yo9hrb Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 In acest topic rog pe cei care stiu telegrafie, sa ne impartaseasca si noua, necunoscatorilor, metode de a invata asa ceva.Multumesc. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Faci armata la transmisiuni.....Grig 1 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 9, 2014 Autor Partajează Postat Martie 9, 2014 Am ratat momentul.... In armata nu ne-a invatat decat despre UGAR si R104 (cred). Plus telefoanele de campanie. Link spre comentariu
romicap Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 In acest topic rog pe cei care stiu telegrafie, sa ne impartaseasca si noua, necunoscatorilor, metode de a invata asa ceva.Multumesc. Prima data trebuie ,, scule "... ,manipulator pentru telegrafie ,generator de semnal morse ,mana flecsibila si ureche simtitoare ...Din cate imi aduc aminte alfabetul se invata pe grupe de semnale. Nu`i mare lucru ...trebuie ceva talent si antrenament cat cuprinde ! Tot farmecul este sa incepi cu manipulatorul clasic si nu cu manipulator automat...si incepi: ..._ ..._ _._. _ _._ etc Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 UGAR , blindate, R104 insa era de scurte , avea mod CW pe ea.Poate era R105 de FM .Oricum pacat ca nu v`au invatat CW in armata , e unul din lucrurile utile invatate acolo de mine.In rest manipulatorul automat si cheie.La receptie gasesti programe de invatat pe net , G4FON avea un trainer fain.Grig Link spre comentariu
Mircel Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 metode de a invata asa ceva.Trebuie să înveți...muzical, nu să asociezi semnul (._) cu sunetele (ti-ta), ci litera cu sunetul.În Ploiești e un club de radioamatori cu oameni deosebiți. Apelează la ei și sigur vei progresa rapid.Există și programe ptr. computer care, la apăsarea tastei...”a” îți redă în difuzor sunetul asociat.Caută pe aici câteva: http://cmech.dynip.com/filebase.bbs/F_WC/HAM/ Link spre comentariu
romicap Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 metode de a invata asa ceva.Trebuie să înveți...muzical, nu să asociezi semnul (._) cu sunetele (ti-ta), ci litera cu sunetul.În Ploiești au un club de radioamatori cu oameni deosebiți. Apelează la ei și sigur vei progresa rapid.Există și programe ptr. computer care, la apăsarea tastei...”a” îți redă în difuzor sunetul asociat. Intr`adevar asa este...daca urechea te ajuta (urechea muzicala) progresele vor fi evidentesi satisfactiile ,pe masura ... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 9, 2014 Autor Partajează Postat Martie 9, 2014 Sa recapitulam:Manipulator (aka straight key) - checkGenerator de ton - checkPe Nea Mihai (Malanca) il cunosc, sunt membru al radioclubului dar timpul... lipsa.O sa incerc sa aplic autoinstruirea. Ureche muzicala.... sa zicem ca nu cant, dar nici afon n-oi fi.Ion Bumbu, cred ca era R105, oricum n-avea CW. Si la infanterie, numa' fonie. Oricum sunt amintiri de acum douazecisiceva de ani. Link spre comentariu
romicap Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Exista un soft ,MRX Morse Cod download , incercati ... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 La manipulator treci direct la cheie de bug.Daca poti direct la iambic.E pierdere de timp cu "ciocanitoarea"!Te ajuta doar sa intelegi ce e crampa musculara.Grig 1 Link spre comentariu
molioa Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Pentru receptie: http://lcwo.net/courselesson Pentru transmisie, un generator de ton si un manipulator. Link spre comentariu
vio2007 Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 un program free: CW_PLAYER 4.1.8.zip CW_PLAYER 4.1.8.exe Link spre comentariu
mila Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Ureche iocVarsta nu mai permite educatia muzicalaPrograme de calculator sa scri la tastatura si programe de decodificare? Link spre comentariu
Mircel Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Ureche iocPrograme de calculator sa scrii la tastaturaMai sus, vio2007 ți-a dat un asemenea program: CW_PLAYER 4.1.8.exePtr. decodificare caută și tu cu google.ro: http://biblioteca.regielive.ro/proiecte ... 51372.htmlSau: http://cs.curs.pub.ro/wiki/pm/prj2011/r ... /morsecodeDoar ptr. simpla transformare din semnale acustice în s. luminoase, folosește montajul de mai jos: Link spre comentariu
molioa Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Pai daca ureche ioc, n`are sens sa faci radiotelegrafie de dragul semnelor...Atunci pune mana pe telefon, vorbesti cu omu` si gata!Unde mai e placerea radiotelegrafiei daca faci receptia si transmisia dupa programe pe calculator?Apropo, am brevet radiotelegrafist clasa a II-a eliberat de MApN sa nu se creada ca vorbesc in sunetul calului. icon_jook Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum