Vizitator damblagitu Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Am cateva corpuri cu led de 1050mA 20W si trafurile de 20W 500mA ce se intampla daca le montez asa?nu ar trebui si traful de 1050mA? Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Am cateva corpuri cu led de 1050mA 20W si trafurile de 20W 500mA ce se intampla daca le montez asa?nu ar trebui si traful de 1050mA?Ledurile nu se alimenteaza oricum. Trebuie sursa de current constant de 1Ah sau 1050mA la tensiunea ceruta de led. Alimentate cu transformator trebuie punte redresoare stabilizator de tensiune de current si randamentul este in balarii. Adica o sa consume 40-50W pentru a alimenta un led de 20W. Link spre comentariu
Ticu Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 In primul rand trebuie sa fie identice tensiunile, de care nu ai spus nimic (12 Volti ?).Puterea (Watti) si curentul (mA sau Amperi) asigurate de sursa trebuie sa fie egale sau mai mari decat cele ale consumatorului (lampii). In caz contrar se "arde" sursa.Transformatorul (in sensul strict al cuvantului) da curent alternativ. Ledurile se alimenteaza la curent continuu. In plus mai trebuie o limitare de curent.In limbaj inexact se mai zice "transformator" pentru un alimentator care contine si redresorul si eventual stabilizatorul ce livreaza tensiune continua.Corpul de iluminat poate sa contina limitatorul de curent (o simpla rezistenta sau un driver mai complex). Sper ca aceste lucruri se intampla si in cazul tau. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Ce inseamna 'il' din titlu? Link spre comentariu
Alexutz Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Pe ce scrie 1050mA? E in datasheet-ul ledului? Mai bine pune poze, sa intelegem mai usor! Link spre comentariu
Vizitator damblagitu Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 IL din titlu = iluminat.am primit corpurile din italia si mi-au comunicat ca nu este nici o problema si am mai intrebat si eu .am pus o poza cu ceea ce scrie pe led si ceea ce scrie pe sursa de alimentare a ledului .MS Link spre comentariu
Alexutz Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Iti trebuie o sursa cu aceeasi plaja de tensiune pe iesire dar la curent dublu. Se poate cu o sursa de laptop universala, modificata, si un regulator serie cu 2 tranzistori. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Am cateva corpuri cu led de 1050mA 20W si trafurile de 20W 500mA ce se intampla daca le montez asa?nu ar trebui si traful de 1050mA?Nu se intampla nimic, vor functiona foarte bine. Vor lumina totusi mai putin, corespunzator curentului de numai 500mA dar in schimb vor avea o viata lunga si linistita. Link spre comentariu
Vizitator damblagitu Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Nu se vor arde sursele, in timp? Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Sunt foarte bune sursele nu se ard. Un led nu trebuie alimentat la current mare merge cu 500mA. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Nu se vor arde sursele, in timp?Nu, ca sunt surse de curent constant! N-ai cum sa le suprasoliciti...Ba mai mult, o sursa d-aia poate alimenta 2 lampi cu led, puse in serie. Fiecare va lumina corespunzator curentului de 500mA.Cred ca merg puse in paralel 2 surse, prin cate o dioda. Si astfel se pot alimenta 2 lampi cu 2 surse, la puterea nominala. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Nu se vor arde sursele, in timp?Nu, ca sunt surse de curent constant! N-ai cum sa le suprasoliciti...Ba mai mult, o sursa d-aia poate alimenta 2 lampi cu led, puse in serie. Fiecare va lumina corespunzator curentului de 500mA.Cred ca merg puse in paralel 2 surse, prin cate o dioda. Si astfel se pot alimenta 2 lampi cu 2 surse, la puterea nominala. Este foarte buna solutia cu inseriatul lampilor, si ulterior conectarea in parallel a doua surse. Felicitari ! :aplauze Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum