Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce se poate face dintr-un CD-ROM

schnapy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• schnapy

4

• bogdan_

2

• Bala

2

• Blind

2

Top autori în acest subiect

Cu un kitt sau un montaj de constructie proprie se poate realiza un CD-player.Folosesti un montaj de control al CD-ROM-ului care il controleaza pe acesta pe interfata ATAPI iar la iesirea S/PDIF conectezi un convertor D/A.Am inteles ca rezultatele sunt excelente...

Link spre comentariu

Am vreo 3 CD-ROM-uri functionabile si n-am la ce sa le folosesc. Aveti idei, care pot fi puse si in practica, despre ce as putea sa fac din ele ????

Dar cu un CD-ROM nefuncţional ce aş putea face? Ma refer la utilizarea componentelor.
Link spre comentariu

ar fi motorasele ... driverele de la motorase, senzorii optici de pozitiemicroswitch-urilepoate convertorul D/A din unele dar nu sunt convins 100% daca se poate asta si oricum e in functie de varianta

Link spre comentariu

suport pt cana de cafea/pahar de suc etc?faci un circuitzel care sa iti scoata tava si sa o inchida...ca sa nu mai legi cd-romul la calculator(adica sa nu mai pastrezi toate circuitele).mai pui si ceva incalzire si iti poate mentine bautura calda(ca tot vine iarna).Am vazut pe net robotel facut din unitati floppy, dar din cd-rom cred ca e mai complicat. ai putea incerca sa folosesti motorul la asa ceva.

Link spre comentariu

Chiar daca e sau nu conectat la calculator, un cd-rom alimentat corespunzator va scoate "tava" la apasarea pe buton. Eu, spre exemplu, dispun de un samsung sc148F (parca) insa nu are decat buton de eject.....Da-mi o idee cum sa il transform in altceva decat suport de pahare sau mobila.....Nu de alta, insa montaj pe ide nu am avut curiozitatea&timpul sa caut

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări