Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MCU cu Ethernet

Vizitator ik

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanm

4

• cristianp

1

Top autori în acest subiect

Din cate stiu io, cam singura combinatie de MCU + MAC + PHY e asta:

http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... m=en027905

N-am lucrat direct cu ele, doar cu ENC28J60 separat, care e core-u de Ethernet folosit de microcontrollerele de mai sus. Destul de usor de lucrat cu el, jucaria mea a mers din prima fara probleme. Dezavantul e ca nu e 10/100, doar 10, si in unele cazuri pot aparea probleme de interconectare in retele de 100.

Pentru restu de piata (MCU + MAC, fara PHY) trebuie sa gasesti un PHY. Asta nu e chiar asa simplu, deoarece se gasesc destul de greu (pe la noi probabil aproape deloc). In principiu, cand alegi PHY-u trebuie sa fii atent la tipu de interfata (MII sau RMII, probabil 90%+ folosesc exclusiv MII) si cam atat. Daca vrei postez aici o lista de PHY-uri, ca am cercetat problema la un moment dat.

Link spre comentariu

Din cate stiu io, cam singura combinatie de MCU + MAC + PHY e asta:http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... m=en027905

Fara indoiala e o idee buna, numai ca imi ramine o singura intrebare: cum ajung ele aici la noi? si cit va costa transportul?Pentru inceput am nevoie de 2 chipuri, sa ma conving ca le voi putea folosi, si dupa asta tre de facut rost. Ceea ce priveste microchip - e cel mai bun la moment, ca anume cu el si este experienta, dar nu e obligator, pur si simplu nu stiu unde pot fi gasite aceste chipuri.
Link spre comentariu

S-ar putea sa am si eu un DS80C410, cand ajung acasa te anunt. Daca il am ti-l dau gratis, l-am primit ca sample si de atunci n-am avut timp de el, poate la tine are o soarta mai buna :)

Super, ca anume acesta as vrea sa-l incerc intii de toate, am incercat si eu s obtin sample, dar nu vor fi inca vreo luna. Zim-mi daca l-ai gasit, daca l-ai gasit, ne lamurim noi cumva
Link spre comentariu

Fara indoiala e o idee buna, numai ca imi ramine o singura intrebare: cum ajung ele aici la noi? si cit va costa transportul?Pentru inceput am nevoie de 2 chipuri, sa ma conving ca le voi putea folosi, si dupa asta tre de facut rost. Ceea ce priveste microchip - e cel mai bun la moment, ca anume cu el si este experienta, dar nu e obligator, pur si simplu nu stiu unde pot fi gasite aceste chipuri.

Pai ar fi mai multe variante, cred:- incerci sa comanzi sample-uri. Evident, la noi in tara nu mai merge :finga: , asa ca ar trebui sa gasesti pe cineva p-afara.- incerci sa comanzi cateva bucati de la Comet (distribuitor oficial Microchip). S-ar putea sa ai noroc si sa aduca si cantitati mici.- incerci numai cu ENC28J60, pentru ca acolo e de fapt toata partea de retea. Poti sa incerci chiar ENC28J60 + PIC extern, teoretic e exact acelasi lucru ca ala mare si integrat.Not yet @ home.
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator KiCU

Din cate stiu io, cam singura combinatie de MCU + MAC + PHY e asta:http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... m=en027905N-am lucrat direct cu ele, doar cu ENC28J60 separat, care e core-u de Ethernet folosit de microcontrollerele de mai sus. Destul de usor de lucrat cu el, jucaria mea a mers din prima fara probleme. Dezavantul e ca nu e 10/100, doar 10, si in unele cazuri pot aparea probleme de interconectare in retele de 100.Pentru restu de piata (MCU + MAC, fara PHY) trebuie sa gasesti un PHY. Asta nu e chiar asa simplu, deoarece se gasesc destul de greu (pe la noi probabil aproape deloc). In principiu, cand alegi PHY-u trebuie sa fii atent la tipu de interfata (MII sau RMII, probabil 90%+ folosesc exclusiv MII) si cam atat. Daca vrei postez aici o lista de PHY-uri, ca am cercetat problema la un moment dat.

fratilor... sa stiti ca se poate pune stiva IP si pe un ATmega8... nu va trebuie neaparat o solutie embedded ethernet... si conectivitatea... 100 :toimonster:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări