Vizitator alexvicol Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Salut, Am cumparat un stabilizator de tensiune de 10KVA Well ( http://www.dedeman.ro/ro/electrice/prel ... va-wl.html ) care dupa vreo 2 luni de functionare a inceput sa scoata un sunet destul de stresant care variaza , uneori e mai tare alteori mai incet ( un fel de zbarnait ) In 80% din timp nu scoate acel sunet, dar seara cand incepe sa varieze tensiunea si scade scoate si sunetul, iar cand sare la o alta valoare sunetul se opreste. Nu am reusit sa gasesc un tipar. Aveti idee de la ce poate fi si cum se poate rezolva? Nu as vrea sa il deconectez de la retea sa il trimit in service. Link spre comentariu
validae Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Ai niste spire care nu sunt bine fixate mecanic (impregnate cu lac) si cand creste curentul pe acea sectiune, incep sa vibreze. Tipic pentru lucrurile facute acum. Nu se mai fac cum se faceau odata Asta nu constituie insa obligatoriu un semn de defect sau posibila defectare. Link spre comentariu
Vizitator alexvicol Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Din raspunsul tau inteleg ca singura solutie este service ul sau schimbarea cu altul. Link spre comentariu
validae Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Nu inseamna neaparat ca s-a defectat, poate doar vibreaza in zona mai solicitata a bobinajului.Daca il desfaci se poate vedea situatia mai bine, nu trebuie sa mergi la service doar ca zbarnaie, cata vreme functioneaza in parametri. Link spre comentariu
Vizitator alexvicol Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Da, am inteles ca probabil nu e defect doar ca as vrea sa rezolv cumva problema. Daca il desfac pierd garantia. Link spre comentariu
validae Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Doar daca e sigilat pierzi garantia, daca nu are sigiliu vizibil sau surub special pe care sa-l fortezi, poti sa-l desfaci cu grija si sa vezi care e problema.Poate se rezolva cu o picatura de superglue unde trebuie si nu mai pierzi timpul pe la garantie, cel mai probabil nu vor face decat sa ti-l trimita inapoi dupa doua saptamani la fel. Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Suscriu. Nu numai executia nu mai este cum era, ci si service-ul. Foarte posibil ca ei fie sa nu constate defectul (de exemplu nu incarca aparatul cu sarcine la care apare zgomotul) fie pur si simplu nu considera ca fiind un defect. Totusi asemenea vibratii pot produce efecte nedorite; daca vibreaza o tola, nu-i bai, dar daca se misca niste spire, emailul se va "roade" si se va strapunge electric izolatia (la bobinaje era o cerinta tehnologica de "ancorat" sau fixat sarma, sa nu se frece spirele alaturate)Colegul Vali are dreptate: daca nu are vreun sigiliu (am mai vazut suruburi acoperite cu plastilina, ca pe vremuri, destul de recent, dar exista si alte forme de "sigilare", suruburi cu cap frezat, de exemplu!), incercati sa-l desfaceti, cu grija pentru a nu lasa urme (zgarieturi); dintr-un tub (pe vremuri era cauciuc, acum cu cateva zeci de centimetri de furtun de plastic) de jumate de tol sau mai subtire se improvizeaza un "stetoscop" cu care se identifica sursa zgomotului. De obicei e o tola dezlipita, la marginea pachetului; lipiti-o cu epoxi (poxipol) sau puteti incerca cu cianoacrilat (super glue sau picatura) Daca e din bobinaj e mai complicat de incleiat, insa procedeul e asemanator, dificultatea e de a introduce cleiul pe de o parte, pe de alta faptul ca poate exista izolatie suplimentara (folie) care complica accesul)Sau puteti apela la cineva mai priceput, dar in care sa aveti incredere... Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 Nici un feed-back.... Baremi sa de fi dat un raspuns "evaziv"... Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 De unde stiti ca e cu tole? in denumirea produsului scris "servomotor". Imi dau cu parerea ca are autotransformator si un biet motor ce nu va rezista prea mult. (mai ales daca tensiunea la retea tot variaza). Cred ca poate vibra bobinajul sau chiar peria colectoare ce se "plimba" pe autotransformator. In cazuri foarte rare sunetul respectiv poate proveni chiar si de la motoras (lipsa sau histerezis insuficient din placa electronica) Am mari dubii ca respectiva cutiuta chiar poate sustine un consum de 6kW Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 Pai in acest caz sunetul poate fi produs si de motorul sau reductorul stabilizatorului.Nu este cumva vreun"chinezism"stabilizatorul cu pricina?M-as mira sa nu fie. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 Poate să fie cauzat de un scurtcircuit temporar apărut între două spire alăturate, atunci când cursorul calcă pe amândouă la un moment dat. Am văzut nu o dată asemenea defect la autotrafuri reglabile. În timp spirele se deteriorează și pot provoca distrugerea trafului prin străpungere continuă. Ar trebui totuși desfăcut stabilizatorul și verificat cu atenție. Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 (editat) De unde stiti ca e cu tole? E o posibilitate. in denumirea produsului scris "servomotor". Imi dau cu parerea ca are autotransformator si un biet motor ce nu va rezista prea mult. (mai ales daca tensiunea la retea tot variaza). Corect. Cele mai multe "stabilizatoare" sunt construite cu autotransformatoare pe miez toroidal. Cred ca poate vibra bobinajul sau chiar peria colectoare ce se "plimba" pe autotransformator. perie colectoare avr.jpg In cazuri foarte rare sunetul respectiv poate proveni chiar si de la motoras (lipsa sau histerezis insuficient din placa electronica) Am mari dubii ca respectiva cutiuta chiar poate sustine un consum de 6kW De ce nu? In fond autotransformatorul trebuie sa "manuiasca" numai diferenta de tensiune la curentul puterii aceleia "mari" (exemplu: la 4,4kw la 220 volti avem 20 de amperi; daca trebuie efectuata o corectie de 10%, puterea care "trece" prin miezul autotransformatorului e 10% x 220 x 20=440w. Cum watii astia chinezesti sunt mai mici decat aia cu care am facut eu studiile (lasand glumele cu chinezi, s-au facut si materiale magnetice mai bune de la sfarsitul anilor '70), miezul autotrafului nu va fi ca pentru 6Kw...) Editat Iunie 25, 2014 de blazeu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum