Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator laptop 15v la 12v

emy_dx

Postări Recomandate

Buan ziua.

Am acest alimentator de Toshiba de 15v si 4A,pe care vreau sa-l modific la 12v.Poate este cineva mai experimentat sa ma lamureasca si pe mine ce ar trebui modificat.O sa atasez 2 poze fata/spate a pcb-ului.

In primar este construit cu IC DAP8A si secundar cu IC DAS001.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emy_dx

2

• Dr.L

1

• UDAR

1

• Radiotelegrafist

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

daca il modifici pentru 12v sigur nu vei mai avea 4amperi,si eu folosesc unul de 14,4volti tot la 4amperi si merge excelent,eu zic sa il lasi asa nu se va intimpla nimic(amperajul este mai important)

Link spre comentariu

Am reusit sa termin modificarea,si anume:am marit rezistenta R59(5K) cu 2 rezistente inseriate 4K7 si 2K2 (6K9),acum am tensiunea de 12v.Va multumesc,o zi buna tuturor.

Link spre comentariu

daca il modifici pentru 12v sigur nu vei mai avea 4amperi,si eu folosesc unul de 14,4volti tot la 4amperi si merge excelent,eu zic sa il lasi asa nu se va intimpla nimic(amperajul este mai important)

O informatie cel putin indoielnica:Curentul trebuie scazut cand crest tensiunea de iesire. Daca tensiunea de iesire scade, atunci curentul nu are nici un motiv sa scada si el!Foarte multi consumatori de 12V se defecteaza (in cel mai rau caz, doar le scade drastic viata!), daca sunt alimentati la 14,4V!Asa ca nu mai da sfaturi d-astea absolute...@emy_dx -felicitari!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări