Toni Marginean Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Doresc sa trec via, cam 200 de butasi, de pe araci pe spalieri de beton. Am o dilema: daca fac spalieri la 9/9/200cm, in pamant la 50cm si-i montez la distanta de 3m este in regula? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 da,dar va trebui sa bagi patru randuri de fier beton 8mm(cei originali sunt facuti la presa) Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 ...si au ,la randul lor,armatura. Fara nu se poate!Da,ii poti pune si la 3 metri. Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Eu am procedat altfel. La capetele randurilor, cam 25 m lungimea randului, am fixat zdravan spalieri din beton, groapa cam de 60 cm, intre cei doi spalieri am intins sarme, iar din 3 in 3 metri am "batut" tevi metalice procurate de la fier vechi. Ieftin si bun ! icon_jook Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 probabil ca ai via in curte,ca daca o ai la camp ma intreb cum de mai rezista acele tevi metalice,erau ciordite de mult Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Corect, am in curte cativa butuci de capsunica, din care scot anual cam 250 litri, suficient pentru mine. vecinii care au vie la camp, au cam ramas fara tevi, dar nu toti. Asta e. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Martie 11, 2014 Autor Partajează Postat Martie 11, 2014 Am fier beton o gramada, nici nu m-am gandit sa-i pun fara! Practic am tot ce-mi trebuie numai cimentul il cumpar (fier beton, pietris - sort amestecat cu nisip, cofraj in care torn direct 4 stalpi, betoniera, roaba). Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 pai atunci spor la treaba,si sa-i lasi sa se usuce bine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Vezi sa pui si etrieri...totul legat ca la orice armatura clasica. Nu incerca ale variante comode sau ieftine ca dai gres. Fara prea multa apa la material si bine vibrati. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Martie 11, 2014 Autor Partajează Postat Martie 11, 2014 Vezi sa pui si etrieri...totul legat ca la orice armatura clasica. Nu incerca ale variante comode sau ieftine ca dai gres. Fara prea multa apa la material si bine vibrati.Multumesc asa am sa fac! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Beton de calitate, agregate corespunzatoare, compozitie granulometrica corecta, armatura, vibrat corespunzator, aditivi superplastifianti, reducerea raportului apa-ciment si scaderea porozitatii (compactarea).In unele cazuri, armaturi pretensionate. Link spre comentariu
gap Postat Mai 8, 2014 Partajează Postat Mai 8, 2014 As avea si eu nevoie sa fac niste spalieri. Mi-a venit o idee (nu stiu cat de idioata). In loc de fier beton pentru armatura in lung, sa folosesc cate doua sarme de 3-3.5-4 (oricare din ele). sarmele vor fi rasucite in asa fel incat sa se tensioneze (matrita, care e si masa de vibrare va permite chestia asta). Ca etrieri, tot sarma de 3.5 - 4 (ceva mai dese probabil). Betonul va fi facut cu sorturi ca la carte si fara economie de ciment. Ar functiona o astfel de idee? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Mai 8, 2014 Autor Partajează Postat Mai 8, 2014 Si eu asa m-am gandit ca in loc de fier beton sa folosesc cablu rasucit din fire oteloase cu diametrul de 3mm care erau folosit ca suport de cablu telefonic intre stalpi. Cablu era foarte rezistent si putea sustine o scara cu telefonist cu tot. Am folosit la gard, acest tip de cablu, pentru sustinerea plasei impletite. Link spre comentariu
gap Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 E ma gandeam cu cele doua sarme rasucite din doua motive: 1. Obtin pretensionare 2. Se lucreaza mult mai user. Fierul de 6 vine la colac. Pana il indrepti, iti dai demisia . Si la 250 de stalpi.... 3. Betonul ar trebui sa adere mai bine la spirala formata de cele doua sarme rasucite. Matrita vreau sa o fac de 15 stalpi 8cm X (9-7)cm X 240 cm. Va fi asezata pe jumatati de arcuri de dacie, cu excentricele de vibrare aferente. Link spre comentariu
yo9gcc Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 Si stalpii de curent tot cu cablu rasucit din otel sunt armati dar acolo este foarte intins, la capetele cofragului sunt fixate cablurile cu ajutorul unor piulite speciale dupa care rasucesc piulitele pana cablul este foarte intins si se decofreaza dupa cateva zile. Deci e buna ideea cu cablu de otel dar sa gasesti o posibilitate de a le intinde cat mai bine in matrita. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum