Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

strung sna 280

Vizitator tiberiu_petrica

Postări Recomandate

am un strung sna 280 caruia i s-au dus pinioanele din cutia de viteze m-ar interesa daca are cineva si stie dimensiunile lor sau daca are cartea tehnica

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

1

• radu cnc

1

poi tocmai asta e ca daca le aveam si le vedeam le faceam altele dar din 6 viteze cate ar trebui sa fie sunt numai 2 care merg si ceva nu e in regula deoarece pe 2 randuri sunt cate doua pinioane cu aceleasi dimensiuni. adica pe acelasi rand sunt 2 pinioane identice ceea ce nu cred ca e bine doar e tot aceeasi viteza. cand l-am luat mergeau 4 viteze acum doar doua si nu ii dau de capat si gata. doar cartea tehnica ma mai poate ajutasau un cunascator al strungului

Link spre comentariu

Exista multe cauze pentru care poti avea trepte de turatie inactive, incepand de la pene forfecate si pana la parghiile de actionare uzate, sau rupte. Degeaba ai cartea masinii. problema principala, consta in studiul efectiv al cazului. Cuplezi acea treapta si vezi ce organe isi schimba starea/pozitia in cutie. Dupa mai multe astfel de incercari, iti vei da seama cam ce anume este de vina. O schema cinematica, este indispensabila, doar atunci cand vrei sa calculezi un raport de transmitere de la motor, la arborele principal.

Link spre comentariu

am dat cutia jos am demontat-o si am facut pinioanele uzate doar ca ceva nu iese la socoteala si gataexista pinioane care nu cupleaza unul cu altul deoarece sunt prea departe adica unul din ele este prea mic

Link spre comentariu

am dat cutia jos am demontat-o si am facut pinioanele uzate doar ca ceva nu iese la socoteala si gataexista pinioane care nu cupleaza unul cu altul deoarece sunt prea departe adica unul din ele este prea mic

Este un mare secret acea cutie de viteze? De ce nu faceti o poza sa vedem si noi, sa vorbim pe concret. Dumneavoatra aveti cutia in fata si nu-i dati de capat, noi doar va putem sugera generic niste cauze, fiecare cutie este diferita desi toate fac acelasi lucru.Pozeeeee....
Link spre comentariu

chiar daca merg numai doua viteze cutia am montat-o pe strung pentru ca nu imi permit sa stau cu el desfacut vezi doamne or cadea pinioanele de undeva. lucrarile nu ma asteapta asa ca am dat drumu la treaba. imi ia o groaza de timp sa o demontez si sa o pun la loc . doar in cazul cand o sa gasesc un manual sau ceva care sa stie de pinioane si dimensiunile lor o dau jos ca sa o repar in totalitate. multumesc

Link spre comentariu

da este cazul si unuia din ele. dar mentionez ca cele facute de mine sunt identice cu cele pe care le-am inlocuit. am copiat diametrul si numarul de dinti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări