Vizitator ik Postat Octombrie 25, 2006 Partajează Postat Octombrie 25, 2006 Are cineva posibilitatea de a obtine MCU ce au si PHY/MAC?M-ar integersa mult MAXIM DS80C410 sau MC9S12NE64.A lucrat cineva cu asa ceva? Link spre comentariu
bogdanm Postat Octombrie 26, 2006 Partajează Postat Octombrie 26, 2006 Din cate stiu io, cam singura combinatie de MCU + MAC + PHY e asta: http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... m=en027905 N-am lucrat direct cu ele, doar cu ENC28J60 separat, care e core-u de Ethernet folosit de microcontrollerele de mai sus. Destul de usor de lucrat cu el, jucaria mea a mers din prima fara probleme. Dezavantul e ca nu e 10/100, doar 10, si in unele cazuri pot aparea probleme de interconectare in retele de 100. Pentru restu de piata (MCU + MAC, fara PHY) trebuie sa gasesti un PHY. Asta nu e chiar asa simplu, deoarece se gasesc destul de greu (pe la noi probabil aproape deloc). In principiu, cand alegi PHY-u trebuie sa fii atent la tipu de interfata (MII sau RMII, probabil 90%+ folosesc exclusiv MII) si cam atat. Daca vrei postez aici o lista de PHY-uri, ca am cercetat problema la un moment dat. Link spre comentariu
cristianp Postat Octombrie 26, 2006 Partajează Postat Octombrie 26, 2006 Are cineva posibilitatea de a obtine MCU ce au si PHY/MAC?M-ar integersa mult MAXIM DS80C410 sau MC9S12NE64.Am eu 2 bucati disponibile de MC9S12NE64 daca te intereseaza. Link spre comentariu
bogdanm Postat Octombrie 26, 2006 Partajează Postat Octombrie 26, 2006 S-ar putea sa am si eu un DS80C410, cand ajung acasa te anunt. Daca il am ti-l dau gratis, l-am primit ca sample si de atunci n-am avut timp de el, poate la tine are o soarta mai buna Link spre comentariu
Vizitator ik Postat Octombrie 26, 2006 Partajează Postat Octombrie 26, 2006 Din cate stiu io, cam singura combinatie de MCU + MAC + PHY e asta:http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... m=en027905Fara indoiala e o idee buna, numai ca imi ramine o singura intrebare: cum ajung ele aici la noi? si cit va costa transportul?Pentru inceput am nevoie de 2 chipuri, sa ma conving ca le voi putea folosi, si dupa asta tre de facut rost. Ceea ce priveste microchip - e cel mai bun la moment, ca anume cu el si este experienta, dar nu e obligator, pur si simplu nu stiu unde pot fi gasite aceste chipuri. Link spre comentariu
Vizitator ik Postat Octombrie 26, 2006 Partajează Postat Octombrie 26, 2006 S-ar putea sa am si eu un DS80C410, cand ajung acasa te anunt. Daca il am ti-l dau gratis, l-am primit ca sample si de atunci n-am avut timp de el, poate la tine are o soarta mai buna Super, ca anume acesta as vrea sa-l incerc intii de toate, am incercat si eu s obtin sample, dar nu vor fi inca vreo luna. Zim-mi daca l-ai gasit, daca l-ai gasit, ne lamurim noi cumva Link spre comentariu
Vizitator ik Postat Octombrie 26, 2006 Partajează Postat Octombrie 26, 2006 Am eu 2 bucati disponibile de MC9S12NE64 daca te intereseaza.Ma intereseaza, nu le folosesti la moment? ca eu deja copii CodeWarior :tonqe: Link spre comentariu
bogdanm Postat Octombrie 26, 2006 Partajează Postat Octombrie 26, 2006 Fara indoiala e o idee buna, numai ca imi ramine o singura intrebare: cum ajung ele aici la noi? si cit va costa transportul?Pentru inceput am nevoie de 2 chipuri, sa ma conving ca le voi putea folosi, si dupa asta tre de facut rost. Ceea ce priveste microchip - e cel mai bun la moment, ca anume cu el si este experienta, dar nu e obligator, pur si simplu nu stiu unde pot fi gasite aceste chipuri.Pai ar fi mai multe variante, cred:- incerci sa comanzi sample-uri. Evident, la noi in tara nu mai merge :finga: , asa ca ar trebui sa gasesti pe cineva p-afara.- incerci sa comanzi cateva bucati de la Comet (distribuitor oficial Microchip). S-ar putea sa ai noroc si sa aduca si cantitati mici.- incerci numai cu ENC28J60, pentru ca acolo e de fapt toata partea de retea. Poti sa incerci chiar ENC28J60 + PIC extern, teoretic e exact acelasi lucru ca ala mare si integrat.Not yet @ home. Link spre comentariu
Vizitator ik Postat Octombrie 27, 2006 Partajează Postat Octombrie 27, 2006 Si inca ceva, are cineva incarcari cu freescale? Link spre comentariu
Vizitator KiCU Postat Aprilie 19, 2007 Partajează Postat Aprilie 19, 2007 Din cate stiu io, cam singura combinatie de MCU + MAC + PHY e asta:http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... m=en027905N-am lucrat direct cu ele, doar cu ENC28J60 separat, care e core-u de Ethernet folosit de microcontrollerele de mai sus. Destul de usor de lucrat cu el, jucaria mea a mers din prima fara probleme. Dezavantul e ca nu e 10/100, doar 10, si in unele cazuri pot aparea probleme de interconectare in retele de 100.Pentru restu de piata (MCU + MAC, fara PHY) trebuie sa gasesti un PHY. Asta nu e chiar asa simplu, deoarece se gasesc destul de greu (pe la noi probabil aproape deloc). In principiu, cand alegi PHY-u trebuie sa fii atent la tipu de interfata (MII sau RMII, probabil 90%+ folosesc exclusiv MII) si cam atat. Daca vrei postez aici o lista de PHY-uri, ca am cercetat problema la un moment dat.fratilor... sa stiti ca se poate pune stiva IP si pe un ATmega8... nu va trebuie neaparat o solutie embedded ethernet... si conectivitatea... 100 :toimonster: Link spre comentariu
bogdanm Postat Aprilie 19, 2007 Partajează Postat Aprilie 19, 2007 Se poate, da ce rost are cand poti avea totul intr-un chip? Mai ales daca n-ai nevoie de 100. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum