Vizitator pai Postat Octombrie 26, 2006 Partajează Postat Octombrie 26, 2006 Salut.As vrea sa fac un frecventmetru cu un PIC 16F84A si as dori sa-mi explice cineva cum as putea sa il fac,mai ales partea de determinare a frecventei. Si daca folosesc pinul de intrrupere externa, ce se intampla in cazul unui semnal de forma u(t)=A+sin(nt) ???Mersi anticipat si scuze daca s-a mai discutat asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator pai Postat Octombrie 27, 2006 Partajează Postat Octombrie 27, 2006 nu-mi poate explica chiar nimeni? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 27, 2006 Partajează Postat Octombrie 27, 2006 oki, nu stiu nici eu sa iti explic chiar perfect, dar ideea e asa: picul are nevoie de o intrare digitala. semnalul a carei frecventa vrei sa o masori nu are forma dreptunghiulara neaparat. in mod normal trebuie sa ai un etaj de intrare care sa contina si o amplificare daca e cazul. Daca inteleg bine intrebarea, te refereai la masurarea unui semnal care are si o componenta continua. pt asta exista un contensator la intrare. ala lasa sa treaca doar componenta alternativa a semnalului. dupa condensator, ai nevoie eventual de un amplificator, daca semnalul nu e desult de mare. apoi trebuie sa faci o detectie. poti verifica cand semnalul trece prin zero, si vei avea 2 treceri prin zero la fiecare perioada. sau poti face un circuit cu un trigger schmitt sau comparator(sau ceva similar) care sa iti genereze un semnal HI cand amplitudinea a depasit o anumita valoare. Teoretic ai o semiperioada pozitiva la fiecare perioada. apoi tot ce trebuie sa faci este sa masori, folosind eventual o intrerupere, durata dintre 2 impulsuri HI. aceea va fi perioada. faci 1/perioada si afli frecventa. cred ca gasesti multe scheme pe internet care sa iti explice. uite unul de exemplu http://www.qsl.net/dl4yhf/freq_counter/ ... nstruction sau http://www.piclist.com/techref/piclist/weedfreq.htm gasesti destule cu un search: pic frequency counter Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 27, 2006 Partajează Postat Octombrie 27, 2006 paiule, daca lasi adresa de mail (aici sau pe privat) iti trimit eu niste scheme de frecventmetre, am vre-o 3-4-5 (cine sta sa le mai numere). Unul dintre ele este cu 16F84, insa nu sunt sigur daca am si firmware-ul (desi in principiu ar trebui sa fie, ca nu prea trag chestii incomplete sau nerealizabile la nivel de incepator) Link spre comentariu
Vizitator pai Postat Octombrie 27, 2006 Partajează Postat Octombrie 27, 2006 multumesc deocamdata pentru cele scrise. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum