Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circular de banc

Toni Marginean

Postări Recomandate

DA, un TS55 - second ar fi ok daca functioneaza bine. Pe langa TS55 ai nevoie de sina de ghidare care nici aia nu e ieftina (vreo 400lei) si o panza dedicata pt pal melaminat. Atentie, exista panza cu 48 de dinti pentru lem si exista panza cu 48 de dinti pentru pal care costa vreo 300lei!

Prin urmare, una peste alta nu iesi ieftin cu TS55.

Editat de ahegyes
Link spre comentariu

Poate ca si circularul deviaza din cauza ca panza nu e paralela cu sasiul ? 

Se pare ca finetea taieturii unei panze e determinata si de geometria dintilori -cele mai fine taieturi se fac cu  TCG sau Hi-ATB.

Sawblades_5F00_anatomy1.jpg

Link spre comentariu
La 11.09.2018 la 9:35, ahegyes a spus:

Panzele le achizitionez de la un magazin care vinde scule. Iti dau un link: www.criano.ro

Compasul folosit de mine - defapt sunt vreo 3 sau 4 - l-am facut eu. Am sa fac ceva poze si cu el (ele) si am sa le pun aici sa le vezi. Daca eventul vei avea intrebari legat de executie am sa iti raspund.

M-am gandit sa achizitionez un asemenea compas : http://www.audioalchemy.ro/carte/unelte.htm

La primul din lista fac referire, insa nu stiu care sunt diametrele minime/maxime care se pot face, probabil ca ar trebui sa sun si sa intreb.

Link spre comentariu

Poti sa cumperi, dar eu zic ca e pacat sa dai banii pe ceva care poti sa construiesti singur. In functie de ce freza ai se pot face(construi) mai multe tipuri de compas, fiecare cu avantaje si dezavanraje.

Ultimul compas pe care mi l-am construit e asemanator cu cel trimis de tine. Stiu ca am promis ca am sa fac poze ca sa iti arat dar am uitat. Sper ca in seara asta sa nu uit si sa iti fac cateva imagini. Adica na, e aiurea sa dai 150lei pe o chestie care o poti face intr-o dupamasa si te costa maxim 20-30lei. Spune-mi ce freza ai si in fubctie de ea am sa iti recomand compasul cel mai potrivit.

Link spre comentariu

Uite, in imaginile de mai jos este unul dintre compasurile facute de mine, cel care seamana cu ceea ce doresti tu sa cumperi. Asta e o varianta mai complicata. Am si variante mai simple, am sa iti dau poze si cu alea.

IMG_4555.JPG

IMG_4556.JPG

IMG_4557.JPG

IMG_4558.JPG

IMG_4559.JPG

IMG_4560.JPG

IMG_4561.JPG

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări