bogdan_eduard_daniel Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Acum ceva timp m-am apucat de facut un amplificator pe care din motive de lipsa de timp nu l-am mai terminat.M-am apucat sa-l termin si am facut si un corector de ton pentru acesta dupa o schema gasita pe acest site.Mi s-a reprosat ca sunt cam insistent cu intrebarile dar asta pentru ca nu ma lamurea nimeni si chiar mi-au fost inchise topicurile .Pe acesta l-am deschis pentru a demonstra ca nu stiu doar sa pun intrebari...ci mai duc si la bun sfarsit cate ceva.Amplificatorul functioneaza,versiunea de cablaj fiind testata mai demult pentru un prieten.Mie mi-a placut cum suna.Corectorul de ton inca nu l-am alimentat deoarece nu am avut conzii de 2,2u nepolarizati.Astept pareri! Link spre comentariu
K1nderu Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Frumos proiect! sa-l stapanesti sanatos,auditii placute! Link spre comentariu
zal Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Nu mi-a plăcut schema nici cînd am văzut-o prima dată prin anii 80 în Tehnium. Dar asta e o părere personală. Dacă vrei ca diful să nu danseze înainte şi înapoi prea mult pînă se stabilizează regimul de funcţionare al amplifului, micşorează C5 la vreo 47uF şi pune-l la 100V şi sortat ptr pierderi cît mai mici. C7,8 sînt exagerat de mari, 100...220pF/250V ceramici erau suficienţi ca să nu înfunde răspunsul la înalte, sper că şi C3,6 i-ai pus tot ceramici la 250V. R9,10,11,20 la minim 1W real, T4 merita unul mai puternic, măcar un BD237 pe un radiator mic. La P1 fă ştrap între cursor şi capătul dinspre R7, aşa nu se ard finalii dacă semireglabilul e defect şi T3 superdiodă era bun un KSE340, fiind izolat se poate prinde pe radator mai bine ca BC-ul. Şi limitatorul e dimensionat aiurea, dar măcar D2,3 schimbă-le cu 1N4003...4007 ca să nu le înlocuieşti prea des. Link spre comentariu
bogdan_eduard_daniel Postat Martie 12, 2014 Autor Partajează Postat Martie 12, 2014 Am atasat si cablajul desenat in eagle pentru corectorul de ton. Link spre comentariu
chiricarc Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Salut, poti sa mai pui inca o data cablajul in eagle ? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Felicitari pentru realizare. Daca tu esti multumit e perfect. Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Salut, poti sa mai pui inca o data cablajul in eagle ? As fi incercat eu sa te ajut cu un PDF al cablajului desenat de mine, dar se pare ca deja am depasit limita de upload si nu pot atasa direct pe forum. Cam asa arata cablajul corectorului desenat de mine: , 1 Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 (editat) Fa o arhiva si apoi incarc-o pe google drive sau dropbox apoi pui link aici Recunosc ca ma bate si pe mine gandul sa incerc varianta asta a lui Rod Elliott, am niste operationale luate de pe la Texas Instruments si le-as pune la treaba Editat Aprilie 25, 2014 de maxente Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 27, 2014 Partajează Postat Aprilie 27, 2014 Cablajul & Silkul Corectorului de Ton desensat de mine, in format PDF scara 1:1 https://www.dropbox.com/s/11rbpmqnsrzcsxt/Cablaj%20%26%20Silkscreen%20Corector%20de%20Ton.pdf Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Salutare colegi, ma puteti ajuta si pe mine cu schema corectorului, sau mai bine zis fisierul pentru eagle? Cand am achizitionat condensatorii pentru corector am facut o greseala si i-am luat la tensiuni de functionare mai mari, rezultand dimensiuni fizice mai mari. Nu pot folosi schemele de cablaj prezentate de voi din cauza conzilor care sunt mai mari si care nu au loc pe placuta. Mi-ar fi mai usor sa modific in eagle dimensiunea conzilor decat sa fac tot circuitul de la 0. Link spre comentariu
bogdan_eduard_daniel Postat Aprilie 30, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Pentru cei care vreti cablajul in eagle lasati o adresa de mail pe privat si in cel mai scurt timp il veti primi. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Am increcat sa realizez schema in eagle. Poate sa-mi spuna cineva daca este corecta mai ales pe partea de integrate/potentiometrii? ( http://uploadimage.ro/viewer.php?file=0060_corector_ton_yvwt.png ) Link spre comentariu
mikella Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 O intrebare pentru domnul Geomar, ai realizat si fizic corectorul sau doar desenat? Intreb asta pentru ca este o rezistenta cu un pin in aer( asta nu ar fi o problema mare), iar potentiometrii de la bas si inalte functioneaza pe dos. In sensul ca spre dreapta atenueaza si spre stanga mareste, cel de volum si de balans functioneaza corespunzator. Cel putin asa functioneaza la mine. Iar valorile rezistentelor nu mai sunt aceleasi ca pe saitul domnului Rod Eliot, ai vrut sa modifici parametrii corectorului prin asta? Cu valorile componentelor din pdf baga bas cu gramada si mai putin inalte. Urmeaza sa incerc si cu valorile din schema originala. Sanatate! Link spre comentariu
GeoMar Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 (editat) NU am realizat (inca) fizic corectorul, doar am proiectat/desenat cablajul pentru el, am in plan realizarea lui pentru un amplif cu doua kituri (100W) de la colegul @sorteh Versiunea de pe forum are cateva greseli (aceea rezistenta cu un pin in aer, etc), greseli observate si remediate cu ajutotul userului @babic2005, caruia iam dat varianta modificata/retusata spre realizare. Valorile pieselor ... am modificat cateva valori la specificatiile/indicatiile userilor care au realizat acest corector. P.S. FARA domnul GeoMar, doar simplu GeoMar. Editat Iunie 27, 2014 de GeoMar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum