difuzor cu diametrul cam dublu fata de cele din fata. Am scos "sinele" si am pus semnal pe rand in cele 2 intrari. As fi vrut sa pot conduce separat difuzorul mare, din lateral, pe care il credeam pentru bas. Intrarile alimenteaza de fapt: 1 Difuzorul mare din lateral legat impreuna cu tweeter-ul (soft dome). Difuzorului mare par sa-i lipseasca joasele, auzindu-se mai tare mediile. Inaltele se aud f bine. 2 difuzoarele mari din fata (identice?), cu un filtru care imparte banda audio in doua; unul spre joase, unul spre inalte. Parca joasele se aud mai bine cand este excitata perechea asta de difuzoare. (cel din fata jos ajunge la excursii mai mari de 1 cm). Foarte inaltele se aud prost (slab) prin dif-ul de sus, care evident nu este pentru inalte. Oricare pereche este excitata apare un curent de aer in orificiul (bass reflex ?) si de asemenea vibratii transmise la celalalt difuzor (mari dar totusi mai mici decat cand este excitat direct). Recapitulare: difuzorul mare de pe lateral, care pare ca ar reda mai mult mediile, comunica in interiorul boxei cu un spatiu in care radiaza si spatele unuia dintre difuzoarele gemene din fata si impreuna cu orificiul din fata incintei. Exista o "teorie" despre o astfel de incinta? Difuzorul din lateral ar trebui orientat spre perete sau spre mijlocul camerei? Stiu ca sunt "scule ieftine"; cred totusi ca "design-ul" asta le-a adus constructorilor niste avantaje. Pe ele scrie 50-20.000 Hz. Produc sunet f. puternic la 30 Hz (e adevarat ca rezoneaza lungimea camerei la frecventa asta). Stie cineva? Imi puteti da un link unde sa citesc eu singur ? Va multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum