Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie CNC pe batiu recuperat

snipson

Postări Recomandate

Batiul este din fier, nu stiu daca turnat sau sudat. Cantareste cam 3500-4000 kg. Nu are comanda. Exact ce este in poza pot sa iau. Nu stiu daca ar merge frezat in fier sau aluminiu macar.

Batiul este super rigid + ca are o forma inchisa.

In otel merge fluierand.

Link spre comentariu

Daca folosesti bucla inchisa nu ai problema asta dar poti sa pui si un encoder sau o scala digitala care sa comunice cu mach3 

eu din ce stiu la sistemele astea cu bucla inchisa cu controllere hobby daca o axa se opreste celelalte merg inainte, sa imi spui daca nu e asa.un controller destept coreleaza axele intre ele, aia e de fapt bucla inchisa adevarata care te ajuta in prelucrare nu la homing.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Salutare,

Am gasit un batiu de la ceva utilaj si vreau sa construiesc un banzic cu panglica. Este compus din doua sectiuni de 6x2 m. Prima sectiune care se si vede in poza contine si caruciorul care se deplaseaza pe a doua sectiune. Dupa cum se vede miscarea este asigurata de pinion si cremaliera. Exista si servomotorul cu reductor si pinion.

Intentionez sa construiesc un utilaj automat. Voi folosi un PLC si o interfata gen touchpanel (HMI) Siemens. Practic sa fie CNC.

Ceva in genul:

https://www.youtube.com/watch?v=DWErL8YuBHk

https://www.youtube.com/watch?v=NrPk4SHG4fo

Este realizabil utilajul?

2wfpkjd.jpg

s1jf4p.jpg

Editat de snipson
Link spre comentariu

Desigur ca este realizabil. Dar se poate mult mai simplu decat acolo, daca faci cu panza orizontala. In cazul asta rotile vin pe laterale, panza taie pe deasupra mesei si se intoarce pe dedesubt.

Link spre comentariu

In primul rand sunt limitat de bransamentul electric. Nu pot folosi motor mai mare de 7.5kw. Intentionez sa folosesc un motor diesel(am unul de 50-60hp).

In al doilea rand, nu mai vreau sa folosesc panglica. Trebuie ascutite panzele des, din cand in cand taie stramb(cand e panza mai uzata sau este cioturos busteanul, sau fibros), trebuie racire cu apa, trebuie curatata scoarta sau spalata sa nu fie nisip/ pietre ca uzeaza panza repede, etc.

Daca fac mecanismul fix pot folosi partea mecanica exact cum este. Cremaliera este montata pe carucior si daca as face mecanismul mobil ar trebui sa folosesc lant ori sa mai cumpar inca 6 m de cremaliera, plus ca trebuie montata pe batiu. Prea multe modificari si nu cred ca o sa iasa mai bine decat acum. De abia la primavara voi putea asambla utilajul. Acuma l-am depozitat in curte si astept sa vina caldura sa pot face fundatia. Pana una alta voi face partea electrica. Am deja panoul operator, PLC-ul si restul de piese. Mecanismul de miscare pe latime il voi face ultima data. Partea hidraulica inca nu-i achizitionata.

Vreau sa termin in prima faza tot ce tine de fixat si miscat lemnul. Sa fie un utilaj de sine statator. Apoi mecanismele pentru debitare, rindeluire, poate chiar frezare, vor fi proiecte separate.

In clipul de mai jos se poate observa mai exact ce doresc sa obtin.

https://www.youtube.com/watch?v=NrPk4SHG4fo

5wgl5u.jpg

16k591e.jpg

Editat de snipson
Link spre comentariu

Eu am reparat asa ceva si nu avea nici cremaliera nici lant.

Era pe baza de cablu otel miscarea dus intors, cu motor electric.

Holzhauer xxxx nu mai tin minte de 8 ani .

Plc mitsubishi cu hmi cimrex si invertor pompa hidraulica tot mitsubishi.

Editat de dorofteius
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări