Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutati-ma si pe mine cat mai repede macar cu o idee

bogdan exit

Postări Recomandate

salut,trebuie sa-i pun unui prieten pe o masina la filtrul de aer un ventilator pe care el mi-a dat ca are urmatoarele date tehnice 12V 13.1A 172Wtrebuie sa-i fac un variator de turatie sau un stabilizator de tensiune si sa se tureze cand accelereaza adica sa-i iau o comanda ori de pe un turometru ori de pe pedala de acceleratie sau alcevadati-mi si mie o idee sau o schema ca la tata amperaj chiar nu stiuva multumesc mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• bogdan exit

1

• one

1

Top autori în acest subiect

nu vad sensul unui regulator electronic, in cazul asta..

o simpla comanda data de un releu, care poate fi comandat direct cu un microintrerupator sau printr-un tranzistor care este comandat de un microintrerupator.... cum ti-am desenat mai jos sau folosint un LM2907/2917 sa cupleze releul la o anumita turatie si atunci iei semnalul de pe minusul bobinei (vezi datasheet-ul de la http://www.national.com/pf/LM/LM2917.html )

Link spre comentariu

E diesel sau cu aprindere? Oricum, tot de la turometru vei lua semnal...Semnalul de la turometru il aplici unui monostabil. Durata impulsului monostabilului este durata minima dintre impulsurile aplicate turometrului, bineinteles la turatie maxima. Cand turatia este mica, acesta va furniza impulsuri de o anumita perioada, si pauza. La cresterea turatiei, pauza se reduce, astfel creste factorul de umplere a impulsului.Problema este ca raspunsul ventilatorului nu este rapid, astfel ca, dupa apasarea pedalei de acceleratie, turatia creste, apoi ventilatorul introduce mai mult aer, care are ca efect cresterea in continuare a turatiei. Tentatia, in acest caz, este de reducere a acceleratiei, prin ridicarea piciorului de pe pedala.Astfel, se produce o oscilatie, o instabilitate care poate fi deranjanta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări