Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare protectie DC

costyndj

Postări Recomandate

Am 2 protectii difuzoare cumparate acum ceva timp si am pus un modul care se alimenteaza la +-12 si vreau sa il pun pe al 2-lea, si nu prea ma descurc sa schimb alimentarea ventilatorului(ventilatorul este cu reglare turatie in functie de volum din cate stiu) doar un modul pe puntea redresoare am in functionare pe ramura pozitiva 14v iar pe cea negativa 16 si as vrea la celalat sa il folosesc pe partea negativa sa echilibrez tensiunile si sa nu fac vreo balarie, daca ma poate indruma cineva. Ventilatorul este comandat de un bdx54f

post-27855-139829774098_thumb.jpg

post-27855-139829774103_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costyndj

4

• zal

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

BDX54 e trz Darlington pnp. Nu merge ce vrei să faci, alimentează-le pe ambele corect şi separat de ampliful pe care-l protejează, eventual dintr-un alt secundar din trafo.

Link spre comentariu

Şi nu poţi face o sursă separată de +12V numai pentru ventilatoare, mai puternică, diferită de cea cu +/-12V ai montajului (sperăm că sînt stabilizate tensiunile), dacă e atît de încărcată ramura pozitivă?Nu trebuie decît să adaugi două diode şi un condensator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări