Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie lipit Lötstation VC 30 Electronic

gigiones

Postări Recomandate

Am dat de ea din intamplare...este functionala insa fragila si puterea cam mica, parca nu ar fi facuta de nemti!

Foto cu ea in siteul atasat http://postimg.org/gallery/6r2tj3tc/

Daca aruncati o privire si aveti idei va rog sa le postati, sau poate constituie plecare pentru diverse proiecte fiind foarte simpla.

Daca am postat unde nu trebuie, cer scuze si rog moderatorul sa mute..multumesc tuturor!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigiones

6

• dan cod

4

• Depanatoru

2

• K1nderu

1

Top autori în acest subiect

Aceasta statie contine un regulator cu triac sau poate ma insel,personal as folosi regulatorul si as cumpara alt letcon de 60w pentru o putere mai mare,este si un proiect aici pe forum facut de marian,numai bine!

Link spre comentariu

-schimbarea letconului se impune din mai multe considerente...problema este ca functioneaza pe 12V ! am cautat azi prin diverse locuri si nu am gasit;-priza nu e problema, ca am mufe si poate fi adaptata, este tip DIN cu 3 pini, rotunda)- daca gasesc si pun un letcon de 60W, are puterea sa-l incalzeasca ?

Link spre comentariu

Daca letconul este la 12V este greu de gasit asa ceva.Piata e plina de letconuri la 24V.Dar in cazul asta ar trebui schimbat si traful din ea si deja cred ca este mai usor de facut alta.

Link spre comentariu

Daca letconul este la 12V este greu de gasit asa ceva.Piata e plina de letconuri la 24V.Dar in cazul asta ar trebui schimbat si traful din ea si deja cred ca este mai usor de facut alta.

:rade: am gasit letcon la 12v, cu alimentare la bateria auto si cred ca poate fi adaptat ...insa nu stiu daca functioneaza!? a incercat cineva ?
Link spre comentariu

Nu stiu .eu banuiesc ca asta masoara rezistenta electrica care variaza cu temperatura a letconului si asa face reglajul(nu vad cum altfel fiind letcon cu doua fire)dar incercarea moarte nu are.Asa face reglajul si wellerul WSH40.

Link spre comentariu

-asa este, letconul nu are decat contact pe 2 fire in priza (termocupla) sau cum s-o mai numi si rezistenta de incalzit varful!; (firele erau intrerupte si reparate de mine;-de fapt sunt trei fire pe cablu, insa unul este legata la masa (doar la virf), la priza al treilea fir, (masa) nu are corespondent, lipseste;Aici am eu dubiii !!!, pana la urma le voi risipi, incercand unul pentru auto ... subiectul a fost deschis tocmai pentru a evita unele greseli si a sari peste anumite etape !

Link spre comentariu

Probabil e cum zice colegul mai sus , ca isi masoara rezistenta letconului si asa stabilizeaza fara termocuplu , deci nu prea ai cum sa inlocuiesti letconul cu altul de alt tip si sa ai rezultate bune ... ma rog se poate incerca ceva

Link spre comentariu

Probabil e cum zice colegul mai sus , ca isi masoara rezistenta letconului si asa stabilizeaza fara termocuplu , deci nu prea ai cum sa inlocuiesti letconul cu altul de alt tip si sa ai rezultate bune ... ma rog se poate incerca ceva

am inteles acum :sparge: am masurat rezistenta letconului la priza de contact si am intre cele 2 fire valoarea de 6 ohmi !... probabil sansa sa functioneze cu alt letcon este de a gasi unul la 12 v, cu o valoare identica sau apropiata ?
Link spre comentariu

Mai conteaza si cum variaza rezistenta cu temperatura , plaja , panta negativa , pozitiva , ma indoiesc ca e exact ca o rezistenta din sarma chioara dintr-un letcon obisnuit .

Link spre comentariu

vroiam un letcon cu puterea mai mare, de vreo 50-60w !- si inca o intrebare !...ce valoare trebuie sa aiba siguranta (fuzibilul) pe intrare in traf de 235 V ...aici trebuie sa inlocuiesc tot ansamblul , ca lipsteste capacelul si merge provizoriu cu o lita lipita !?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări