costyndj Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Am 2 protectii difuzoare cumparate acum ceva timp si am pus un modul care se alimenteaza la +-12 si vreau sa il pun pe al 2-lea, si nu prea ma descurc sa schimb alimentarea ventilatorului(ventilatorul este cu reglare turatie in functie de volum din cate stiu) doar un modul pe puntea redresoare am in functionare pe ramura pozitiva 14v iar pe cea negativa 16 si as vrea la celalat sa il folosesc pe partea negativa sa echilibrez tensiunile si sa nu fac vreo balarie, daca ma poate indruma cineva. Ventilatorul este comandat de un bdx54f Link spre comentariu
costyndj Postat Martie 12, 2014 Autor Partajează Postat Martie 12, 2014 Am reusit sa desenez si o schema cam ceva de genul cred ca e Link spre comentariu
zal Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 BDX54 e trz Darlington pnp. Nu merge ce vrei să faci, alimentează-le pe ambele corect şi separat de ampliful pe care-l protejează, eventual dintr-un alt secundar din trafo. Link spre comentariu
costyndj Postat Martie 13, 2014 Autor Partajează Postat Martie 13, 2014 Pai protectiiile le alimentez din traf separat, atat vreau doar ventilatorul 2 sa il comand de la -12v nu e neaparat sa folosesc tot acelasi bdx Link spre comentariu
zal Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Şi nu poţi face o sursă separată de +12V numai pentru ventilatoare, mai puternică, diferită de cea cu +/-12V ai montajului (sperăm că sînt stabilizate tensiunile), dacă e atît de încărcată ramura pozitivă?Nu trebuie decît să adaugi două diode şi un condensator. Link spre comentariu
costyndj Postat Martie 14, 2014 Autor Partajează Postat Martie 14, 2014 Da pot face dar aveam transformatorul(600mA,2x12v), o sa mai incerc sa vad cat se incalzeste asa. Link spre comentariu
zal Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Din 2x12Vca mai faci cu două diode şi un cond de filtraj încă o sursă de +16...17V din care alimentezi numai ventilatoarele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum