Vizitator aandrei Postat Octombrie 26, 2006 Partajează Postat Octombrie 26, 2006 Am un sistem Enzer HT 1358. Se aude (putin) distorsionat pe boxele fata la volum FOARTE mic (nu stiu cu ce este facuta statia, dar ca si cum niste finali complementari ar fi polarizati prea putin si s-ar deschide cu zgomot). Defectul este simetric, la amandoua boxele fata si lipseste la surr/rear. Boxele fata sunt de 4 ohm desi sunt cumparate impreuna si in cartea tehnica sunt recomandate boxe de 8 sau 16 ohm! La volum mediu-mare nu mai este la fel de evident; sunetul este totusi cam "aspru". Am trimis-o (in garantie) la reprezentanta si s-a intors cu "Defectul nu se confirma". Eu ascult mai mult seara, FOARTE INCET, si ma deranjeaza teribil. Are cineva schema, stie cineva ce se intampla? Boxele sunt SIGUR bune, se aude bine cu ele puse la un sistem 5.1 Orion. Va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Noiembrie 9, 2006 Partajează Postat Noiembrie 9, 2006 aandrei, Mi-ai starnit curiozitatea...Citeste-ti 'pm'-ul, si raspunde-mi te rog...Mircea Link spre comentariu
iod2 Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 are cineva schema asta? Link spre comentariu
palcu ion Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 uite schema Link spre comentariu
iod2 Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 (editat) mersi , intre timp am gasit-o si eu pe forum. defectul la mine este... nu scoate nimic pe R si L. releul cupelaza... Editat Octombrie 7, 2014 de iod2 Link spre comentariu
MRB Postat Iunie 27, 2017 Partajează Postat Iunie 27, 2017 (editat) Buna ziua.Sunt posesorul unui amplificator enzer ht1358, am aceeasi problema,e ca si cand la volum mic nu se deschid finalii,in afara de aceasta problema are un pasait in boxe, putin dependent de volum, se aude mai mult in difuzoarele de inalte,mentionez ca nu am experienta in reparatii, stiu doar lucruri de baza.Am desfacut amplificatorul, am o rezistenta de 270 ohmi coapta, masurata mai are 230, si care in functionare se incalzeste foarte puternic, insa nu reusesc sa imi dau seama de pe schema care e.Banui ca are legatura cu prima problema, o voi inlocui.Daca cineva are vre-o sugestie referitoare la zgomotul de fond , va rog, m-ar ajuta mult. Editat Iunie 27, 2017 de MRB Link spre comentariu
winstyle Postat Iunie 27, 2017 Partajează Postat Iunie 27, 2017 (editat) Dacă aia este schema reală a amplificatorului , nici nu mă mir că distorsionează semnalul , la ce amplificatoare de putere de slabă calitate are ... O sugestie , domnilor , ar fi să nu mai cumpărați chinezării ordinare Măsurați căderile de tensiune pe rezistentele de 200 ohmi inseriate cu prefinalii ( măsurători făcute cu volumul la zero) Postați rezultatul . In locul rezistentei de 100 ohmi , in serie cu dioda 4148 , puneți o diodă 4148 cu anodul cuplat la catodul diodei deja existente pe placă . Mare grijă să nu o conectați invers . Eventual , puteti lăsa si rezistenta de 100 de ohmi in serie cu cele două diode , după ce testati initial doar cu cele două diode . Această modificare ar trebui să elimine , sau să amelioreze distorsiunile . Pentru zgomot de fond redus , este mai complicat . Ati putea in primă fază să schimbati tranzistoarele de la intrările amplificatoarelor , cu alte tranzistoare cu factor de zgomot redus , cu beta cât mai apropiat ca valoare . Am dubii că asta va reduce substantial zgomotul de fond . O soluție și mai bună ar fi să vă cumpărați niște amplificatoare ''de firmă'' . Editat Iunie 27, 2017 de winstyle Link spre comentariu
MRB Postat Iunie 27, 2017 Partajează Postat Iunie 27, 2017 (editat) Nu cred ca e buna schema, mi-am luat de cativa ani un onkyo, int-adevar, e altceva, insa acest amplificator il am de 10 ani si doar incercam sa mai invat cate ceva. Zgomotul nu era acum ceva timp, ma gandeam la condensatorii de prin corectoru de ton, sau de decuplare. Va multumesc mult. Editat Iunie 27, 2017 de MRB Link spre comentariu
winstyle Postat Iunie 27, 2017 Partajează Postat Iunie 27, 2017 Da , poți verifica și condensatorii de decuplare . Eventual , schimbați cu alții noi . Link spre comentariu
MRB Postat Iunie 29, 2017 Partajează Postat Iunie 29, 2017 Am schimbat acea rezistenta de care vorbeam si s-a rezolvat problema distorsiunilor la volume mici, am mai adaugat un filtraj suplimentar de 2x4700 micro, simetric, s-a schimbat total, e ca nou.Problema e ca nu imi dau seama ce facea acea rezistenta(nu o gasesc in schema si e una singura, adica nu e cate una aferenta fiecarui canal, e clar ca e de putere ,cea veche era 270 ohm 5w ,rece avea 220 in afara circuitului, era coapta si daca o incalzeam cu o bricheta varia puternic rezistenta si sunt sigur ca a fost subdimensionata fiind nevoie sigur de mai mult de 5w acolo, am pus doua inseriate, una de 150 si una de 120, dintr-un televizor vechiambele ceramice si mari cel putin 10w dupa cum aratau, ca sa am suprafata mare de schimb de caldura si sa nu se mai decalibreze in timp.Mai ramane totusi o oscilatie pe care o aud in boxe, provine de la generatorul de ecou, pentru microfoane, nu se aude daca reduc magnitudinea ecoului la minim si volumul microfoanelor deasemenea, condensatorii electrolitici sigur, cand ii am, ii schimb. Aveti alta schema a acestui amplificator? Va multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum