Untold Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Am achizitionat 2 tuburi NOS ca in titlul si va rog, daca stie cineva, sa-mi recomandati o schema de amplificator pt casti cu aceste tuburi pt 300 ohmi dar fara trafo out. Eu am cautat ceva pe Google, dar n-am gasit ce vroiam. Mai e problema cu soclurile pt ele, incerc sa dau unui frezor sa mi le faca din teflon. Am gasit o schema interesanta, dar e cu traf de iesire. Sau s-o incerc pe asta?: Multumesc. Link spre comentariu
tobi Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 eu gasisem candva schema unui Little Dot2 pe un sait italian,dar a sters-o. A lasat doar cablajul-lampa finala fiind 4p1s echivalenta lui 4p1l. Link spre comentariu
tobi Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 schema se cam poate deduce....cu valorile pieselor e mai nasol. Eu detin aparatul l-am desfacut odata...am remarcat niste leduri albastre cred ca in catozii lampilor mici care dau impresia ca se aprind in albastru. Link spre comentariu
tobi Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Daca vrei un amplif. bun pt. casti de 300 ohm, incearca schema de mai jos a lui wheatfield audio ha2-care a iesit din fabricatie de mult, dar a aparut in varianta noua la 5000 dolari,sub denumirea de Apex Teton. Eu am construit schema asta si pot sa spun ca suna de rupe pe casti de 120-300 ohm. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 10, 2014 Autor Partajează Postat Martie 10, 2014 Multumesc mult pentru schema, Tobi, dar eu vroiam o schema pentru 4P1L. Am incercat si cu PCL805 un SE si se auzea f bine si tare, mult peste puterea nominala a castilor mele (aprox 800mW, niste Philipsuri comerciale, mediocre). Insa, am comandat 4P1L pentru ca, din cate am citit, e mai liniar chiar si decat 2A3 care este o trioda dedicata pt audio. Pentru amplificatoarele audio, liniaritatea unui tub este principala caracteristica, asa ca vreau sa experimentez un amplificator cu acest tub, chit ca trebuie sa execut o alimentare dedicata (SCC) pentru filamentul acestui tub cu incalzire directa.Multumiri inca o data. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Multumesc mult pentru schema, Tobi, dar eu vroiam o schema pentru 4P1L. Am incercat si cu PCL805 un SE si se auzea f bine si tare, mult peste puterea nominala a castilor mele (aprox 800mW, niste Philipsuri comerciale, mediocre). Insa, am comandat 4P1L pentru ca, din cate am citit, e mai liniar chiar si decat 2A3 care este o trioda dedicata pt audio. Pentru amplificatoarele audio, liniaritatea unui tub este principala caracteristica, asa ca vreau sa experimentez un amplificator cu acest tub, chit ca trebuie sa execut o alimentare dedicata (SCC) pentru filamentul acestui tub cu incalzire directa.Multumiri inca o data. Am incercat sa va proiectez o schema pentru un amplificator de casti cu tubul 4P1L (SE),intr-adevar tubul este foarte liniar iar pentru realizarea practica ,cred ca ajustarile vor fi minime. Pentru filamentele celor doua tuburi 4P1L (varianta stereo) trebuie sa construiti pe o placuta doua mici regulatoare R.Coleman,dar nu cred ca v-ar pune probleme acest lucru. Sper sa va fie de ajutor! Link spre comentariu
Untold Postat Martie 11, 2014 Autor Partajează Postat Martie 11, 2014 Va multumesc din suflet, D-le Lazaroiu...n-am indraznit sa mai postez in topicul dvs. cu simularile.. :jytuiyuP.S. Vad ca se preteaza SRPP-ul pt atacul pentodei..am doar ECC82 NOS de la ZAERIX, le pot pune fara probleme in locul 6N8S? Mai am si 6N2P NOS. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Va multumesc din suflet, D-le Lazaroiu...n-am indraznit sa mai postez in topicul dvs. cu simularile.. :jytuiyuP.S. Vad ca se preteaza SRPP-ul pt atacul pentodei..am doar ECC82 NOS de la ZAERIX, le pot pune fara probleme in locul 6N8S? Mai am si 6N2P NOS. Am pus pe schema in paranteze si ECC82 deci este OK!,6N2P este prea sensibila pentru aceasta aplicatie si trebuie sa mariti prea mult NFB modificand reteaua R3,R7 rezultand de data asta o rezistenta de sarcina optima mai mare de 600ohmi,ceea ce este peste cerintele dv.,adica 300 ohmi.In locul condensatoarelor C3 si C7 (serie) puteti utiliza un condensator nepolarizat de calitate (hartie-ulei sau altceva) la o tensiune de lucru de minim 220V[dc] sau 120V[ac] si capacitatea de 22uF...30uF. Oricum,banda de frecvente este 20Hz...30Khz cu 22uF(condensator de cuplaj cu sarcina) si sarcina de 300ohmi...600ohmi.Mare atentie le alimentarea filamentelor,incercati sa puneti la punct doua regulatoare R.Coleman pentru 4P1L,este foarte important acest aspect.**************************************************************************************** Socluri am vazut sambata trecuta in targul radioamatorilor din Bucuresti,cred ca avea de vanzare un user de pe acest forum...,nu m-au interesat asa ca nu am detalii. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 11, 2014 Autor Partajează Postat Martie 11, 2014 O sa folosesc ECC82, am vazut ca ati trecut pe schema. Despre cond de iesire, am ceva PIO in ulei, o sa pun mai multi in paralel pt a ajunge la capacitatea ceruta. Schema regulatorului Coleman nu am crezut nici eu ca o sa fie o problema, dar deocamdata este pentru ca am gasit doar imaginea acelui regulator fara schema: Am citit ca o SCC cu LM317 nu ar fi indicata, LM-urile nu sunt recomandate pt audio ca au ceva zgomot. In alte parti am citit pareri pro LM317....de aceea va intreb pe dvs: sa mai caut schema lui Coleman sau sa merg pe LM317? Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 O sa folosesc ECC82, am vazut ca ati trecut pe schema. Despre cond de iesire, am ceva PIO in ulei, o sa pun mai multi in paralel pt a ajunge la capacitatea ceruta.************************************************************************************************* Am citit ca o SCC cu LM317 nu ar fi indicata, LM-urile nu sunt recomandate pt audio ca au ceva zgomot. In alte parti am citit pareri pro LM317....de aceea va intreb pe dvs: sa mai caut schema lui Coleman sau sa merg pe LM317? Mergeti fara grija pe LM317 pentru ca 4P1L are priza la filament exact la 1/2 (pinul 8),deci aveti un catod virtual perfect deci problema zgomotului introdus eventual de alimentarea filamentelor nu va mai fi,sau daca nu va este prea greau proiectati un R.Coleman cu discrete... Performante foarte bune le puteti avea si cu un regulator Ronan cu CI LM1086CT,foarte simplu si merge intr-o gama foarte mare de tensiuni si curenti. LM1086CT cred ca se gaseste mai usor... Link spre comentariu
Untold Postat Martie 11, 2014 Autor Partajează Postat Martie 11, 2014 Va multumesc pentru bunavointa si timpul dvs, o sa merg pe LM317 deocamdata, daca o sa apara brum, o sa execut o schema de regulator mai performanta de regulator. Intai sa termin SE-ul cu GU32... Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Va multumesc pentru bunavointa si timpul dvs, o sa merg pe LM317 deocamdata, daca o sa apara brum, o sa execut o schema de regulator mai performanta de regulator. Intai sa termin SE-ul cu GU32... Un exemplu luat de pe net pentru un regulator Coleman pentru tubul 801A,pentru inspiratie este bun.Va pot proiecta si eu unul,dar deocamdata mergeti pe LM317. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 11, 2014 Autor Partajează Postat Martie 11, 2014 Da, parca pe site-ul lui Bartola am vazut si eu.Merg pe LM317, daca o sa fie nevoie, o sa va rog sa-mi proiectati dvs. un regulator.Multumiri inca o data. Link spre comentariu
bmsorin Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 .......Va pot proiecta si eu unul,dar deocamdata mergeti pe LM317.Va salut Dl. Lazaroiu, nu cred ca ar strica si o schema a regulatorului pentru tuburi cu incalzire conceputa de dvs., poate ma bag si eu la acest proiect.Cu respect. Link spre comentariu
mila Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Fara sa vreau sa descurajez pe cineva dar cred ca 4P1L nu e o lampa potrivita ca lampa finala pentru un amplificator pentru casti.E parerea mea dar combinatia ECC88+6C19P e cea mai buna.Atat eu cat si userul @Iora sau d-l Lazaroiu pot confirma cele spuse de mine.Nici macar 6H13P sau 6080 nu egaleaza energetic sau audio lampa 6C19P pentru un amplificator de casti cu iesire in catod(repetor catodic) pentru casti de cel putin 64Ohm.Spor la lucru.PS. nu am fost foarte coerent in exprimare/scriere fiind sub influenta unei oarecare cantitati...dar nu retractez nimic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum