Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire cu bec cu halogen cu led in lanterna

Vizitator flaviuszardo

Postări Recomandate

Vizitator flaviuszardo

am 2 seturi de faruri cu acumulator-ul defect...sigma sport modelul mirage,si as vrea sa le pun cate un led care sa consume mai putin,pentru ca ele au un fel de halogen si consuma multeu as vrea sa i pun Cree LED XM-L 2 U2, Alb, 1198 lm, 9.9W sau Triplu CREE LED XP-G Placuta Stea Alb 1480lm 16.2Wvoi cei care ati mai facut sau faceti asa ceva,ce ma sfatuiti?pentru ca as vrea sa am o lumina puternicaacumulatori originali au 6volti si 3,2AH pe care vreau sa le schimb cu unele de 6volti si 10-12AH(in functie de care imi incape in cutia originala)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• aygun

1

• Ticu

1

• Alexutz

1

Top autori în acest subiect

E posibil dar nu si usor... Trebuie sa ai in vedere ca ledurile necesita o racire adecvata, care inseamna un radiator destul de voluminos, greu de bagat in spatele oglinzii acelui far.Unde mai pui si ca farul a fost conceput pentru becuri cu dispersie omnidirectionala a luminii, ledurile au unghiuri relativ mici si nu vei mai focaliza lumina cum trebuie.

Link spre comentariu
Vizitator flaviuszardo

mersi pentru sfat validae,pai pe situl care are ledurile astea au si oglinzile originale pentru eleiar cu racirea,mam gandit la un patrat de cupru sau aluminiu de 4 pe 4 cm,si o grosime de vreo 2 cm,cam atat e maxim cat imi incape in far

Link spre comentariu

E total insuficient acel radiator de cupru, mai degraba sa incerci scoaterea caldurii din far cu un schimbator de caldura de la procesoare recuperat din laptopuri completat cu un mic cooler.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pai cine-l descurajeaza ? Eu doar i-am explicat ca trebuie o racire ca lumea, si in exemplul de pe YouTube se vede ca am avut dreptate, eu nici nu mai vazusem un bec din ala si i-am recomandat sa raceasca ledurile cu un cooler si un sistem de racire eficient.

Link spre comentariu

Subscriu la ce zice Ticu. De multe ori pentru ca aveam un fix cu carcasa, incercam sa gasesc componente "fit to" care erau mai greu de procurat sau costau mai mult de aiurea, solutia fiind alta carcasa. Sau, in cazul de fata, un proiector mai mare. As folosi o carcasa conica din Al bine finisat care sa fie racirea. Chiar si cu heatpipe, undeva tot trebuie sa ai contact/transfer cu aerul, deci gauri sau ventilator pe exterior si apar probleme de estetica, design...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări